12. nov 2010 9:57
Čoko, mogoče Nara Camice Čarli08
12. nov 2010 9:57
Čoko, mogoče Nara Camice Čarli08
12. nov 2010 10:07
Kaj pomeni master in medium level? Brskam po vseh prispevkih pa ne najdem pojasnila.
ajmar
12. nov 2010 10:14
Bluzice z zadrgo se najdejo tako pri Naracamice kot tudi pri kakšnem drugem brandu (redno jih imajo v H&M), pa Stefanelu in Sisleyu, pa tudi pri Gerryju Webru se najdejo.
Niso pa ravno v velikem številu.
Namreč, gre za kos - ponavadi so iz jerseya z elastanom, lahko se tudi kombinira s satenom - ki ni najbolj enostaven za kombiniranje z ostalimi kosi. Bluzica z zadrgo je nastala kot izvedba oblačil, ki so jih najprej nosili raperji (trenirkasti kroj, materila saten). V bolj konfekcijski izvedbi so potem zamenjali materiale. Ampak štos je naslednji - takoj ko ima zadeva zadrgo, je hudičevo težko karkoli obleči zraven ali pa "za čez". Ker zadrga v bistvu pomeni, da gre za vrhnji kos. Bluza z zadrgo je v bistvu tanjša športna jakna. In se jo kot tako tudi nosi. Kar pomeni, lahko se jo nssi čez zelo tenko majčko in krilo, čez tanko oblekico, v kombinaciji s satenastimi kavobjakimi in kakšnm pasom z zakovicami. Pa lahko se jo nosi recimo h kakšnemu dolgemu krilu. Ampak, da se razumemo, to deluje kot skoraj-vrhnje oblačilo. Kar pomeni, čez tako bluzico boste oblekle samo še plašč ali kakšno korektno jakno. In pozimi se na naših temperaturah to rešuje s fake-fur jakno ali plaščem, vse ostalo pa ne bo fukniconiralo, ker bo preprosto preveč hladno. So pa take bluzice drugače super kos za dež v avgustu in juniju. Pa v kombinaciji s trenčem v maju.
Še nekaj o zgornjih oblačilih z zadrgami. Zadrga nadomešča nakit. Če nosite zadrgo, je verižica odveč. Če imate blazer na zadrgo, nosite spodaj nekaj, kar nima gumbov. Oziroma, če imate bluzico, naj ta blurzica ne pretirava s kroji in gubmi. Ker boste imele drugače na sebi preveč informacije o zapenjanju.
Vendelina jr.
12. nov 2010 12:04
ajmar je napisal/a: |
Kaj pomeni master in medium level? Brskam po vseh prispevkih pa ne najdem pojasnila. ajmar |
To je žargonska oznaka našega foruma za to, na katerem nivoju v veščini kombiniranja oblačil in dodatkov je kdo.
Vendelina jr.
12. nov 2010 12:16
Ja, to se mi je zdelo. Ampak, kako naj ugotovim na katerem nivoju je moja veščina?:)
ajmar
12. nov 2010 12:26
Andreja 62, sem brala dilemo z barvami kril in bluz - kaj pa kombinacija rdečega krila in vijolične bluze? Rdeče vijolična se sicer mogoče na prvo žogo sliši malo off, ampak je v resnici zelo hvaležna in učinkovita. Zdi se mi, da srečanja med črno in eno živo barvo težko uspejo, še posebej v kombinaciji krilo+bluza. K vijolično rdeči lahko dodaš črne neprosojne nogavice + črne salonarje pa nič kaj dosti nakita ali pa temno, temno sive neprosojne nogavice (v Maxiju ima Falke ene, ki lepo delujejo na nogi), da zmehčajo kontrast med rdečo in črno. Črni čevlji grejo še vedno zraven. Če pa imaš na voljo rdeče čevlje, potem pa je seveda vse lažje... P.S. če boste pili rdeče vino, je mogoče ok tudi šminka vinske barve - če piješ temno vino, imaš tekom večera tako ali tako vedno več makeupa na ustnicah. paeonnia
12. nov 2010 13:04
Okusi so različni. Veščine tudi.
Rdeče-vijola velja - v izogib temu, da bi si veselico vsi zapomnili po tej kombinaciji in to ne v pozitivnem smislu - prepustiti profijem (pa še ti bodo imeli pri tem zdrse). Pa tudi, če bi rdeče-vijola kombinacija stilistično zmogla, se jo uporablja bolj za kak profesionalni photoshooting in ne za veselico v gostilni.
Drugače sta pa rdeće-rozasta in rdeče-vijola najtežji barvi za oblačilne kombinacije. Ne rečem, da se ne da. Samo, dokler ne znamo voziti malega avtomobila, ne vozimo jaguarja. Je treba znati kombinirati in tudi nositi tako kombinacijo.
Za zaključni izpit za srednji level zadošča, da znajo punce kombinirati modro-zeleno, črno-rjavo in črno-modro
Vendelina jr.
12. nov 2010 13:10
Vendelina jr. je napisal/a: | ||
Če ne nosiš modrega, oziroma nimam celotnega kompleta v modrodžinsastem looku, bi bilo bolje, če bi kombinirala s kavbojskimi škornji v lešnikovi barvi. Ta barava usnja se lepo kombinira s črno in tudi sivo-jravkasto in z modrim džinsom takisto. Vendelina jr. |
Vendelina mislim, da še nisi pisala o kombiniraju rjave in črne barve. Tu omenjaš prvič, da se lešnik barva lepo ujema s črno. Kaj pa ostali odtenki rjave in črne? Je važno tudi, kateri kos oblačila oz. obutve je rjav, če ga nosiš v kombinaciji s črno?
Zakaj sprašujem. Ker sem si ogledovala ene lepe škornje v lešnikovi barve, notri podložene z mucko, take za mrzlo škripajočo zimo, pa jih nisem vzela ravno zato, ker bi ga kombinirala s črnim bunda plaščkom.
Te kombinacije rjavo-črna in modro-črna mi na res ne grejo...
Vilma
12. nov 2010 13:11
U tole je bila pa barvna telepatija.
In ne, nisem prebrala tvojega prejšnjega posta, kjer pišeš o barvnih kombinacijah.
Vilma
12. nov 2010 14:31
Hvala, bom pogledala. In tale razprava o zadrgah je tudi zelo dobrodošla, si bom kar naprintala, da me ne zanese... Sicer pa iščem tako za na kavbojke, tako da ni panike..
čokoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ajdovi svaljki s kislo repo
Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom