24. nov 2011 1:36
Wow! Mi imamo za praznike ob koncu leta fešto z okoli 45 gosti že precej let, tako da imam več kot dovolj izkušenj. Kljub za Evropske razmere ogromnemu prostoru, je gužva in samo od pogovorov tako glasno, da niti glasbe ne vrtimo. Že samo s tem, da kot gostiteljica z vsakim malo pokramljam, dolivam pijačo in skrbim, da so prazni krožniki v smeteh (uporabljam majhne plastične), da je navoljo dovolj sira, kruha, krekerjev, pijače, sadja in ostalih dobrin na mizi, itd, itd., imam toliko dela, da mi kuhanje ob tem na misel ne pride. Glavno hrano in 1 natakarja naročim, sladice spečem sama. Pazi, v kaj se spravljaš. Poskrbeti za 50 ljudi ni mala malica. Če boš res vse sama pripravila in skrbela za vse vedi, da se ti ne boš čisto nič zabavala.
P.S: Samo ne ga sračkat z juho. Res, da je stalnica slovenske kuhinje in je pa obenem jed, ki se je ne da jesti, če nisi za mizo. S 50 ljudi v prostoru, v katerem misliš tudi kuhati in imeti jedi razstavljene na mizi, ne bo prostora niti za 50 ljudi, kaj šele mizo in stole.
Če je tvoj mož malo dvomljiv in ga ne moreš drugače prepričati da je gostov preveč za vajin prostor, nabavi kredo in na tla nariši kroge ali pravikotnike, za vsako osebo enega. Ne pozabi, da se bodo gostje premikali, pogovarjali med seboj in da vsak rabi svoj osebni prosto (Jaz temu raje rečem balonček) Tako ga boš kar hitro prepričala, da njegova ideja o številu povabljenih v vajin veliki (mali) prostor, ni preveč dobra.
Nekaj mi govori, da bi naša Querida Amiga povedala kakšno o vajinem odnosu.
Čisto na kratko in po moje: Če bi te tvoj dragi v resnici spoštoval, ti niti v sanjah ne bi zadal tako nemogoče naloge, kot je tale.
Vsekakor ti želim, da ti uspe.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 24.nov 2011 05:42