Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

23. sep 2014 16:13

trac je napisal/a:

 

Kar me pa resnično moti pa je, koliko vsi ti kuharji kadijo. A res ne morejo brez tistih čikov?



trac

In zakaj bi to tebe motilo?

Commis débarrasseur

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

23. sep 2014 16:27

Tudi meni gre na živce to, da se ves čas govori, kdo je amater in kdo je profesionalec... Anže pa sploh komplicira pri stvareh, za katere sploh nisem vedela da se da komplicirati. 

tamalaursa

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

23. sep 2014 18:21

Žal mi je Matevža. Gostilno sem gledala kot kuharski šov in Matevž se mi je zdel tak, da bi lahko dal ven kako zanimivo kreacijo. Zaradi popolnega razočaranja, ne bom več spremljala v živo. Oddaj pa ne gledam, ker ne prikazujejo realnega dogajanja. Če bo kak dober recept, ga boste pa itak gor dale. 

emalisej

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

23. sep 2014 18:49

Bila sem prepričana, da bo spet zmagal Anže, a za Matevža mi je žal. Pa sem se hitro postavila na realna tla. Ja, to je šov in ne kdo je oz. bo boljši kuhar, to je drugotnega pomena. Gledalci kaznujejo "hudobne" tekmovalce in se odločajo za pridnega in simpatičnega Anžeta. Anže ni nobenega "namočil", celo posul se je s pepelom, rekoč, da je za vse sam kriv (ker ga non stop nominirajo). Mislim, da do sedaj še ni taktiziral, zna biti, da zdaj bo, ko je videl, kakšna je zmagovalna formula. Če bi iskali dobrega šefa, bi izbrali kuharje, ki bi bili približno primerljivi po znanju, potem bi se pa videlo, koliko kdo napreduje po tednih. Tu pa je že od začetka 21 letni Anže, ki je čisti amater, pa Marko, ki je že pobiral medalje, pa drugi Anže, ki že dolgo kuha, Matevž, pa spet slaščičarka Tina in simpatićna Polonca, ki tudi ljubiteljsko kuha. Vsako leto znova se moram podučiti, da je to ŠOV in NE kuharsko tekmovanje oz. učenje vrhunske kuharije. Ne pozabimo na to. Mi je pa žal, ko vidim koliko zlobe je v nekaterih ljudeh. Almir je Anžetu že ob prihodu nazaj povedal, da ga bo ponovno nominiral. Ne glede na to, kako bo delal ta teden.

Aleluja.

 

naor

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

23. sep 2014 20:22

Ali si je morda katera zapisala recept za juho?

 

Za gospo hruško sem si zapisala če katera hoče.

Suzi

kuhinja.slo  

član od: 26.6.2010

sporočila: 108

23. sep 2014 20:32

Ja, da se malo oglasim po dolgem času. Gostilna išče šefa, pa kmetija, pa moj dragi zmore - velik šmorn.

Ali mislite, da res ne bi bilo bolje, če bi na začetku kuhali vsak svojo jed, ocenjevali bi pa mogoče trije zunanji priznani kuharji? Pa saj tudi ta Bine ima posebno taktiko. Kje pa piše, da je skuhana hrana dobra če je njemu všeč. Vsak ima svoj okus. Primer takšne oddaje je : Gordon Ramsay in njegova oddaja. Skupno kuhanje pa pride v poštev na koncu. To je moje mišljenje. Slovenski gledalci so pa tudi takšni čudaki kot je napisala naor. Če bi bil nekdo samo z enim prstom bi glasovali za njega ker se jim smili. Še drugo kar me pa tudi moti je pa to, da jih stalno prikazuje pri kajenju, kot da je to sestavni del kuharske oddaje. Ti kaj kadijo si vzamejo čas, ostali bi se pa lahko za ta čas malo ulegli in odremali.

Vse skupaj je ena velika . Toliko za sedaj pa Lp iz Maribora

kuhinja.slo

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

23. sep 2014 20:45

Danes morajo kot skupin kreirati svoje jedi. In seveda jim ne gre, vsaj po prikazanem. Mislim, da Matevž s tem ne bi imel težav. Vsaj  s tistim mafinom s priželjcem je presenetil.

emalisej

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

24. sep 2014 5:12

Je kdo delal kokosov mlečni riž? Okus,tekstura? Je delal tudi tisto zanimivo skorjo,Merinque, s katero lahko zajemaš rižek?!?!

Samo da je Anže ostal...ker oni, Matevž, je pa res čisto en preveč INDIVIDUM!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

24. sep 2014 8:55

Sem si rekla,da bom komentirala samo šefove jedi,ter seveda tudi od tekmovalcev,toda ne morem mimo ostale igre.Naor ,ti si zadela point tekmovanja...to je samo šov in ne kulinarična oddaja.Žal jim je koncept oddaje šel malo mimo..ni ne kulinarična oddaja,ni ne Big Brother,ni ne Moj dragi zmore,ni ne Kmetija..mešanica vsega,žal.

Ne moti me da,tekmovalci kadijo,pač če so kadilci imajo svoj prostor in to je ok.Moti me ta sovražnost,ki so jo takoj na začetku že pokazali..sploh imam občutek,da nekatere "kuharje"sploh šefove jedi ne zanimajo,ali pa kako bodo sedaj skreirali krožnik..važna jim je sama kalkulacija koga in kako bodo ven vrgli...ne zavedajo pa se najbolj,da bodo tudi oni na vrsti..in zmagovalec bo samo eden.Moti me njihova nehigiena,nič si rok ne umivajo,šmrkajo,cihajo vsepovprek...in to da si je vodilna skupina nekje zadala ,da bodo Anžetu Š.nekaj podtaknili v hrano,da bo spet nominiram!!.Halooo...a oni ne vedo,da bodo hrano postregli gostom?Žal je v tej kalkulativni skupini tudi Tina..in sploh nisem vedela,da za tak besedni zaklad moraš imet diplomo iz komunikologije..lahko bi se malo zadržala,saj ve da je pod 24 urnim snemanjem..Televizijski operater nam je 24 urni vpogled v kuhinjo zaprl.Smo mislili si naročit in plačat teh en par € na mesec,toda ne bomo..si bom samo prevrtela novo šefovo jed zvečer,in to je to.Vem,da Bine pri tem nima nič..pač je taki scenarij..in dober je Čakarmiš,da se pod tako oddajo podpiše.

To je vse z moje strani..sedaj pa samo in le o šefovih jedeh..saj smo na kulinaričnem portalu..

Vrtejbenka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

24. sep 2014 9:08

Meni osebno, ta kuhinja ni spremenljiva, kako so si ustvarjalci zamislili boj med profesionalnimi kuharji in popolnimi amaterji... Šov je šov, mi je pa v osebno zadovoljstvo, da se Anže Š. obdrži v tem vročem stolu. Fant brez izkušenj, z lepim vedenjem, nikoli problematičen, se vzpenja med gledalci...

Moje mišlenje je, ni nujno, da si profesionalni kuhar...z osebnimi kvalitetami lahko dosežeš marsikaj, naor, v tvojem razmišljanju ni kaj dodati

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti