Oblačilni report pomlad poletje 2011

neznan uporabnik

22. maj 2011 22:45

Tamala, če češ to pejd na tržnico.. Pocen pa zbiraš lahk za eno poletje.

 

Multivitamin

multivitamin

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

22. maj 2011 22:49

Multi, ti si začel z drisko ... glede nudistov pa nisem jaz ničesar komentirala, zato ne vem, kje ti ideja, da mi je nerodno mojega telesa ...

Če pa te že zanima: tam, kjer letujem, ni urejene nudistične plaže, so samo neurejene, samo so na žalost v taki šumi, da si raje navlečem kopalke na rit, kot pa da bi imela bližnje srečanje s kačami. Da ne omenjam ostale logistike, ki bi bila potrebna, da bi prišla do te plaže ...

Verjetno bi se tudi bata škornji bolje obnesli od štikel ...

Čarli08

neznan uporabnik

22. maj 2011 23:00

Aja, jaz sem začel z drisko?

Mene so tud kače kdaj lovile pa tud direkt pičle. Pa istrski škorpijoni tud. Sem se drl ko mona po moni.

Pa sem prašal domačine kam lahko gazim,kam pa ne. Pa nisem gazo v kačje gnezdo,no. Sem bil pa enkrat na Braču. Ma sem bil trikrat. Tretjič sem zvedel, da je to otok kač. Brrrr, sem cugal rakiju a ne daj bože da bi šel v skale kot prej.

 

 

Multivitamin

multivitamin

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

22. maj 2011 23:13

Tamalaursa poglej še v Tally Weijl in Orsay; mislim, da sem tam videla podobne oblekce

 

Glede golote in savn pa le opozorilo vsem, ki bi se kdaj nameravali savnati v Italiji: tam se savnajo v kopalkah . Pozimi sva si med smučanjem v Livignu zaželela savne in sva šla. Dragi je pomotoma vzel s sabo kopalke, ker je mislil, da bova šla po savni še v bazen, jaz pa ne, ker pač v savni še nikjer nisem rabila ničesar razen brisače/rjuhe. da je treba biti v kopalkah, sva ugotovila šele v savni, ko so bili tam sami kopalkarji . Osebje me sicer ni vrglo iz savne, mi je pa pojasnilo, da se v Italiji ne savnajo goli in me usmerilo v dve savni, ki nista bili preveč priljubljeni. Zelo grozna izkušnja .Moj fant je sicer nato oblekel kopalke, ki jih je imel s sabo, vendar je rekel, da je grozno in da ne bo več šel v savno v kopalkah.

motovilčica

neznan uporabnik

22. maj 2011 23:19

Bravo, Italjani pa Madžari so znani da se hodijo savnat v kopalkah. Groza. Jaz to vse ven naženem. Po sistemu - sleči se al pa idi potit drugam.

 

Multivitamin

multivitamin

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

23. maj 2011 0:32

multivitamin je napisal/a:

Vanjič, živiš v ZDA pa bi lahko vedela da so to glory holes. Ono po wcjih, kar omenjaš.

 

 

Menda ja nisi z Marsa padla.

 

Multivitamin



multivitamin

 

Sem zgoraj popravila: MIslila sem na Koversado, nagcev polno vsepovsod, a luknje so morali štimat v vrata in stene WC-jev in tušev.

Vanja

neznan uporabnik

23. maj 2011 0:35

Ja darling, Koversada, Monsena...

 

Multivitamin

multivitamin

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

23. maj 2011 1:36

multivitamin je napisal/a:

Mamamia,zakaj ti zagovarjaš nudizem, v oklepaju pa izjaviš, da niti po naključju ne ti ne tvoji ne zahajate v nudizem oz campe?

Niti po naključju utemelji,če lahko. Saj ne bi dregnil, če ne bi izpostavila.

 

 

Multivitamin



multivitamin

Multi, jaz imam enak način "nudo" dopustovanja kot Mamamia, zato bo še svoje stališče pojasnila. Razen lani v Italiji in par let nazaj v Grčiji, ko med popotovanji po raznih plažah nisem zasledila niti ene nudistične, nisem niti pomislila, da bi sem med "oblečenimi" kopalci slekla. Niti modrca ne - lani nisem v treh tednih Sicilije videla niti ene punce zgoraj brez in sem se tudi sama držala tega "kodeksa", pa čeprav .... uffff, kako mi je bilo zoprno. SEm se ob šestih zjutraj odtihotapila na plažo, da sem lahko zaplavala gola, brez da bi me kdo grdo gledal (Italijani so pač zelo ortodoksni glede golote v javnosti, saj veš).

No, naša familija vedno dopustuje v kampih. Nam sploh ni važno ali je to FKK kamp ali ne, važno nam je, da najdemo nekje nek košček obale, kjer se da kopati gol, ne da bi s tem koga "motil" - to pomeni, da se sredi "oblečene" plaže itak ne bi slačila. Ker nam velika turistična naselja in popicanjene plaže itak niso blizu, to za nas ni nek velik problem. Sploh če imamo s sabo čoln, da se lahko zategnemo na kak mirem otoček, zalivček, skratka nekam, kjer je mir (pa tudi če to pomeni, da ni blizu nobenega bifeja s hladno pivičko).

Pravzaprav smo dopustovali v "uradno" FKK kampu samo enkrat, na srečo je bil tak majhen n brez vseh "civilizacijskih" pritiklin, kot so veliki marketi, terase, teniška igrišča in podobno "mestno" vzdušje. Pa seveda avti, ki se cel dam preparkiravajo po kampu - tega pa res ne bi, hvala.

No, še ta kamp je bil tak, da v bistvu nikomur ni bilo važno, če si šel v edini mini bife oblečen ali nag, pa kako si bil "uštiman" med sprehodi do umivalnic ipd. - nihče od nudistov ni debelo gledal ne tistega, ki je šel pomivat posodo v kopalkah, niti onega, ki je naokoli španciral nag. Sploh je bilo tako "neortodoksno" FKK vzdušje fino zaradi naše odraščajoče mularije, ki se je, kljub goloti lastnih staršev sramežljivo skrivala za kopalkami. Na plaži pa smo seveda bili itak vsi goli (razen parih najstnikov) pa je bilo čisto OK. Ampak to ni tako pogosto ... sama ne bi tega niti vedela, ker kot pravim v velike kampe tipa Koversada, Straško ... ne zahajam, so mi pa ravno novi znanci v tem malem kampu povedali, da so imeli večkrat "probleme" v takih "orto" kampih, če so se recimo oni sami ali njihovi najstniki oblečeni (to pomeni oblečeni v kopalke) šetali okoli lastnega šotora. Baje so večkrat doživeli, da so jih kakšni sosedje kar strogo opomnili, da se v "nudo" kampu nikoli ne oblači pa pika. In da naj nehajo "motiti kampersko vzdušje" s kopalkami pred šotorom.

No, evo, take skrajnosti bi mene motile. Itak ne vidim potrebe, da bi v vrsti za kruh čakala gola, pa igrala gola mali nogomet in take reči, zato je zame že čisto dovolj, da najdem nekje v okolici kampa eno skalo, kjer se lahko gola sončim oz. senčim in plavam. Kuham pa raje v majici in kaki ruti, zavezani okoli tazadnje in tudi v trgovini se bolj "higiensko" počutim oblečena, prav tako v lokalu. Pa med pranjem posode tudi ne. Mi čisto zadostuje "nago" kopanje na plaži, vsej možnih dejavnosti pa ne čutim potrebe početi gola. Pa mi pri tem sploh ne gre za neko sramežljivost ali skrivanje lastnega telesa, samo nič kaj udobno se mi ne zdi. Sploh pa kake vožnje z biciklom  si ne predstavljam, čeprav tega dosti vidiš po tavelikih kampih (in vejetno je enako v FKK kampih).

No, kakorkoli, sama imam potrebo po goloti edino v naravi, pri kopanju in sončenju/senčenju, med ostalimi dejavnostni pa ne, torej se itak nimam za "tapravo" nudistko. Če bi to bila, bi se tudi doma v stanovanju sredi zime pri 23 stopinjah šetala gola, pa ne vidim razloga da bi se. In ravno tako nimam potrebe samo zaradi želje po "nagem" kopanju hoditi v kampe, kjer bi "morala" biti gola ves dan. Mi pač ne paše vlačiti vedno s sabo neke brisače, da se vsedeš na sosedov stol, ko te povabi na pijačo in take zadeve - mi je bolj komot šetati okoli šotora in v bife v tuniki ali kratkih hlačah, me ne skrbi kam se bom vsedla, niti se mi ni treba bati, da bi mi kaka kaplja vrelega olja ob kuhanju kosila osmodila kakšno strateško mesto Eto vidiš, če že razlog za "neslačenje" sredi kampa pri meni ni sramežljivost, je pa kamotnost ... še malo pa bomo spet pri trenerkah

 

Mojca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

23. maj 2011 1:45

Poblem v Evropi je postal ta, da je vedno huje, kar se golote tiče. Lani enkrat čez poletje je bila (vsaj) ena natakarica v enem lokalu sredi Velenja in sredi belega dne, gola. Je bilo lepo dokumentirano na njihovi spletni strani in sama ne bi verjela, če ne bi videla slike. Grauž, če mene vprašate.

Še poročilo iz Azurne: V Nici je bila pretekli teden večina deklet tudi zgoraj oblečenih, v nasprotju z ene 15, 16 let nazaj, ko so (smo) bile skoraj vse topless.

 

Aja, ameriško puritanstvo mi gre prav tako na živce, samo so se v 23+ letih tud spremenili.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 23. 2011 04:50

neznan uporabnik

23. maj 2011 2:20

mamaF darling, v fkk kamp se hodi in pol si tam nag, vključno z vsemi najstnicami in najstniki. drugač pač ne greš tja. bom dopoldne prebral tvojo recenzijo in ti več odgovoril.

 

Vanjič, Nica je zakompleksana tko kot je cela Francija. Laussane je olje. Švica je manj zakompleksana. Če ješ pa v Nici solato je pa Niška solata. Enako kot v Nišu.  Samo po Nišu ni poimenovana nobena solata in se ona von Cotte de Azur mal bol nobl piše ne. Sj Cannes je blizu pa Monte Carlo tud. Solata pa je solata. V Nici, Zurichu al pa Mariboru.

 

Če ste pa back in the USA that much conservative pa vam edino diareja topick tle lahk pomaga. Obama ist bildschoenn anyway darling.

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti