Jasnovidka darinka

tema je zaklenjena

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

2. feb 2011 13:05

Vendelina jr. je napisal/a:

Lunacka, če si človek v 21. stoletju postavi vprašanje, če je psihološka pomoč še vedno tabu - potem s tem implicitno pove, da daje ogromno težo mnenju okolice o čisto vsem. Vendelina jr.

Res, v nekaj primerih, se zavedam tega , v čisto vsem pa spet ne. In tudi to je del iskanja odgovorov, če smo spet pri takih in drugačnih svetovalcih. Mislim, da se je dobro zaupati tistemu, ki te vsaj malo izzove, postavi cilje vsaj malo višje od tistih, ki jih z lahkoto dosežemo. In strinjam se s tistimi, ki pravijo, da prijatelj v mnogih situacijah ne more prevzeti te naloge. Včasih niti ni higienično. lunacka

MiškaMiša  

član od: 30.1.2004

sporočila: 66

2. feb 2011 13:20

Za vse, ki niste dojeli mojega sporočila:

NISEM JASNOVIDKA! 

Miška Miša

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

2. feb 2011 13:20

janko1 je napisal/a:
Res ni potrebe, da bi nosili denar raznim šalabajzarjem kot je ta Darinka ali miškainšenekajzraven in njim podobnim. janko1

A sem res samo jaz razumela miškin post kot sarkastično-ironičen, skratka zaj..antski 

Blanchy

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4340

2. feb 2011 14:11

Niti ne, Blanchy...

rrr

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2740

2. feb 2011 14:17

Blancy, enako sem ga razumela tudi jaz in sem se krepko krohotala  

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15471

2. feb 2011 14:18

Ja Ežoj, upam si, ker malo bolj poznam stvari, ker me je življenje prineslo v krog teh ljudi. Slučajno? Ne, bilo mi je namenjeno. Moje kolegice - vedeževalke iz kart mi pravijo, da je treba njihovo razlago in sugestije jemati z rezervo, ker odražajo trenutno stanje. Torej če si razburjen, žalosten, vesel bodo karte to odražale. Predvsem pa poudarjajo, da ti mora biti to dano, če se hočeš s tem ukvarjat. In tudi pretirano spraševanje lahko stvari prikazuje čisto drugače. Da ne omenim kako si izmišljujejo horoskope za časopise.... Zato tistih nekaj oseb, ki v sebi nosijo resnični dar in so ga tudi razvijali ,dajejo pravilne sugestije, res lahko napovejo dogodke za prihodnost...Ampak teh je malo na svetu... No, Ežoj, ta moj gospod mi je napovedal natančno vso mojo prihodnost- še zdrznil si je omeniti kdaj bom umrla.... In do sedaj se je vse točno tudi zgodilo... Najbolj zanimiva je bila tista za 10 let naprej in točna, saj je videl mojega sinčka kakšen celo bo...In je takšen....Pa ni niti slučajno kazalo, da bi se lahko vse to uresničilo. Saj ne vem, če mi je zato lažje, mi pa ni čisto nič ni všeč kdaj me bo zemlja grabila...Ampak sama sem to hotela, mar ne... Zato danes ne sprašujem več, naj teče dalje po moji intuiciji in občutkih. Z vedeževalkami pa se pogovarjamo o vsakdanjih stvareh.... Ni mi pa žal, saj sem marsikaj novega spoznala na tem področju in to v sebi tudi razvila.... Zato včasih tudi preroško sanjam ali pa čutim dogodke vnaprej.... Mogoče bom pa še postala....

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

2. feb 2011 14:18

Joj miška, se ti opravičujem. Moral bi malce bolj pomislit tudi v to smer. janko1

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4555

2. feb 2011 14:27

, kaj pa če so kakšni dobri vedeževalci v stilu "Nazaj v prihodnost"?

Ta je pa posebej za janka1 : ( vem, da se nisi meni opravičil, samo je res luškan pujsek)

lp

mzm

ariella  

član od: 29.1.2010

sporočila: 16

2. feb 2011 15:04

Jaz osebno še nisem bila pri nobeni vedeževalki in najbrž tudi nikoli ne bom šla. Pred enim letom pa sta se k eni (baje dobri) vedeževalki odpravila tast in tašča. Ker sta bila tako prekleto firbčna , sta seveda spraševala še zame in njegovega sina. Povedala je: - nekaj točnih podatkov iz preteklosti - da bom rodila spomladi 2011 - da bo partner menjal službo Nekaj časa smo se tem napovedim smejali. Potem pa se je začelo... Jaz sem zanosila,v firmi kjer dela partner, pa so začeli na veliko odpuščati. Takrat me je zagrabila panika. Kako lahko nekdo ve kako razmišljaš, kako se boš odločil, čemu se boš prepustil, kako boš spremenil plane... Kaj se je potem zgodilo? Jaz sem otroka izgubila, partner pa je napredoval na višji položaj. Kaj želim povedat? Tudi če vedeževalka dokaj točno napove dogodke, te življenje še vedno lahko presenetit - v dobro in slabo. In to je najlepši in čarobni del življenja. ariella

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

2. feb 2011 16:38

[citat=--multivitamin--]

Draga mamamia,

to kar si napisala je čist ok. Če si ti slabe volje,ker te kdo razjezi v službi,maš pač slab dan,ali te je doma kdo razkuril. Seveda, za to so prijateljice dovolj. Za kaj bolj resnega, nekaj v smislu,ko se ti pa življenje sesuje, pa niso. In,ker si se sklicevala na Vendelino, še enkrat preberi kaj je napisala. V resnih življenjskih situacijah oziroma pri resnem padcu niti najboljša prijateljica ne pomaga. Ampak terapija,da se tam pod strokovnim vodstov ljudi,ki so se celo življenje mučli in se to učili in se s tem ukvarjajao in imajo izkušnje, kako pa kaj,spet sestaviš.

Če pa hočeš sikat in pihat od jeze pa se spucat pa je prijatelj čist dovolj. Ne rabiš k psihiatru hodit,ker boš mogoče jutri na levo nogo vstala.

Multivitamin

Glej, gre tudi za to, kaj je situacija, ki nekoga pripravi do tega, da potrebuje terapevta. Mene zlepa kaj ne vrže, a se je zgodilo. In je šlo s prijateljsko pomočjo. In z veliko lastne volje. Tudi z razmislekom o terapevtu. Prijateljic nimam, da nanje stresam jezo oziroma za to, kar si ti pisal, to so zame običajne zadeve, s katerimi se sploh ne obremenjujem.

Nekateri potrebujejo terapevta, če jih doma kdo dva dni grdo gleda (jasno da karikiram zadevo), nekdo drug ga ne bo potreboval, četudi se mu vse sesuva. Različni smo si in kar je zanekoga tragedijka svetovnih razsežnosti, je za drugega malo resnejši problemček, ki gareši z levo roko.

Če bom kdaj v situaciji, da sam ne bom videla izhoda, bom iskala pomoč terapevta. Od njega pričakujem, da me privede do tega, da sam odločim, kaj je najbolje zame, in ne da zame on najde rešitev. Tako vsaj jaz razumem terapevta.

In vendelino sem dobro prebrala in še bolje razumela. Jo razumem, četudi samo preletim njeno pisanje. Temu se reče ista valovna dolžina, ista krvna grupa, kakor koli že. In je odličen terapevt za tole našo kulinariko.

Jaz sem tip, ki upoštevam nekaj lepih rekov: da najsrečnejši ljudje  nimajo nujno vsega v izobilju, zato pa izkoristijo najboljše od vsega, kar jih doleti; drugo je, da si nihče ne zasluži tvojih solz, ker tisti, ki si jih zaslužim, te itak nikdar ne bos pravil v jok (Gabriel Garcia Marquez), in pa tretja, Gibranova: Ker ne veš, kaj preži nate jutri, se potrudi in bodi srečen nocoj; vzemi majoliko vino, sedi v lunin svit in uživaj, rekoč, da te bo luna jutri morda iskala zaman.

Ali pa Carpe diem, dođe ti na isto. Jaz se trudim za vsakega posebej.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti