2. jan 2011 20:33
Grem na tole
Mateya :) je napisal/a: |
vsebnosti holesterola pri obeh, pa tudi okoli trebuha se nama je nabral prav lep in mehek obroček :) itd..preiskala sem že cel google ampak ko je toliko knjig, da se ne morem odločiti katero bi kupila zato me zanima kaj/katero bi mi vi priporočali..svetovali..?? zavedam se, da bova morala spremeniti najine navade za 360 stopinj kar se hrane tiče, seveda nama tudi telovadba ne uide.. Mateya :) |
Hja, draga moja, če se bosta obračala za 360 stopninj, potem se kaj zelo velikega v smislu sprememb ne bo zgodilo. Plus, verjetno si edina, ki ji je uspelo preiskati cel google.
Meni se zdita vidva, izhajajoč iz tega posta, en takšen easy-going couple, ki se ravno ne ženira preveč pri kilah in hrani, verjetno imata tudi milijon vicev na račun svojih trebuhov in morda celo ljubokvalna imena (poznam par, kjer obadva svoj pas imenujeta "ekvator"). However, človek bi na temelju tega zapisa težko trdil, da sta vidva resno mislila s tem. Meni bolj tole diši po obljubah prvega januarja, ki zvondenijo že petega januarja.
Ker, draga moja, v tekstu rada malo pretiravaš, a ne? Nekako bi se rada smislila. Ker ajoj, knjigo z recepti bo treba in jojmene, toliko jih je, da se ne moreš odločiti. C'mon, kaj se je pa tule za odločati? Dilema je čisto enostavna: ali spremeniš navade ali pa si boš (in tvoj partner) še zmanjšala pričakovano življenjsko dobo. A ti ni nič alarm zvonil, ko si slišala za povečan holesterol- to ni tako, kot bi človek imel mozolje....? A nimaš v plemenu nikogar, ki je šel prehitro na pokopališče zaradi previsokega pritiska? Hja, če ne, boš pa ti ta prva, nekje je pa treba začeti....Če imaš previsok holesterol se gre takoj na dieto. Nič se ne cinca in nič v smislu, joj, ne morem se odločiti. Holesterol je tihi ubijalec, ki poškoduje žile in potem je hipertenzija in potem zdravijo hipertenzijo, ampak newsflash, na koncu ljudje s previsokim pritiskom umrejo prej kot pa bi, če te težave ne bi imela. Ni ti zdravnik rekel, da bi bilo treba to zmanjšati zaradi tega, ker se je hotel pogovarjati. To je rekel zaradi tega, ker je opazil povečane vrednosti. In verjetno jih ni opazil prejšnji teden, ne. Verjetno je to že nekaj časa, ampak ni da bi človek prenehal pred prazniki, še tega prašička čez božič in novo leto, potem pa začnemo na novo. Pa januarja bo tako mraz in bo pasalo kaj mastnega, pa se bo dieta prestavila na marec....
Mateja, poglej okoli. Ogromno je ljudi, ki se blazno borijo za svoje življenje in zdravje in je vsak dan znova čudež, da so sploh še živi. In pazijo na vse živo. Ti pa imaš zaradi enega pišmeuhovskega odnosa do svojega zdravja problem, ki ti ga ne bi bilo treba imeti. In še vedno se ne zavedaš, kakšen problem sploh imaš? Ne išči nekega kvazi sočutja na spletu v smislu, joj, ne vem po kateri knjigi naj hujšam. Pa joj, telovadba mi tudi ne bo ušla (a to je kazen ali kaj?). Hujša se z glavo. Namesto knjige pojdi na hujšanje pod strokovnim vodstvom. Če se še tu "ne bo dalo odločiti kam" in podobni izgovori, se izbira metoda po sistemu an-ban-pet-podgan.
Vendelina jr.