24. nov 2011 7:52
Še jaz bom trobila v isti rog kot vse ostale, pa ti ne želim s tem nič slabega, v bistvu dobro.
50 ljudi je ogromno in kuhinja v velikosti 5x10 metrov je za toliko ljudi absolutno premajhna. Ena oseba za pripraviti karkoli za pojesti, pa absolutno premalo. Na koncu se ti bo zgodilo, da boš itak zmatrana do nezavesti, ljudje pa nezadovoljni. Pa ne zato ker bi slabo kuhala, daleč od tega, ampak zaradi premalo prostora. Enkrat sem bila na abrahamu v prostoru, ki je bil brez kuhinje malo večji od tvojega, pa približno enako ljudi je bilo in se ga še danes spomnim samo po tem, da smo se nenormalno tiščali. Če sem hotela iti samo na wc, se je moralo vsaj 10 ljudi umakniti od mize in to je res grozno.
En predlog, ki je bolj poceni in ga menda ni še nobena do sedaj napisala. V skoraj vsaki (ali pa celo vsaki) vasi imajo kakšen vaški dom oziroma nekaj temu podobnega. Običajno se da dobiti prostor v najem zelo ugodno. Za hrano pa naročiš narezke (običajno je ceneje, če naročiš pri mesarju kot v trgovini), pa narežeš kakšno zelenjavo in je to to. Na zabavi pa se raje posvetiš temu, da spoznaš ljudi med katerimi zdaj živiš. Še pecivo za 50 ljudi ni tako enostavno speči. Če drugega ne, je vsega kar pečeš treba delati večjo količino in potem to traja in traja. Jaz sem za poroko za 60 ljudi pekla skoraj 2 tedna in to intenzivno, pa je komaj šlo skozi.
Res ti toplo svetujem, da še enkrat dobro razmisliš o tem, da ne boste na koncu nezadovljni čisto vsi (ti in gostje).
lenika83