10. apr 2013 9:11
miis je napisal/a: | ||
Hmm, s tem se pa težko strinjam. Sicer res ne vem, kaj je zate idealna postava, a mislim, da to ni res. Če nimaš kakšnih hudih ekscesov pri hrani, lahko marsikaj dosežeš tudi s cardio treningom ter vajami za moč z lastno težo. Jaz sem svojo idealno postavo dosegla, ko sem iz prehrane črtala določene jedi, tekla 3-4x na teden in 1x tedensko delala pilates. Zdaj mnogo več telovadim (nekaj malega tudi z utežmi - ročkami), pri hrani sem preveč popustila in sem se malo odaljila od svojega ideala. Vem pa, da takoj ko bom uredila prehrano, bo tudi postava spet bližje mojemu idealu. |
Ja, to je pa od vsakega posamneznika odvisno, kaj je zanj... Po mojem si ne predstavljaš, kaj jaz mislim :)) Ker itak to, kaj jje meni, večini ljudi ni... Tega, kar imam jaz v mislih, ne moreš dosečt s pilatesom, je pa fajn, da si sama prišla na tvoj način do tvojega ideala. Jaz do svojega mogoče ne bom, jih samo občudujem. Sem bila včasih blizu, ko sem imela 3 ure na dan časa samo za to... Amapk to ne pomeni, da zdaj nisem zadovoljna s seboj. Itak te pa mele spremembe malo bližje k cilju pripeljejo. Trener, ki ga imam v mislih, pa ne pomaga strankam do tistega, kar imam jaz v mislih (ker to je skrajnost in mogoče celo ni zdravo...), ampak da se temu približajo čim bolj). Večina je itak zadovoljna že s tem, da izgubijo maščobo in je ne dobijo nazaj in da se naučijo kako to vzdrževat, brez da bi kdja v življenju še potrebovali trenerja. Zato se pa sploh ne uporablja ponavadi fitnes kot sredstvo, ampak se vadi v naravi, doma - pač tam, kjer je za popvrečne ljdui najbolj dostopna lokacija. Za tisto, za kar ne rabiš denarja. Zato je to dober trener, tak, ki ti zaračuna 20 eur za jedilnik, ki traja en teden, pa napiše program, ki traja 3 mesece, potem pa ne boš vedel kaj naprej, to pa je slab trener. Npr. jaz bom itak od maj naprej namesto Insanity in podobnega, šla na trim stezo, verjetno s kolesom, zraven bom mogoče vzela vadbene trakove in to je to... Če bo manj intenziven trening, se ne bom sekirala, se mi ne mudi nikamor, važno je, da imaš neko kontinuiteto in da sprejmeš tak lyfestyle kto nekaj pozitivnega in neobremenjujočega in brez tega ne moreš več.
xxs