Živijo!
Nisem vedela, kam drugam bi lahko tole napisala, pa sem semkaj.
No imam težavo. 2 dni po miklavžu bo mož povabil za svoj 30. rojstni dan ljudi iz vasi, prijatelje, sorodnike, na ''pojedino'', če lahko tako rečem.
V mislih imam pečeno meso( svinjino, piščanec), spekla bom kruh v krušni peči, naredila potice in šarklje, kvasenico, krapec, kuhan čaj in kuhano vino, pa kavo na koncu, nevem pa ali naj naredim kar celo kosilo. Torej še govejo in gobovo juho in priloge kot so pražen krompir in zelenjavni riž. Ker bom to vse 'sama' delala za 50ljudi, in nevem če bom to sama zmogla, moram povedati da sem še dokaj mlada in neizkušena v pripravah jedi za toliko ljudi... me zanima vaše mnenje, kaj bi si želeli jesti, če ste povabljeni na rojstni dan....
ali raje naj ne kompliciram in naredim samo jedi iz žara?, ali naj raje celo kosilo?, ali kaj naj? prosim, svetujte mi? Kakšne so vaše izkušnje iz rojstnih dnevov? kaj so ponavadi pripravili za vas? si čim ste bili zadovoljni?
Moram priznati da sem že ob misli kaj me čaka, kar malo obremenjena. Vendar bi rada vse dobro speljala in mi je to v izziv. Za pomoč točno tisti dan nimam nažalost nikogar. Tako da bom to morala sama izpeljati.
Hvala za pomoč
Šuštarjeva