Insanity vadba

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

10. apr 2013 9:11

miis je napisal/a:

xxs je napisal/a:

Jaz sem imela srečo, da poznam enega boljših osebnih trenerjev pri nas, ki mi je npr marsikatero stvar povedal - da ne delam nekaj v prazno in brez smisla... Npr.  da prideš do neke idealne postave (jaz sem to ful kritična), rabiš že nekaj opreme ali it v fitnes...
xxs

Hmm, s tem se pa težko strinjam. Sicer res ne vem, kaj je zate idealna postava, a mislim, da to ni res. Če nimaš kakšnih hudih ekscesov pri hrani, lahko marsikaj dosežeš tudi s cardio treningom ter vajami za moč z lastno težo.

Jaz sem svojo idealno postavo dosegla, ko sem iz prehrane črtala določene jedi, tekla 3-4x na teden in 1x tedensko delala pilates. Zdaj mnogo več telovadim (nekaj malega tudi z utežmi - ročkami), pri hrani sem preveč popustila in sem se malo odaljila od svojega ideala. Vem pa, da takoj ko bom uredila prehrano, bo tudi postava spet bližje mojemu idealu.

Ja, to je pa od vsakega posamneznika odvisno, kaj je zanj... Po mojem si ne predstavljaš, kaj jaz mislim :)) Ker itak to, kaj jje meni, večini ljudi ni... Tega, kar imam jaz v mislih, ne moreš dosečt s pilatesom, je pa fajn, da si sama prišla na tvoj način do tvojega ideala. Jaz do svojega mogoče ne bom, jih samo občudujem. Sem bila včasih blizu, ko sem imela 3 ure na dan časa samo za to... Amapk to ne pomeni, da zdaj nisem zadovoljna s seboj. Itak te pa mele spremembe malo bližje k cilju pripeljejo. Trener, ki ga imam v mislih, pa ne pomaga strankam do tistega, kar imam jaz v mislih (ker to je skrajnost in mogoče celo ni zdravo...), ampak da se temu približajo čim bolj). Večina je itak zadovoljna že s tem, da izgubijo maščobo in je ne dobijo nazaj in da se naučijo kako to vzdrževat, brez da bi kdja v življenju še potrebovali trenerja. Zato se pa sploh ne uporablja ponavadi fitnes kot sredstvo, ampak se vadi v naravi, doma - pač tam, kjer je za popvrečne ljdui najbolj dostopna lokacija. Za tisto, za kar ne rabiš denarja. Zato je to dober trener, tak, ki ti zaračuna 20 eur za jedilnik, ki traja en teden, pa napiše program, ki traja 3 mesece, potem pa ne boš vedel kaj naprej, to pa je slab trener. Npr. jaz bom itak od maj naprej namesto Insanity in podobnega, šla na trim stezo, verjetno s kolesom, zraven bom mogoče vzela vadbene trakove in to je to... Če bo manj intenziven trening, se ne bom sekirala, se mi ne mudi nikamor, važno je, da imaš  neko kontinuiteto in da sprejmeš tak lyfestyle kto nekaj pozitivnega in neobremenjujočega in brez tega ne moreš več.

xxs

katkica99  

član od: 30.1.2013

sporočila: 14

11. apr 2013 13:13

Sama si sigurno 2-3 x na mesec zaželim pico. Naredim jo sama, s polnozrnato moko. Nato jo poljubno "okrasim". Vsaj vem kaj je na njej (Poskušam pa uporabiti čimveč zelenjave).

Tudi jaz poskušam po osmi nekako zdržati brez hrane, ampak včasih prav čutim lakoto in pojem še kaj, ker drugače me drugo jutro pri vadbi pobere. Nimam moči.

Glede sladkarij sem pa drugače kar trdna, lahko zdržim tudi mesec ali dva. Ampak, če bom poskusila samo grižljaj nečesa, vem, da ne bo ostalo samo pri tem grižljaju in da bom potem potrebovala spet nekaj dni, da se bom spet prepričala v to, da jih ne smem jesti.

Ampak mislim, da s časom se bo tudi moje telo začelo prilagajati in ne bo imelo več takšne potrebe po sladkem.

katkica99

mihi_slo  

član od: 11.4.2013

sporočila: 3

11. apr 2013 13:38

Lep pozdrav.
Za vse ki ste vadbo insanity že sprobali in za tiste ki še boste sem na facebooku ustvarila skupino, kjer upam da boste delili svoje rezultate, mnenja in tako naprej.
Na internetu obstaja več strani na temo insanity zato upam da se na fb zberemo skupaj, da bo vse bolj pregledno.

Pridružite se tako, da v iskalni niz vtipkate insanity vadba :)

Pridno telovadite naprej in upam da se vidimo na fb ;)

lp

mihi_slo

Katja_Katya  

član od: 14.8.2010

sporočila: 20

11. apr 2013 19:01

Da sem se jaz malcek javvim :) Jaz sem sedaj prekinila vadno ker sem zbolela in takoj za tem je prisla menstrucija tako da v ponedeljek zacnem z novim tednom..Glede hrane je tako da jaz nikoli nisem pazila kaj jem,tudi jedla nisem 5x na dan ampak najvec 2x,to se spremeni z vadbo tako da jem vec kot 2x po novem :) Sem pa opazila da sedaj ko nisem telovadila da  sem vse cm pridobila nazaj ker spet kakor odneham zacnem s hrano 2x na dan vcasih celo samo 1x,ker pac enostavno nisem lacna ..Sem pa poskusila sedaj navadno moko zamenjat s polnozrnato in isto s testenininami imam sedaj polnozrnate in moram priznati so mi zelo dobri :)

Jaz ne najdem na fb insaity vadbe najdem samo to kar imam pod vsecki uradno stran Insanity in Shaun T :)

Katja_Katya

mihi_slo  

član od: 11.4.2013

sporočila: 3

11. apr 2013 21:01

Katja_Katya probaj skopirat ta link https://www.facebook.com/groups/376538099127604/?fref=

bi moglo najdet :) Res upam da se nam na fb pridruži čimveč, da bo vse bolj pregledno :)

Saj ne bomo obupale ane, gremo do konca z vadbo :)

nočko*

mihi_slo

Craazy  

član od: 16.3.2013

sporočila: 10

12. apr 2013 19:35

hej

zanima me če katera spremlja svoj srčni utrip med vadbo in porabljene kalorije =)

včeraj npr: sem delala max interval plyo,povprečni srčni utrip je biu 140,najvišji 173,porabljenih kalorij pa 342

danes:sem delala max cardio conditioning in cardio abs,povprečni utrip 141, najvišji 175, kalorije: 374

a je to mal,dost, normalno ? .. k js res dam vse od sebe  in sm nakonc čiz crknena :)

Craazy

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

12. apr 2013 20:17

Občasno uporabljam monitor, ampak bolj zato, ker dam takrat nekoliko več od sebe. Recimo da imam ne preveč "dober dan"  pa puham na spinu ko stara lokomotiva. Pogledam kak je utrip in ugotovim, da sem recimo na 148. Potem se kar na hitro spravim k sebi in bolj potrudim. Če bi štela kalorije, ne bi migala, ker je čisto premalo pokurjenih za uro napora.

V povprečju je moj utrip na spinu 158, z najvišjim do sedaj 175. Med štiri minutno tabato ga imam ves čas med 170 in 175. (parkrat mi je sladkor med tabato tako padel, da sem komaj prišla do štanda s kavo, da sem pojedla žličko sladkorja in se spravila k sebi.  In ne, nič mi ne fali. 

Med step aerobiko ali ko laufam ga ne spravim čez 160, v povprečju 140.

Med Fast in furious Insanity mi ne gre čez 155, v povprečju pod 140, kljub temu, da curlja z mene.  

Zumba je zame sprehod v parku, ne vem, če je bil najvišji kdaj čez 145, med dobro jogo mi tudi curlja, (grem na Power, Ashtanga ali Vinjasa) a monitorja še nisem imela gor, bom pa probala v soboto.  

Crkena pa po nobenem treningu nisem. Znak dobre kondicije. 

Vanja

Craazy  

12. apr 2013 20:30

aha no pol je use kokr more bit..sej crknena tut js nism lih,je blo bl tko mišlen d dam use od sebe.. se pa kr fajn prešvicaš in natelovadiš tisto urco :)

Craazy

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

12. apr 2013 20:30

Jaz imam Polarja, ampak je star že kakih deset let in ima crknjeno batrijo, ki jo moram dat menjat, zato zdaj ne delam s tem. Nekako že vem, kdaj je preveč zame. Moram pa dat menjat, uf, sem lena it k urarju, naj bi jo pa menjali samo na Polarju, ampak ne prakticiram tega. Zato upam,d a še dela :)

Bolj uporabljam interal timer zadnje leto in mi je to taka fajn igračka, da to ni res :) Za tek, za vaje, za pospravljanje, zz akarkoli :)

Zumba ipd. men ni... Kr neki... bruh.. Eni, ki je vaditeljica aerobike, sem snela dol cdje s katerih s e učiš sestavljat koreografije, ker je za tiste, ki gredo delat licenco. Sem rpobala, res je po korakih razložen, sam men ne gre v račun to gibanje, jaz zgledam ko slon, ki miga z ritjo... Nisem se dosti s plesom nikoli ukvarjala in mi je kr neki, js to ne znam :)) Tako kto so men čudne vaditeljice, ki pojma nimajo o borilnih veščinah in vodijo tae-bo in tud nikol ne bodo znale prav udarjat. Isto smešna sem jaz pri Zumbi.

ne vem katero uro imate, Polar in še ena znamka sta do nekaj let nazaj veljali za edini zanesljivi, ampak po mojem tu nekje kaže... Bo kar res, tam okrog 370 kcal. Tisto o 1000 poabljenik kalorijah za žensko so fame... Marketinška fora, ni mogoče. Ne vem pa na pamet koliko je meni kazalo . ampak pri teku npr. okrog 600 na uro (pa prej manj), orbitrek nizka intenzivnost pa niti ne tako zelo dosti manj, tako da sklepam, da to v uri bolj ntenzivnega trninga ni tako zelo dosti več.

ne se bat... Važno da povečaš metabolizem in mišice... To kuri maščobo dolgoročno.

xxs

Craazy  

12. apr 2013 20:38

imam čisto novega garmina forerunner 110, prvotno namenjen teku, trenutno ga uporabljam sam za insanity, ko končam začnem pa spet tečt..ker oboje delat je kar mal huda za telo..čeprou zdej že dva tedna delam insanity brez pavze..enostavno zvečer ko ni nobenga pametnega dela,pogledam na koledar,spustm rest day in telovadim naprej ..vem da ni dobr sam ..nemorem bit tolk cajt v mirujočmu stanju :D gibanje te zasvoji

Craazy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti