Preživeli smo nekaj dni na počitnicah v enem od slovenskih hotelov (****) in tako da smo sedaj podrobno seznanjeni z manirami sodobnega gosta.
Glede na to da sem kot otrok napol odrasla s hoteli se je precej spremenilo, letos moram reči, da sem prvič opazila, že poleti na morju sedaj pa na polno.
1- Ljudje ne ločijo med svojo kuhinjo in hotelsko restavracijo: pridejo v trenirki (prosim lepo, a v restavracijo na večerjo ven greste v trenirki in kroksih, po moje da ne), kroksih, pretegneno staro majico, japonkah, da ne omenjam tega, da jim očitno padajo z nog, ker se je en par valjal po tleh, pa so se starejši spotikali čez tisto lepoto.
2- Vpitje čez celo restavracijo - hej, Tina prinesem tudi tebi sladoled. A bo kdo umrl, če sam naredi tri korake do samopostrežnega bifeja.
3- Folk ne zna krotiti svojih otrok: froc, da bo sladoled takoj, mati, da ne, da bo najprej juha, mulc tuli, mati se usede in je kot da je doma, smrkavec je tulil, dokler niso požrli oziroma smo že vsi grdo gledali. Me je imelo, da jim grem povedat, da se otroke vzgoji doma, ne da se na dopustu preverja neke metode, ki jih doma očitno še niso vzeli.
4- Prec po prihodu v restvaracijo si je možak naložil vse jedi na mizo (od juhe do sladoleda!!!) in zraven kričal ženi, naj mu prinese še 4 princeske, da jih ne bo zmanjkalo, vseeno mi je, koliko stric poje, ampak srce drago za vse je zadosti, ne bodo ti odžrli od ust. No, še to, ker je bil sladoled na enih ne ravno globokih krožničkih, si je mož naložil več kepic in mu je predenj je prišel od juhe do sladoleda vse teklo po prtu.
5- V restavracijo se gre s torbo, da se noter naloži čimveč. Ljudje božji, če ste imeli za polpenzion 40 €, potem imate tudi 0.30€ za pomarančo in 0.40 za eno žemljo. Ena mati so svojemu sinu (5 let) pripravili 6 sendvičev, ki jih je dete potem na bazenu pomlatilo, aja, pa še nož so sunili v jedilnici, sem slišala matere, ki je rekla, da ga mora vrniti (pohvalno ne?).
6- Ena mati so si naložili ene 8 (ja, 8) pohanih osličev in so potem pohanje dol postrgali in pojedli osliča. Bog se nas usmili, kakšno delanje norca iz hrane, tam je bilo v ponudbi ogromno stvari, pa bi si našli nekaj, da ni treba tako delat s hrano. Kakor da bi si človek naložil musako in potem ven bezal meso!
Še bi se kaj našlo: si naložiš stvari in jih potem vse nedotaknjene pustiš na krožniku, kaj kdo s tem dokazuje? da si to lahko privoščiš ali da si izbričen, ali kaj?
Aja, ko pride dete po zajtrku na bazen rjavo okrog ust in jo mati potem umije v bazenu!!!, ti je jasno, da še niso vzeli ne prtička pri mizi, niti ne pogleda na svoje otroke, predenj jih vlečeš na bazen.
Saj vem, da ni moja stvar obnašanje drugih ljudi, ampak vseeno bi si želela, da živim v družbi ljudi, ki se znajo kraju primerno obnašati. Vseeno mi je, če doma rigajo, pljuvajo, ampak ne v restvaraciji pa ne no.
Me prav zanima, kaj si mislijo tam zaposleni.
Aljo