11. nov 2010 9:47
andreja62 je napisal/a: |
Sedaj pa glede makeupa. Všeč so mi kakšni temni odtenki, venda se mi vsakič zgodi, da mi po nekaj minutah ostane samo obroba in šminka nekako zleze v gube na ustnici, izgled je tako prav cenen oz. zanemarjen. Upam, da razumete, kaj hočem reči. Sedaj me pa zanima, a je to posledica slabe šminke ali se ne znam namazati. Ali je potrebno tudi cele ustnice najprej prebarvati s črtalom ali kako? Glede pudra me zanima, če je obvezno, da se najprej nanese tekoči in potem še v prahu, ali zadošča samo tekoči. Ne bi bilo slabo, če bi Vendy spisala posebno temo za to področje. Ali jo je mogoče že, pa sem jo zgrešila? andreja62 |
Tole je obsežna tema, gremo na bazične stvari:
- Koža mora biti osvežena in navlažena. Skratka, pred makeupom je fino, da si kožo fino toniziramo. Nabavite si kak tonik v sprejčku, če pa vašega produkta ni v sprejčku, kupite prazno dozo in potem prelijte vaš produkt v dozo. Je fino to zadevo imeti v torbici in se občasno čez dan malo posprejati iz razdalje kakih 30 centi (nič bati, mejkap se ne bo razmazal)
- Tekoči puder v hladnem delu leta in mineralni prah v toplem delu leta - to se nanese po celem obrazu in spodaj pod brado. Kar pomeni, da se nanese tudi na veke. Potapkajte s prsti cel obraz in veke. Na tako pripravljen obraz bodo preostala ličila lepše prijela.
- Korektorji se nanašajo na kožne incidente (mozoljček ipd) po tem, ko je gor že tekoči puder - bolj držijo, to je ves trik
- Puder v prahu je za to, da se ličilo bolj obdrži in se ga uporablja za evente, kjer je treba biti dalj časa v izvrstni podobi (svatbe, premiere, silvestrovanje....) in za fotografiranje - da se ne svetimo na fotkah. Ko se boste slikale za dokumente, imejte to na umu. Za ostale dnevne stvari je tekoči puder dovolj - današnji tekoči produkti zelo lepo držijo dvanajst ur, če nismo pri tem bile ne vem kako aktivne (v smislu, da smo zelo menjale lokacije, da smo potovale več ur z letalom, da nismo bilie izpostavljene občutno višjim temperaturam....)
- Naša koža se malo spreminja skladno s hormonskimi zadevščinami. Npr: v tiste male gubiceob ustnicah, ki nastanejo čez dan (ker nismo zadosti vlažile kože od zunaj in znotraj) se na en čuden način naseli črtalo za ustnice (o čemer piše Andreja). To se rado zgodi v oteklih dnevih ciklusa. Proti temu dejstvu ni druge, kot da takrat uporabimo kakšno drugačno šminko. Sama se v določenih dnevih ciklusa izognem rdeči, bordo in temni šminki in imam raje bolj nevtralno barvo, ki se približuje barvi ustnic. Seveda pa takrat bolj poudarjam oči. Kar z drugimi besedami pomeni, da se moramo naučiti vsaj dveh stilov mejakpairanja. Sama to vadim od četrtega leta naprej in sem se že dosti naučila, ampak se z voljo da tega naučiti tudi če se štarta pri štiridesetih.
- Izbirajte mejkap za evente. Recimo, če greste nekam, kjer se bo veliko jedlo in pilo, se odločite za rdečilo, ki bo podobno barvi ustnic. Ker bo hrana itak večino te šminke dala dol in ko boste potem čez nekaj časa obnavljale mejkap, ne bo treba obnavljati veliko. Kar pomeni naslednje: ne z rdečo šminko na martinovanje. Rdečo šminko (in velja enako za temne) uporabljamo takrat, kadar moramo prezentirati sebe in moramo biti še posebej edgy. Za prihajajoča martinovanja zato bolj svetujem, da se z mejkapom igrate na očeh in na licih.
Tule je še nekaj namigov, kako se kombinira ličenje oči, lic in ust. Ni treba vzeti lekcije totalno dobesedno. Tudi punce, ki tule pozirajo, so fotošopane, trepalnice imajo umetne in določene tendence so pretirane - ampak so pretirane za to, da se vidi, katera senčila se kombinirajo skupaj. Je pa vedno zanimivo pogledati, kako en obraz deluje drugače z različnimi barvicami.
http://www.artdeco.de/en/cosmetics/makeup/
Tako, veselo na delo.
Vendelina jr.