Smem prosit?

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1720

25. jan 2012 10:27

Tale zapis je pa tudi meni legel na dušo. Ko sem se včlanila v tale forum leta nevem katerega, smo/so bili še vsi strpni in se ga je dalo čisto lepo brat. Kaj povprašati, kaj izvedeti, sedaj je pa res kot, da bi se tepli...

Zato tudi jaz dajem odgovore samo takrat, ko imam kaj za povedati.

LP, Saša

Mir in dobro!

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. jan 2012 10:41

Zapis gospe Vendeline, če nje ni tukaj, sploh nimam idej, dokazuje njen presežek in mojo manjvrednost.

Ežoj, misliš, da je ploskanje zlobi dejanje, ki je vredno tvojega ugleda ? Je tisto, kar hočeš prispevati, da je ta portal prijazen, ali pa se ti žaljenje drugih udeležencev zdi oblika  običajne komunikacije ?

F r i n a

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

25. jan 2012 10:45

ežoj je napisal/a:

Saj, tudi s tem ni nič narobe, le pravila morajo bit vnaprej znana, torej, naj šef uredi, pri prijavi na kulinarko, taka jasna pravila vsak mora prebrat, obkljukat, da se strinja in ......... ecola, problem rešen.

ežoj

Pravila so znana in jasna, samo prebrati jih je treba:

http://www.kulinarika.net/pravo.asp

S tem, ko se nekdo prijavi, sprejme pravila.

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

25. jan 2012 10:47

Frina, čestitam!

Vse prevečkrat je bilo na tem forumu hudo. Pravzaprav si je tole danes drznila napisati le Frina, ki ima moč in ugled dolgoletne članice Kulinarike, pa še jezik ima dovolj oster. Marsikdo med nami je bolj ali manj spretno že dolgo poskušal opozarjati na to, kam je vse skupaj zaneslo, vendar je spet padlo po revežu, tako da so mnogi umolknili in preprosto kapitulirali.

Pa ni prav. Nihče nima pravice spraviti se na nekoga, za katerega niti ne veš, kaj mu bo to prineslo. Morda bo to samo kapljica čez rob...

Mnogokrat se na forumu pojavljajo prave "slavistke" s povdarjanjem pravilne Slovenščine, vendar pa me zanima zakaj jih potem ne motijo nekateri, ki v svojih komentarjih uporabljajo toliko angleščine in drugih tujk, da bi že potrebovali slovar.

Tudi to je pačenje našega materinega jezika, kajne?

Pa dobro, saj gre vendar bolj kot ne za kramljanje. Veliko nas je, smo različnih strok in znanj, na Kulinariki smo lahko komu koristni iz čisto človeških vzgibov.

Lep dan vsem dobromislečim!

kara

tikica  

član od: 8.11.2009

sporočila: 50

25. jan 2012 10:48

Spet ste zašli s teme pa tako lepo se je začelo... ni vam pomoči...   

tikica

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

25. jan 2012 11:19

V nobeni točki ti ne oporekam kolegica Frina, razen morda, da ni vsako nasprotno mnenje že takoj napad ali žalitev. Priznam, tudi mene včasih malo zanese in napišem kakšno pikro vendar ne z namenom , da bi koga žalil ,bolj mi gre v nos pretirana neumnost kakšenga posta. Čeprav vem, da tudi to ni prav.

Saj v veliki večini je članstvo povsem kul, je le nekaj tistih vsevedov ,domišljavo nadutih in zakompleksanih ki si jemljejo kulinariko za svoj osebni vrtiček. Sem se že vprašal, zakaj sploh vztrajajo z nami, če smo zanje tako strahotno zabiti,nesposobni in neuki. Zakaj si ne naredijo svoj portal in se med seboj hvalijo, božajo, prilizujejo in modrujejo. Ampak, odgovor je preprost: za svoje početje nas potrebujejo kajti le ta tak način si lahko polnijo svoj ego.

Pa še to, nikar za božjo voljo tega virtualnega sveta ne jemljite smrtno resno. Nemogoče je, da te v slabo voljo spravlja nekaj, kar obstaja le na tem nivoju in ki nima z realnostjo nič skupnega.

Za sebe vem, da bom ostal še naprej zvest član Kulinarike in da se bom na njej poleg kakega pametnega nasveta in informacije predvsem zabaval.

Bodite lepo !

hedonist

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

25. jan 2012 12:15

Frina mislim, da so tvoja pričakovanja, da na teh straneh pričakuješ družbo ljudi, ki želijo boljši svet, sodelovanje in razumevanje, ne pa nergače, ki se hranijo s krvjo nemočnih, nerealna.

Kar se tiče celotnega zapisa mi je povsem jasno, kam pes taco moli, tudi sama sem jih dolgo nazaj "dobila po buči". Takrat me je bolelo, ker sem se izpostavila z osebnimi izkušnjami, ampak je tudi hitro minilo, zakaj le bi negovala bolečino zaradi virtualne osebe, ki me je prizadela? Verjamem celo, da tega ni storila namerno. V tem delu ti lahko prikimam, tvoj prispevek se mi zdi za mnoge tukaj, ki so se tukaj zaradi česarkoli počutili kot "butlji", "krivi", s spodkopano samopodobo kot "zdravilo". Istočasno pa razmišljam, da si s tem zapisom ne samo "ozdravela" ampak tudi (mogoče) prizadela nergače , ki jih omenjaš na koncu prispevka (kdorkoli že to je po tvojem mnenju oz. kdorkoli se najde v tem tvojem zapisu).

Boljši svet, sodelovanje in razumevanje je nekaj, kar naj se ne bi delilo samo med tistimi, ki so empatični, vedno pripravljeni pomagat, ampak naj bi bil človek do vseh tak. Torej, če želiš, da se množi, moraš biti tak do vseh, tudi nergačev. In včasih se tudi iz nerganja izcimi kaj dobrega.

Pa brez zamere, čuti se, da si vložila veliko truda v ta svoj zapis, vendar ima vsaka medalja dve plati in prav se mi zdi, da se na to opozori. Sama sem že dolgoletna članica tega foruma, moram povedat, da sem tukaj dobila daleč največ uporabnih informacij zase, pa le ne s področja kulinarike. Tudi od tistih, ki se meni osebno zdijo »sitnobe«.

Vilma

mijamarija  

član od: 19.4.2006

sporočila: 529

25. jan 2012 12:46

Hojla!

Na zacetku ko sem se vclanila ni bilo jutra da ne bi kot prvo pogledala kaj je novega na kulinariki,sedaj pa ze kar nekaj casa, ker sem bila tudi jaz popljuvana me je vse skupaj minilo.Ja malo vec strpnosti  in vljudnosti bi vsem koristilo.

Zelim vam en lep dan s sonsem obsijan.

mijamarija

jana 07  

član od: 8.10.2004

sporočila: 187

25. jan 2012 13:00

Ja, Frina se strinjam s tabo, Hedonist pa tudi tvoje mnenje je enako mojemu!

jana 07

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

25. jan 2012 13:06

Moram se oglasiti ,čeprav mogoče ne bi bilo potrebno.Večkrat sem na člane kulinarike naslovila kakšno prošnjo ,potrebo ali vprašanje ,pa do zdaj nisem še nikoli dobila nazaj drugega kot samo pomoč in zelo uporabne nasvete,tako da sploh ne vem v čem je problem,besedi prosim in hvala pa znam že od nekdaj uporabiti,pa tudi kolikor toliko besedilo napisati čitljivo.Vesela sem ,da sem del  oz. član take ustrežljive in dobronamerne skupnosti-kulslo.Hvala vsem za pomoč in nasvete ,pa se še priporočam.Vendar se moramo zavedati ,da so časi pač vedno težji ,ljudje vedno bolj nestrpni drug do drugega in da je skoraj nemogoče pričakovati,da smo vsi enako tolerantni zaradi takšnih in drugačnih stvari .Kako pa bi izledal svet ,če bi bili vsi enaki in vsi enako razmišljali,verjetno robotski,zato najboljše da spoštujemo vse ,tiste ki kaj vprašajo in one ki opozorijo na naše napake,saj smo vsi ljudje ,takšni in drugačni,s skupnimi močmi bomo že nekako ali ne?

Pa lep sončen dan

marjeta10

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti