Smem prosit?

181604  

član od: 22.7.2011

sporočila: 280

26. jan 2012 17:45

Veš kaj, frina, še vedno podpiram tvoje mnenje....

181604

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

26. jan 2012 18:39

Gospa, ki Frino proglaša za jokavo-zoprno punco, bi glede na število glasov za Frino, gladko izgubila volitve....

Toliko o mneju, kdo je na tej kulinariki zoprn..

zoja2

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

26. jan 2012 19:04

Spoštujem mnenje vsakega, ne zdi se mi pa primerno, da me nekdo na taki zadevi, kot je forum, poziva k izrekanju, kot smo enkrat v pretekosti že doživeli.

In se ne bom opredeljevala ne tu na forumu ne po zasebni pošti, ker imam lastno glavo, s katero mislim. In še vedno je ta forum zame čisto veselje in že rahla odvisnost, ne pa nekaj življenjsko odločilnega. Storitve in opustitve dejanj izvajam v realnem življenju, ne na forumu.

Ampak, različni smo si, meje sprejemljivega imamo različno postavljene. Med nami so člani v razponu od Calimera in Vendeline, dobre in slabe kuharice, ljubitelji zdrave prehrane in tisti, ki jedo "sve po spisku", zafrkljivi in zamerljivi, ljudje širokih in ljudje ozkih pogledov, strpni in nestrpni, levičarji in desničarji, oportunisti in karieristi, pametnjakoviči, da glava boli ...  Kot v vsaki družbi, kot na vsakem forumu, kot na vseh področjih tega našega ljubega življenja.

Vsekakor spoštujem vse, kar je frina naredila za šibke in žrtve nekaterih dejanj, spoštujem pa tudi, kar so še katere od naših članic dobrega naredile v praksi in pomagale tistim, ki so pomoč potrebovale. A se je to dogajalo mimo foruma.

In ker nikakor ne vem, kaj vse se skirva za katerim od imen na forumu, se nikdar ne bom opredeljevala, sploh pa ne po sistemu "če nisi z mano, so proti meni". Tudi tretje mnenje ali tretja pot obstaja, četrta in peta, ravna in ovinkasta. In jaz grem po svoji.

Vsak od nas ima tu gor koga, ki mu je posebej pri srcu, in koga, ki ga ne mara. Ne morem reči, da koga tu gor ne maram, sem pa do nekaterih dokaj ravnodušna. Nekatere prebiram z zanimanjem, nekatere pa naravnost obožujem. Še prav posebej eno članico z izjemnim kulinaričnim znanjem, mislim da je nihče na tem forumu ne dosega; pa pronicljiv, stvaren, rahlo ironičen, analitičen in na trenutke zafrkljiv način pisanja z obilo svojevrstnega humorja meni tako ljube "onaževekogamislim"; potem je tu nekaj članic, ki so mu blizu po pogledih in sem vesela, ker s svojim razumevanjem, širino pogledov in strpnostjo širijo eno tako pozitivno energijo na tem forumu.

Je tudi nekaj takih tu gor, ki mi po svojem stilu pisanja in nastopa ter pojmovanja niso blizu, ampak vzamem to kot najbolj normalno stvar, ker tako pač je. In cesta gre seveda v obratno smer -  marsikdo ne mara mene, nekdo je do mene ravnodušen, tretji me ignorira in se mu zdim tumasta, nekateri me  imajo radi in eni me sploh ne opazijo.

Tako pač to je.

In za ene kozarec vselej napol prazen, za druge pa vedno na pol poln. Jaz bi rekla, da me to sploh ne zanima, dokler je v njem kaj za popit.

mamamia

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

26. jan 2012 19:45

Frina, meni je mar za vsakega uporabnika, ampakje dejstvo, da pol milijona uporabnikom ne morem več ustreči. Saj forumu predstavljajo samo odraz "pravega" sveta. Kam smo prišli si pa poglejte dnevnik en dan ob 19 uri, pa bo vse jasno, kam nas je kapitaizem pripeljal.

Zapisi so lepi in misli plemenite, velikokrat na našem forumu, v raznih revijah ipd. Ampak potem zunaj je pa drugače. Primer: Vsi se strinjajo, da je divjanje po cestah nedopustno. Verjamem, da praktično nihče od vas ne pozna nikogar, ki bi bil cestni divjak (po pripovedovanju). Vsi se strinjajo v okroglih mizah, da to res ni prav, itd. V vseh revijah pišejo o divji vožnji, divjih voznikov pa ni. Je kdo od vas? Ni a ne? To so tisti "the others", ki jih ni.

Skratka, bojim se, da se vsi strinjajo, da je lepo biti prijazen in jih moti neprijaznost, samo kje so potem ta neprijazni? Verjetno vsak od nas kdaj pa kdaj in vsi moramo pred svojim pragom pomesti, pa bomo vsi prijazni.

Forum je samo odraz mentalnega stanja ljudi. In to se razvija v splošnem v neko smer, ki meni osebno denimo ni preveč všeč.

Sicer pa otroci posnemajo odrasle, navadni ljudje pa... politike verjetno. Tisti na oblasti so vzgled ta malim. In če je tam kot v otroškem vrtcu (žalim otroški vrtec), kako naj bo potem med "ta malimi" na forumih"?

Če bi 1% plemenitih misli postal dejanja bi bil svet veliko lepši.

I vsak lahko res spremeni le... sebe.

In brez zamere, tule imamo dve članici, ki ves čas zbadata ena drugo. Ampak mene so učili, da če dva "nategujeta" vrv in jo en za hip spusti, potem je drugi ne more več držati z enako močjo, mora tudi malo popustiti.

Uredništva naj se pa ne enači z moralisti, ki odstranjujejo neprimerne vsebine. Gre za samo določen tip neprimernih vsebin, sodniki nismo in ne moremo biti. Kaj odstranjujemo, piše v pogojih (sovražni govor itd.). Pikrih posameznikov ne "odstranjujemo".

In zaključujem mislil z isto, kot sem jo začel. Pol milijona uporabnikom je nemogoče ustreči. Zato bo vedno x tistih, ki jih je tu všeč in y tistih, ki jim ni (več). Seveda si želim čim več kvalitetnih obiskovalcev, a kdo sem jaz da bom sodil, kdo to je?

In mimogrede, še s tem, da smo blokirali nekatere, ki so šli čez vsako mejo okusa (ne dobrega okusa ampak okusa nasploh), žalili očitno vse povprek, zmerjali itd. smo od določenega števila ljudi dobili zamero, ker so jim bili všeč. Karkoli denimo naredim, ne bo všeč vsem.

Konkurenčnih portalov mislim da je v zadnjih letih zraslo dovolj, da obiskovalci lahko tudi odidejo. Če nam obisk še naprej raste, potem očitno počnemo tudi nekaj prav, ker večji obisk pomeni, da smo večim všeč. Kot sem pa rekel, to merilo imam, ker pa nekateri namigujejo, da enega kvalitetnega uporabnika zamenjamo za več nekvalitetnih, tega pa žal ne moremo in ne smemo presojati, vsak ki ne preseže res neko precej visoko mejo, je po svoje kvaliteten, nekdo se uči, nekdo uči, nekdo se enkrat jezi, drugič pomaga... Ljudje v glavnem nismo smo črni in beli. Pomavljam, definitivno lahko merim le obisk in ta narašča. In ta tema kljub temu, da je zanimiva, jo je odprlo (saj piše na vrhu) koliko obiskovalcev. MALO. Tako je. 99% ljudi išče recepte, jih najde in niti ne sodeluje. Če so našli, kar so iskali, dobili kakšno pomoč (tudi iz prejšnjih tem), potem je bila stran zadnje dobra izkušnja. In to šteje! Tako kot vsak vaš glas, ki ga slišim. Samo vsem pač ne morem ustreči. Stran niti ni idealna, a se trudimo. Mislim, da je to največ, kar lahko naredimo.

In res, kot je napisal nekdo pred menoj... ne bodite tako občutljivi na mnenje nekega neznanca, da vas lahko dotolče njegova mislil, ki ga niti ne poznate, da zamerite celotni strani. Tega pa ne razumem. Neka kultura mora biti, ampak če en tujec nekaj reče proti nekemu drugemu tujcu, pa vam res ne bi smelo uničiti dne. Pomembni so vaši bližnji ki vas poznajo, tukaj pa... se srečujemo in razhajamo. Ampak tudi situacija na forumu je podobna situaciji na cesti, pa situaciji, ko se soseda kregata za 1cm zemljišča itd. In imamo take in drugačne, med pol milijona ljudmi imamo vse.

Časi, ko je bil internet le za par navdušencev, pa so mimo, s tem se je treba sprijaznosti, danes je na internetu "masa", na Facebooku imate po 500 prijateljev itd. Časi pač ne le pri nas, tudi drugje niso enaki kot so bili 12 let nazaj. Tudi v državi ni enako kot je bilo 20 let nazaj.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

26. jan 2012 20:19

A kdo ve kako bi se po naše reklo " fumus vaginalis"?

Saj se niti nisem  mislil več oglasit, pa ste me nakako, skor prisilili. Veliko je mnenj, z veliko tega se strinjam, z veliko niti ne. Če pogledam zadnji zapis mamamie je večina tega kar tudi jaz podpišem ( nisem spregledal, da so vsi, ki jih ceni ženskega spola, kar naj, to si pa bom zapomnil ).

Zelo rad preberem nekatere, in med njimi je tudi frina in z večino tega se tudi strinjam, prav pa občudujem njeno analitično pisanje, ko stvari postavi na svoje mesto ( nekako v stilu: ona je prosila za volno, lahlo date ali ne, ni se treba it detektive........... ), posebej me je prav to privleklo na tem mestu: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2369  kajti zapazil sem zelo nefer in skoraj bi rekel strupeno delovanje nekaterih. Ravno tako sem vsaj dvakrat zapazil zelo grdo ravnanje s nekom zaradi jezika. Da se razumemo: z vsem tistim kar vas večina misli o spoštovanju jezika, jezikovni kulturi........... se strinjam, zabolelo me je, ker ste se spravili na nekoga, ki jezika res ni obvladal in v enem primeru celo ni razumela kaj je narobe. to je skrajnje podlo, kazat svojo večvrednost na nekom, ki je zaradi okoliščin tam kjer je in ja, sedaj imamo kapitalizem in takih, ki bodo odrinjeni iz drožbo bo čezdalje več ( čeprav mi je ena " zabrusila ", da kapitalizem nima s tem nič, pa se moti, ima in to velik ). To so razlogi, zakaj sem se oglasil za vse ostalo bi se strinjal s zadnjim zapisom mamamie. Smo si različni, tukaj na forumu ne iščem ( recimo ) zakonca, od nobenega nočem nič, nobenemu tudi nočem nič, če morda kaj vem in znam, me ne moti, da to tudi podelim z drugimi, imejte tudi svoje napake, meni pa tudi pustite moje. Po zaslugi kulinarike, sem spoznal tudi osebno veliko prijaznih, spoštovanja vrednih ljudi. Morda se tudi motim: ne verjamem, da je kdo tak, da pride na kulinariko in si reče: uf, grem pa mal koga potunkat, naj vidijo kolk se ( .......... vstavi kar ti paše s seznama: žleht, pameten, brihten, šolan, močan.......... ). Frina ima močan analitski duh, da stvari postavi na svoje mesto, zmoti se pa tudi: meni je napisala, da " ploskam žlehtnobi ". Draga moja frina ( una druga je pa mi querida amiga ), motiš se. Ploskam lepo napisanim stavkom, kajti, ne sprejmem, da so nekateri tukaj na kulinariki, utelešeno zlo, in če na take ( po tvoji/ali koga drugega sodbi ) ne sikam in pljujem ( kot bi verjetno mogel ),  to sam pomeni, da to bodisi ni moj  stil ali, da si tega ( po moje ) ne zaslužijo. Vendelina ima druge dobre lastnost in znanja, ki se ravno ne ujemajo s tvojimi, med drugimi mojstrsko " suče pero " ( matr, da se mal poetsko izrazim ), in, kot sem že večkrat zapisal: rad preberem kaj ona napiše četudi se ne strinjam z njo. Kot rečeno, spoznal sem osebno veliko zelo prijaznih oseb, med njimi je tudi Vendelina, pa če verjamete ali ne: ne bruha ogenj, saj je čist prijetna oseba ( to sicer ne pomeni, da bi se z njo poročil ). Zelo mi je žal, da ni bilo priložnosti, da osebno spoznam frino, za kater tudi ne dvomim, da je zelo fajn oseba ( a bi bila za poročit, tega sedaj ne vem ). To je nekje moje stališče, ne več ne manj.

Uf, skor, da pozabim: kako bi se po latinsko reklo " pi*kin dim ".

ežoj

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

26. jan 2012 20:22

ežoj: za zadnje ne vem, lahko pa daš Bojanu v listo želja za smeškote ;-)

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

26. jan 2012 20:25

Vendelina jr. je napisal/a:

Frina, problema, ki ga imaš ti, ne more rešiti noben forum.

Ker pač ni najbolj primerno početi naslednjega - navajam običajne oblike tvoje participacije:

- razlagati, kako se postavljaš na strani šibkih in te pri tem čisto nič ne ovira, da ne bi do podrobnosti razlagala zgodb o strankah, ki si jih zastopala (razen imen smo lahko preberali več kot smo želeli v teh letih)

- si privzeti pravico biti pravičen do neba in nazaj in se zraven ne ugrizniti v jezik, ko se ti zapiše, da bi bilo treba "ljudem v upravi zaviti vrat" (tvoje besede, ne moje)

- si prvizeti pravico vse okoli sebe nastavljati ogledalo, kazati na napake drugih, ko se pa ta ista medicina uporablja na tebi, sledijo vrstice in vrstice stokanja o tem, kakšna revica, da si, kako se nate "zliva gnojnica"....Ti bi vsakega kaznovala, ki bistveno bolj mila sredstva, kot jih sama tule lansiraš, uporabil proti tebi.

In v tvoje dobro bi bilo, da se fino zamisliš o zadnjih treh alinejah in zakaj si tako hudičevo nesrečna in jezna in zakaj mora to nesrečo objavljati forum. In, ali je res treba, ta to težavo razrešuješ tule?

Jaz ti želim, da se končno znebiš tega formata jokavo-zoprne punce, ker bo potem življenje mnogo lepše. Raje izkoristi energijo za tole kot pa za sitnarjenje. Ker sitnarjenje res ni seksi.

Vendelina jr.

Vendeline ni potrebno komentirati, ker je povedala točno tisto, kar sem hotela.

Glede na napisano pa naj povem, da že več desetletij delam v gospodarstvu in nimam strank, ki bi jih zastopala in nisem ne odvetnica, sodnica, tožilka, uslužbenka na sodišču, kot si včasih kdo napačno predstavlja.

Moji zapisi so v skladu z mojo pametjo, kakor je pač dojemate, kar pomeni, da imam toliko sposobnosti, da kakšno zgodbo oblikujem, da ni mogoče nikogar prepoznati, nekatere pa so tudi podobne in veljajo za več ljudi.

Glede delavcev v upravi sem verjetno res edina, ki mislim,  da bi jim bilo potrebno zaviti vrat, pri tem pa vsi državljani vedo, da so resnično najboljši. Pač imam izkušnje in moj stavek ni napoved umora, če pa kdo sporočila ni razumel, se mi ne splača truditi. Glede na to, da sem videla kazneske ovadbe zoper 11 državnih uslužbencev, zaradi zlorabe položaja, me prav zanima, kako se bo končalo. Zgodba je grozna, vmes je tudi CSD, o katerih pa je precej zapisanega. 

Sem pa že večkrat povedala, da sem prepričana, da slabih stvari ne počnejo zaradi podkupnin, ampak iz preprostega užitka, da čutijo slast moči.

Nisem pričakovala, da bo ta tema ocenjevanje moje primernosti, želela sem, da bi tisti, ki so želeli povedati, ali čutijo drugače, to napisali, da se ustvari neka slika.

Tisti, ki nosijo strup v sebi, da brizgajo po drugih, tvegajo, da bodo najprej zastrupili sebe.

Glede na navedeno, sem že raje cmerava bejba, kot pa parkelj !

F r i n a

***amy***  

član od: 24.1.2008

sporočila: 289

26. jan 2012 20:37

Frina, popolnoma se strinjam z izhodiščnim postom (in ostalimi tudi)!

Napisala si točno tisto, kar tudi jaz opažam že nekaj časa in me žalosti. Dogaja se, da se napada člane, ki prosijo za pomoč, zaradi ločil, velikih začetnic, vikanj itd. itd.

Po drugi strani pa se popolnoma dopušča pretirana uporaba tujih besed nekaterih starih, bom rekla "znanih" članic, npr. gospe Vendeline. Osebno mi je veliko bolj neprijetno brati post z toliko angleških izrazov, kot pa drugega, kjer manjka par začetnic, vejic in vsebuje par napačnih sklonov. Se mi zdi, da tudi angleščina precej spači jezik, ko je že toliko govora o tem.

In vse to dopuščanje (pa ne le glede slovnice), vodi do rasti in rasti in rasti dominantnosti nekaterih osebkov. In potem se opaža, da je nekaterih v vseh postih mnogo in od tega je vsaj polovica v smislu "pa saj ni pretežko pogooglat, ali pač?", "zakaj pa tega sama ne narediš?", "kaj pa ti veš o tem" in "pa saj si se komaj včlanila".

Že skoraj vsakdo na novo pridružen, ki kot prvo prosi za neko konkretno pomoč, je osumljen (recimo vanbra, no).

Saj se moramo vendar zavedati, kot je lepo ubesedila Frina, da smo tukaj ljudje različnih strok, zmožnosti, statusov, z različnimi znanji in močnimi področji. Morali bi se podpirati, ne sumiti drug drugega.

In mislim, da je pretirano, da se nekaterim odpuščajo neprimerne besede samo zato, ker so že dolgo in aktivno člani.

Ampak tole. Mene je nekam posebno zmotilo:

Vendelina jr. je napisal/a:

Frina, samo dve vrstici etiket? C'mon, saj znaš več. Pa samo ena vrstica, v kateri si ti žrtev? C'mon... Nisi v formi.

BTW, kje je bila tvoja forumska pravičnost v jesenskih mesecih, ko se sploh nisem oglašala tule? Če mene ni tule, itak nimaš idej.

I rest my case.

Vendelina jr.

To je ŽALJIVO. To je NIZKOTNO.

In ne želim se spuščati v osebni boj, zamere ali karkoli. Ampak mislim, da se takole ni ravno najlepše pogovarjati med seboj. Milo rečeno. In ne glede na to, da sem lahko še kako prepričana, da je zgoraj citirana gospa sicer zelo prijetna. Ker tole NE deluje prijetno.

Hvala ti, Frina, še enkrat, za vse besede.

***amy***

Sporočilo je spremenil(a) ***amy*** dne 26. 2012 20:41

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

26. jan 2012 22:25

Smem prosit? Lako! Kadarkoli-za karkoli.

Vprašanje pa je, kaj boš dobil(a). In vedno je odvisno tudi kaj pričakuješ. In ponavadi je tako: nekaj je zelo dobrega, uporabnega (takšnih stvari si vedno vesel), nekaj jih je še tako "za prvo silo" (te ti mogoče pridejo še kdaj prav), nekatere stvari pa so neuporabne, niso ti všeč in jih ne potrebuješ. S takšnimi se pač ne ukvarjaš.

Zakaj bi moralo biti v stikih z ljudmi drugače?

Rada sem na tej strani. Komentarje obiskovalcev jemljem na takšen način, kot sem napisala zgoraj. Od kar sem na Kulinariki, nisem zamerila še nikomur nič. Preberem pa, lahko si upam trdit, okrog 70% napisanega. Komentiram bolj malo in za to imam svoje razloge, ki niso vezani na počutja udeležencev  tega foruma, ampak od mojih okoliščin v katerih se nahajam.

Imejte se po svojem počutju še naprej!

Jaz se imam izvrstno.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti