Jasnovidka darinka

tema je zaklenjena

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. feb 2011 7:10

čoko je napisal/a:

Drugače pa nekako meni tu spet pade na pamet zakon privlačnosti, torej, da si sami vlečemo k sebi take stvari, o katerih veliko razmišljamo. Če ti nekdo napove, da se boš poškodoval, potem hočeš-nočeš razmišljaš veliko o tem. Pa ni vrag, da se sredi tega razmišljanja ne bi kje spotaknil in se vsaj potolkel... Pa je pravilno napovedal. Čeprav pred tem ni bilo tako mišljeno...

Jaz ne bi šla. Sem prepričana, da si svojo usodo krojimo sami.

Svetovalci so pa zakon.

čoko

čoko,

tale tvoj zapis je kontradiktoren ( oksimoron, bi rekla ena moja prijateljica ), če misliš, da si svojo usodo krojimo sami, na način, kot ga zagovarja Rhonda Byrne ( knjiga Secret ( skrivnost ) ). Kajti, če popustimo samo mal, potem je vse mogoče. Na eni strani, imamo racionalen svet enaindvajsetega stoletja, svet v katerem velja zakon vzroka in posledice, na drugi strani je svet hokus-pokusa ( prosto po proximi ), v katerem tak zakon vzroka in posledice ne velja ( no, na nek našin velja: špiknejo te v rit (vzrok), pozdravi ti se mozolj na nosu (posledica)). Torej odloči se, a zakon privlačnosti ( ki ga ne zagovarja le prej omenjena Rhonda, ampak tudi en kup drugih zagovornikov " hokus pokusa ", velja ali ne? Kajti, če velja, pol je možna tudi ( učeno bi rekli ) prekognicija, magija.............

ežoj

Karjolca  

član od: 27.10.2008

sporočila: 30

5. feb 2011 9:06

Jaz sem tudi enkrat šla, bo že dvajset let od takrat, bolj za podporo kolegici kot kaj drugega... Spraševala ni nič, kave tudi nisem pila, samo karte sem malo 'kupčkala' in gledala mi je v dlan... Preteklost je zadela v 'nulo', prihodnost pa skoraj vse, saj me čaka (po njenih besedah) še rojstvo enega sina... Hvala da ste me spomnili, grem možu povedat... Karjolca Karjolca

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

5. feb 2011 9:12

No, Ežoj, tole sem ene parkrat prebrala, pa sploh ne razumem. Bom premlevala cel vikend, kaj me sprašuješ oz. kaj je kontradiktorno. Ena pomanjkljivost je gotovo ta, da nimam pojma, kdo je ta Rhonda

Jaz z zakonom privlačnosti po svoji kmečki interpretaciji razumem prav vzrok in posledico. Če misliš, da se ti bo zgodilo slabo, se boš podzavestno tako obnašal, da se ti tudi bo. In obratno. In če si malo čustveno nestabilen, lahko kdo hote ali nehote vpliva na razvoj dogodkov na ta način, da ti vsili neki vzorec razmišljanja...

Da bi pa šla stvar tako daleč, da bi malo pomeditiral, pa bi zadel sedmico na lotu... No, tega pa ne verjamem.

Eh, spet sem se zapletla. Boljše, da grem še malo spat.

čoko

Tanaya  

član od: 10.12.2010

sporočila: 152

5. feb 2011 16:58

Jaz se pa spomnim, da sem pred leti v eni slovenski trač reviji prebrala, da je ena vedeževalka napovedala Saši E. 5 otrok in ločitev. Takrat je imela dva in bila skupaj s prvim partnerjem. Verjamem, da obstajajo vedeževalke, ki znajo napovedati prihodnost. Vendar jih je zelo malo. Na teh komercialnih linijah - larifari. Je pa res, da dobro služijo! Cvetka: Če greš k vedeževalki naj ti najprej pove kaj o tvoji preteklosti (pa ne neke splošne zadeve). Tanaya

ežoj  

6. feb 2011 8:34

Čoko,

se ti opravičujem, včasih kaj zapišem misleč, da so nekatere stvari vsem znane.

Zakon privlačnosti, ki ga ti interpretiraš, po tvoje po kmečko, ima globlji pomen in izhaja iz okultnega učenja in ga na veliko uporabljajo v okultizmu ( magiji ), opisan pa je od vseh okultnih avtorjev ( Fortune, Crawley, Regardie............ ). Tukaj ne gre za naivno interpretacijo, češ, če hodim in mislim na kaj slabega, ne bom pozorna in se bom sapletla in padla in se mi bo res zgodilo nekaj slabega. Gre za nekaj globljega. To zakomplicirajo s " višjim nivojem egsistence", ali s " astralnim svetom ", ali vplivom bitij iz " onstranstva " ( včasih rečejo angeli ) ali kaj podobnega. Gre za okultno tekniko spreminjanja materialnega sveta s močjo uma ( misli ), poteka nekako tako, da koncentrirano premišljuješ o želenem toku dogotkov, ali končnem cilju ( recimo ), masovno se uporablja tehnika " kreativne vizualizacije ". Po avtorjih okultizma stvar deluje, le da morajo biti izpolnjeni nekakšni pogoji. Če si slabega materialnega stanja, s magijsko ( okultno ) tehniko si lahko stanje izboljšaš, ne moreš pa čez noč postat " svinjsko bogat ", recimo, zadet na lotu. Če si slabega materialnega stanja in premišljuješ " pozitivno " češ ne rabim veliko, le da komot poplačam položnice, celo " vesolje " se bo uglasilo na tvojo željo in ti pomagalo ( tako nekako to pojasni mia querida amiga ), bodisi da dobiš kakšen dodaten zaslužek, povečanje plače, ali kaj podobnega. Enako je tudi s negativnimi misli, seveda v nasprotno smer.

Bodoči da so magijske ( okultne ) tehnike dokaj komplicirane in zahtevajo celega človeka s veliko vaje, nekateri avtorji so to poenostavili " za vsakdanjo " rabo, zadnje čase je najbolj znana knjiga prej omenjene Rhonde Byrne " the Secret, skrivnost, prevedena tudi v sklovenščino ( založba Vale Novak, 2008 ), v angleščini je veliko tovrstne literature, se mi zdi, da so najbolj znani avtorji A.G. Manning, J.J.Weed, J. Murphy, M.R. kopmeyer, N. Hill, slednji je znan s knjigo Think and Grow Rich, ki je pred kratkim prevedena v srbohrvaščino.

No, pa da dopolnim v stilu teme in vedeževalke ( a je bila ) Darinke: če sprejmemo kot možno, da pozitivno ali negativno premišljevanje lahko vpliva na dogotke in materialni svet, potem je pa tudi možno, da nekateri, posebej " senzibilni " ljudje začutijo " vibracije " iz " višjih nivojev egsistence ", in na ta način predvidijo prihajajoče dogotke. Tudi po okultnem učenju, stvar ni tako enostavna: senzibilna oseba " čuti nekaj " kar se lahko različno interpretira, čuti kako kažejo dogotki takrat ko jih čuti, udeleženci seveda imajo tudi svobodno voljo in potek dogotkov lahko manj ali več tudi spremenijo.

Osebno se mi zdi, da je 99% tistih, ki su razglašajo ( in s tem služijo ) za jasnovide, goljufov un en procent pa sam ne vem kam bi dal.

ežoj

ežoj  

6. feb 2011 8:52

Frina,

tista sekunda na kvadrat je le matematičen zapis " dejanskega stanja ", razumeti se da čisto enostavno, iz opisa pospešenega gibanja: pri enakomernem gibanju, rečemo, da se ( recimo ) avto giblje s hitrostjo 10 metrov v sekundi, se pravi, da vsako sekundo prevozi razdaljo od dest metrov. Če " nagazimo " plin avto pospešuje, se pravi da se mu v vsaki sekundi poveča hitrost za ( recimo ) 1 meter v sekundi in to zapišemo kot pospešek en meter v sekundi na kvadrat. 

ežoj

neznan uporabnik

6. feb 2011 9:15

No ja, pravzaprav nonstop živimo v sedanjosti.

Ukvarjanje s preteklostjo in prihodnostjo je futer za kanonfuter

japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti