25. nov 2011 17:30
Ce se povrnemo k zacetni temi, kaj ponuditi gostom, bi jaz naredila nekaj takega:
- narezek (vec vrst mesnin in vec vrst sira) in razlicne vrste kruha;
- zelje in klobase ali zelje in koscki vratovine ali zelje in klobasa ter vratovina (s prazenim krompirjem ali v poenostavljeni verziji s kruhom). Jaz bi skuhala en ogromen lonec zelja in klobas in bi to potem ponudila gostom.
- razne sladice (izbrala pa bi take stvari, ki se specejo vse v enem kosu - torej ne piskotov - in da jih lahko specem kak dan prej, nadevam pa isti dan). Pri nas zelo dobro uspe domaci prijatelj, ki ga lahko naredis ze ta vikend in shranis v zaprti skatli. V postev pridejo tudi razni biskviti s kremami ali smetano s tem, da naredis biskvite prej, jih zamrznes, na dan praznovanja jih odmrznes in poljubno nadevas. Dobre so tudi kake pite iz krhkega testa nadevane z marmelado.
- pa na sadje ne pozabi - klementine, orehe, araside, kako grozdje, ce ni predrago ipd. lahko uporabis za dekoracijo mize. Med eno hrano in drugo pa je sadje dober intermezzo.
Ker se ze kuhala za 50 ljudi in vec, vem, da je to zahtevna, vendar popolnoma izvedljiva stvar. .... in vem, da bodo tvoji gosti cenili tvoj napor ter ti priskocili na pomoc.... (vsaj na tistih praznovanjih, kjer sem jaz gost ali gostitelj se vedno najde kdo, ki priskoci na pomoc tako, da pomaga pri strezbi, pri pospravljanju ipd, pa ne zato, ker jih kdo za to prosi, pac pa zato ker se zavedajo, da sam gostitelj pomoc poterbuje - pa saj smo med prijatelji; sem ze videla goste, ki so ostali do konca na praznovanju in potem vzeli metle v roke in pomagali pocistiti prostore).
Zato kar pogumno, gotovo ti bo uspelo. Pa porocaj, kako si se odlocila in kako je uspelo.
ribica