Se gremo potepat?

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

8. avg 2012 20:33

ežoj je napisal/a:

jaz v kampu imam vse na stolu, vse kaj je za brat, ne bi rad da se mi to namoči ( med ostalim slovar, slovnica............ , a mislite, da se hecam, jaz sem tukaj zares )
ežoj

Ni vrag, da si tam zares, samo, kje

lp

mzm

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

8. avg 2012 21:07

Kako je  ežoj skrivnosten,kje se nahaja, a se boji ,da kakšna ne pride k njemu

Milži

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

8. avg 2012 21:29

No, tisti zeleni plodovi nikakor niso pasijonke, nekam povsem drugam to sodi, mene spomni na asimino, samo, kolikor jih poozanm, so drevesca, tale tvoja pa izgleda nekam plezava (al je samo zanemarjena?).

One suhe so pa menda kar ostanki artičok, bi rekla.

Hm, kakšno naključje, tvoja vas ima 18000 prebivalcev, 50 km stran je večje mesto z merkadom, da se reče. Hm, hm, ...

rimljanka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. avg 2012 21:31

Vi pa zares komplicirate! Saj sem vse povedal!

rosie,trindvajset ur do črne gore je mal velik tudi za rumunskaga nizkocenovneg prevoznika, pa še, da bi črnogorci vpeljali španščino, kot uradni jezik............... bi se že slišalo.

- glede pasionke nimam pojma kaj je to, ono posušeno rastlino vem kaj je ( ni sončnica )

Danes sem bil v bližnjem večjem mestu, predvsem, da uredim termin za vrnitev, rezerviram mesto, kajti vrnitev imam na odprto, veljavnost ( se mi zdi ) tri mesece. Urejeno,............. prej je bilo treba punco na okencu prepričat ( ni pomagala ne španščina ne angleščina ), da res prevoznik pelje v Ljubljano, šele njena šefica jo je prepričala.

Tukaj mi neki internet nagaja, se oglasim jutri, s kako slikico iz bližnje metropole ( je glavno mesto cele te pokrajine ali okraja, ali kaj vem kaj imajho tukaj ). Sicer, na slikah ni kaj videt: na vasi, vaška idila........... krave, gnojnica, rastlinjaki v mestu pa iglezije, vodnjaki........... a, ja pa merkado!

ežoj

ežoj  

8. avg 2012 21:35

rimljanka, točno, artičoke so, ono zeleno pleze po neki ograji, kot kak plevel. Za artičoke me preseneča, da jih je veliko gor ostalo, pa ne vem ali za seme ali ni bilo interesa.

ežoj

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

9. avg 2012 6:38

Za ono zeleno bi po plodovih sodeč rekla, da je čajota.  Le listi me begajo, ali pa morda ne  spadajo k plodovom.  Lokacija pa: nekam znano mi deluje vse skupaj, pa tipi in kvaliteta avtomobilov (žal ni videti nobene reg. tablice), ampak tja, na kar me spominja, sem se lahko pripeljala kar z avtom. Ežoj,  za uganko .

Cila

ežoj  

9. avg 2012 9:40

Cila, ne ni Peking ( do tam se lahko pripelješ z avtom ).

Evo, spet jaz.

Kot sem že povedal, včeraj urejal rezervacijo za vrnitev. Bilo je zelo vroče, kar me sicer ne moti, če lahko sedim v senci in jamram,..................... uf, uf, kolk je vroče, kdo bo tole zdržal, pa odpiješ požirek.........., ah, bom mogel ob priliki o tem več povedat. No, včeraj je bilo treba migat, to je pa že druga stvar. Drugač, zdi se mi, da je tukaj v kampu izredno prijetno, nenehno piha ( rahlo ), praktički je vse v senci, in ni čutiti nobene vročine. Seveda tudi uz morje nenehno piha in nimaš občutka, da bi bilo vroče............... ampak, ne bojo oni mene na to dobili, da bi se tam pražil na soncu in bil rdeč kot rak, kot se meni rad pripeti: skopam se in nazaj v kamp v senco. Kamp drugač, šteje kot »držinskji », kar pomeni da ni mladine ( no razen mene ) in je dokaj mirno. Premore tudi bazen in še kaj paše zraven, priznam, da te logike ravno ne razumem, zakaj bi zraven morja ( ki je mimgrede izredno čisto ) bil potreben še bazen, pa kako je na tem planetu izredno malo stvari odvisno od mojega razumevanja, naj si kar imajo kar hočejo. Na internetu, ko gledaš kampe, je rubrika » alojamientos », pomeni » nastanitev » in tam se ponavadi hvalijo kar vse premorejo ( restavracijo, trgovino........... ) seveda veselo zamolčijo kaj drugega: da ni toalet papirja ( pa je drugače vse zelo čisto ) in kaže, da nikoli ni bil niti planiran, kajti nikjer ni niti nosilca za rolco papirja ( pa drugač, toalet papir ni carta de toalet ( pisma iz stranišča ) ampak papel de toalet[ ). Ravno tako zamolčijo, da je treba internet tudi plačati. Ta kamp je rahlo dražji od drugih kar mene ne mooti, saj veste moj moto: ni važno kolk stane, sam da je kvalitetno ( po špansko: no pregunto cuanto costa, importa es que es muy barato, po angleško bi rekli: as cheap as es possible ), no će preračunam po zadnjem tečaju in mal zaokrožim pride 19 €/dan.

Včeraj, v lokalni metropoli je bilo čutiti da je zelo vroče, nekajkrat sem se prepotil da sem bil ves moker ( no, tukaj v kampu, med »alojamientos« je tudi pralnica, pa s perilom naj ne bi bilo problema, čeprav se mi ni zdelo, da bi sploh kaj rabil: v kampu nas pri vhodu ne kontrolirajo, če redno menjavamo majce, tako da se da z eno majco prebiti par dni, paziti je treba, da ne postavijo kakšno mujer na kapijo in če ta zavoha vonj po moškem, utegnejo bit problemi, pa brez heca, eno majco sem imel štiri dni, nesel je vse skupaj tri štiri ure ( za zajtrk in kosilo ) , nikoli se spotil........... ).

Pa, če sem že pri mujerah ( in čikitah ): se mi zdi, da vse ženske tukaj imajo frizuro na rep.

Uf, ne ljubi se mi več, tole pošljem, da mi ne izgine, pol pa še nekaj slikic od včeraj.

ežoj

ežoj  

9. avg 2012 10:12

Torej, peder tašno v roke, notr lonely planet vodič, mapa lokalne prestonice, slovar ( za vsak primer, če jih kje zmatra ), svinčnik, očala ( ki so se mimgrede zlomila in je bilo treba kupit druga ) fotoaparat( ki mimgrede ni nikon oh in sploh, 130€v(matr, ampak žlehtnoba včasih kar udari iz mene, ne morem si pomagat )). Po prej omenjenih peripetijah s nizkocenovnim prevoznikom, rezerviram si mesto za 17.8., prej je bilo vse zasedeno, to pa mi ravno ustreza , grem poiskat mercado. Seveda , mim iglesije do mercada:

Tam paprik, kot jeseni v Budimpešti

imajo tudi ribe:

Ma, nema šta nema:

Sadje:

Baklave, tolumbe, kadaif:

Še mal na sprehod:

Pa, ne boste verjeli, koga srečam: japonskeg turista, da dol padeš, ne moreš verjamet:

ežoj

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

9. avg 2012 10:37

Namigov več kot dovolj, ampak, da bi bilo do katerekoli države, ki uporablja kot valuto €, potrebno leteti 23 ur  . A se AYRAN dobi tudi v Španiji.

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 09. 2012 10:38

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

9. avg 2012 14:17

V Romuniji se ga očitno dobi.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti