4. apr 2013 10:55
limnol je napisal/a: |
Suzi, saj šest dni na teden vsak dan kot blesav tudi za dobiti kondicijo ni treba. S treningom vsak drugi dan se v pol leta spraviš s čiste nule do maratona. Tole vsak dan je čisto pretiravanje, od katerega močno dvomim, da ima kdorkoli koristi, razen če ni take sorte, da so mu pač centimetri vrhunski dosežek in standard v življenju. Večji dosežek, kot zdržati program insanityja in se potem spet vreči na kavč, je, da se NE zaležiš čez zimo in se NE razlezeš čez vsake praznike, pač pa uspešno ohranjaš tisto, kar bi tako ali tako morali početi vsi, se pravi, biti stalno fit, ne pa nabildan.
Sonja
|
Ne, ni treba vadit 6x na teden. Karkoli več od tega, kar nekdo počne zdaj, je bolje. Jaz pred tem nisem bila med tistimi, ki niso delali nič, sem od lani npr. izgubila 6 kg s tem, da sem pazila na prehrano in se gibala, ampak nekako mi to ni bil problem, sem se že prej ukvarjala s športom, dokaj intenzivnim. Tud po 20 km skupaj sem npr. brez problema pretekla v doglednem času, tako da mali maraton bi lahko pretekla, če bi se potem odločila za večjega, se pa tdui da natrenirat...
Men npr. prazniki in zima ne delajo problemov... Imam npr. še neodprto šunko od velike noči v hladilniku... Jajc nisem kuhala, zato da jih potem prevč stran vržem, potice tud nisem pekla. Pojedla sem manj kort pol kosa potice, ne zato ker bi pazila, sam men je nažiranje muka... Nikoli nimam več kg od praznikov, imam jih enako ali pa še manj, odvisno kaj jem. Imam pa več kgo, če sem pod stresom, ja, to žal - takrat mi je čist vseeno pojest nekaj, kar vem, da ni v redu...
Sam se pa strinjam, da je za koga takega, ki je prej sedel na kavču, to mal tako... Sploh tiste, ki so malo starejši in imajo ful kg preveč. Lahko so problem kolena, lahko je srce... Upam, da vsak ve, da pretiravat ni treba in kdaj je meja - se mi zdi, da vsak pri sebi to uzačuti, brez Polarja... Men zdajle ne dela, upam da bo delal, je star že deset let in ima hin baterijo, ki je nisem takoj menjala... Če delaš v mejah srčnega utripa in da znaš rečt stop in prepoznat tisto bolečino, ki ni v redu, potem vsa čast tistim, ki dokončajo to... Pa po mojem jih veliko obupa, to kar so na netu slike, je po mojem kakih 10% tistih, ki so to začeli in končali...
Limol, preden sem jaz pretekla 20 km skupaj in še ful pred tem - verjemi, sem sovražila tek... Sem trenirala dvojno vrsto borilnih veščin in so bili treningi pri enem zelo podobni Insanity, zato npr. sem si tud pridelala obrabo hrustanca na kolenu, ko pa je trener rekel, da naj še tečemo, pa buuu, ne no... Pa je tek lažji od treningov drugač :)) In začne se tako, da najprej nisem mogla celega kroga od 1500 m pretečt, pa sem se ustavila, potem ti je pa ena ura teka lahka... Itak tudi ko prideš v fazo, ko nek napor začutiš, se potem navadiš in ni težko, vsja pri meni je tako. Sem pa vedno trenirala in tekla s Polarjem, ne vem sploh kako drugi, jaz sem tako in po mojem, če ne bi tekla v načrtovanem območju utripa, da ne bi šlo. Aja, nisem tekla vsak dan... Ker je bilo tako tri dni teka - bolečina v kolenu itd... Sem pa še rolala . nisem sploh šla nikamor z avtom, popoldan v fitnes...
Kar se tiče obrabe hrustanca - to je imel tud moj stric, ker je tekel maratone in to o hormonu sreče, lahko potrdim... Tek začneš ljubit in ti je droga, prej ga pa sovražuiš... On je bil tako zasvojen, da je začel tečt po dvakrat na dan dve uri. Potem adijo koleno in je nekaj časa kolesaril, zdaj pa že dolgo spet teče, sam zdaj je star že čez 55. Zato jaz tud upam, da je z mojim kolenom OK, zaenkrat nič psoebnega, trkam... No, je pa stric s tkaim treningom bil na tekmovanjih ful dober, med prvimi... Pa to so bili maratoni, kjer je bila kar huda konkurenca.
xxs