25. jan 2012 12:15
Frina mislim, da so tvoja pričakovanja, da na teh straneh pričakuješ družbo ljudi, ki želijo boljši svet, sodelovanje in razumevanje, ne pa nergače, ki se hranijo s krvjo nemočnih, nerealna.
Kar se tiče celotnega zapisa mi je povsem jasno, kam pes taco moli, tudi sama sem jih dolgo nazaj "dobila po buči". Takrat me je bolelo, ker sem se izpostavila z osebnimi izkušnjami, ampak je tudi hitro minilo, zakaj le bi negovala bolečino zaradi virtualne osebe, ki me je prizadela? Verjamem celo, da tega ni storila namerno. V tem delu ti lahko prikimam, tvoj prispevek se mi zdi za mnoge tukaj, ki so se tukaj zaradi česarkoli počutili kot "butlji", "krivi", s spodkopano samopodobo kot "zdravilo". Istočasno pa razmišljam, da si s tem zapisom ne samo "ozdravela" ampak tudi (mogoče) prizadela nergače , ki jih omenjaš na koncu prispevka (kdorkoli že to je po tvojem mnenju oz. kdorkoli se najde v tem tvojem zapisu).
Boljši svet, sodelovanje in razumevanje je nekaj, kar naj se ne bi delilo samo med tistimi, ki so empatični, vedno pripravljeni pomagat, ampak naj bi bil človek do vseh tak. Torej, če želiš, da se množi, moraš biti tak do vseh, tudi nergačev. In včasih se tudi iz nerganja izcimi kaj dobrega.
Pa brez zamere, čuti se, da si vložila veliko truda v ta svoj zapis, vendar ima vsaka medalja dve plati in prav se mi zdi, da se na to opozori. Sama sem že dolgoletna članica tega foruma, moram povedat, da sem tukaj dobila daleč največ uporabnih informacij zase, pa le ne s področja kulinarike. Tudi od tistih, ki se meni osebno zdijo »sitnobe«.
Vilma