12. nov 2010 21:23
Čoko, če išćeš nekaj z h kavbojkam:
Za kavbojke (v smislu smart casuala) se nosijo blazerji in spodaj z naskokom najbolj enostavne majčke in bluze. Zakaj je to okej? Zaradi tega, ker ti da blazer eno strukturo - tako na postavi kot tudi na prezenci. Blazer ima podložena ramena (ker jemlje prvine iz krojaštva) in to daje nek videz resnosti. Če je dama (velja za hladni del leta, za poleti ne) v kežualu in ima blazer, se jo upoštva. Če pa nekaj flika z jopicami in nečem, kar nima izdelanih ramen, se bo morala pa bolj potruditi, da se jo jemlje resno. Udobne kavbojke in majica - v tem izgledu te bo okolica jemala nekako samoumevno. V stilu "a ti pa v kuhinji pomagaš, daj mi, prosim, še tole fotokopiraj....."
Moj topli nasvet: investiraj v dva blazerja - en črn žameten, drugi je tvidast. Lahko imata tudi "zaplate" na komolcih. In potem kupi maso majčk vseh barv (v Zari jih imajo kot solate v čisto vseh barvah) in potem to kombiniraj. V hudi zimi boš pa pod blazerji nosila pulije.
Črno in rjavo in te stvari: Hja, v tem je štos. Treba je vedeti, na kaj se inspiriramo, ko kombiniramo barvne stvari. Vanja je lepo pokazala primer. Če se inspiriramo v naravi, potem znamo z barvnimi kombinacijami. Npr. lešnik, kamelja dlaka, barva bele kave....vse to se zelo lepo kombinira s črno. Dama na srednjem levlu to kombinacijo suvereno sestavi
Tudi se da modre in zelene barve lepo kombinirati, ampak spet je treba imeti eno idejo v glavi. Je treba vedeti, na kaj se referiramo, ker drugače se hitro zdrsne v slabo smer. Slaba smer je pa to, da punca sliši, da je ena frendica rekla, da se barva A in barva B kombinirata, čeprav je do sedaj mislila, da se to ne dela...in potem obleče stvari v obeh barvah in je pač oblečena. V smislu, da ni gola. Več se pa na tak način ne da doseči.
Ampak, ne gre obupavati. Je zabavno probavati in razmišljati, kako kaj zložiti. Ker stvar je enostavna - ko zložite dva kosa in ostane brez teksta, ker se barve tako lepo ujemajo in kroji tudi - potem itak veste, da je to okej. Če pa razmišljate o tem, če je to dobro ali ne in kako zgledate v tem in iščete potrditve od plemena in prodajalk, da je to okej - potem, verjemite mi, ni okej.
Glede rut in šalov bo to pot samo beseda, ker se mi sesuva wireless. Sama sem dolgo časa razmišljala, zakaj mi nekaj pri tem dodatku ni šlo skupaj (in vidim, da nisem v tem edina), potem sem pa ukapirala. Ne bom tule razlagala miselnega procesa, ampak odkar sem ugotovila, da se šali nosijo v mrzlem delu leta, medem ko se šali in rute nosijo v toplem delu leta, znam delati s tem dodatkom.
Pir tem se topli šali (volna, pashmina) nosijo oviti okrog vratu, da nas ne zebe in pri tej varianti so vsi načini zavezovanja okej. Medtem ko se šali iz tanjših materialov zelo super obnesejo v funkciji pasov. Lahko jih nosimo lez pletenino, lahko čez trenče in tudi kot pas čez zimski šal (amo potem ne nosimo še toplega šala, skratka, malo čekirajte vreme). Medtem ko tanjši šali (bog ne daj rute, naredijo še hujši efekt), ki so okrog vratu, ne naredijo kakega dobrega učinka. Ko slikajo šale za modne revije, jih slikajo tako, da je na model usmerjen veter in potem ta vetrič naredi, da šal plapola v zraku. V resničnem življenju pa ni tako in šali okrog vratu na ženska neredko visijo kot zastava brez vetra, skratka cunjasto. In če imamo cunjasto ifnormacijo okrog vratu (pa tudi, če je svilena), nam to ravno ne pomaga. Razen to, da se optično skrajša vrat. Glede na to, da se večina punc še vedno malo puklasto drži, pa šal deluje kot nek težek komat, ki jih vleče k tlom. Skratka, moje dame če želite s šalom ustavjati promet, ga zavežite okrog pasu. Uspeh zagotovljen. Oziroma, še vsaka, ki je upoštevala tale nasvet, mi je sporočila, kako enostavno in orignalno je to in koliko pohval je dobila zaradi take majhne intervence v izgled.
O rutah bomo pa govorila v pomladni sezoni, ker se vračajo v modo dolge enobarvne obleke, ki jih je smiselno kombinirati z velikimi turami (samo da ruto zavežemo okroh bokov)
Vendelina jr.