10. nov 2010 11:39
Lisa, lahko si privoščiš kakšno rozasto, če gre za "fres" ali pa "rožnati pepel" (joj, kakšne barvne oznaek) - ampak te barve raje nosi v prihajajoči sezoni (pomlad, poletje), ko se bo ta barvna paleta itak vrnila. Rozasti toni pozimi na naših prostorih nekako ne pomagajo preveč - rozaste barve bolje funkcionirajo v toplem in sočnem vremenu. Tudi je treba pri takih stvareh upoštevati to, da se boste slikali in svetle barve v zaprtem prostoru človeku na fotki ne delajo silne pomoči, ker ga naredijo širšega in svetlejšega, kot je. Tudi vzorci na fotkah ali širijo ali pa prav nesramno poudarijo kak dekagramček odvečnega špehka, tako da se jim velja izogniti.
Ti si žlahtno svetlolasa in imaš svetlo polt in to skupaj pride lepo do izraza, če narediš poudarek s temnim kontrastom. Če si modrooka do modro-sivokoa, potem razmišljaj o temni modri oblekici (ker to je itak treba imeti), če si pa zelenooka, te pa jaz vidim v petrolejski oblekici (pridejo oči fenomenalno do izraza). Petrolejska, ki vleč bolj v modro kot v zeleno je okej. Ker štos je naslednji - modra barva je univerzalno prijazna do vseh in vsi smo v modri barvi najlepši. Najbolje, da izbiraš med oblekicami za dnevne zadeve, s tem da je material bolj svetleč. Brandi: Mariposa v Peek&Cloppenberg (plus tam se na štenderjih vedno kaj dobrega najde), Dorothy Perkins v Emporiumu (in tudi v soseščini tega branda sem videla podobne kose). Plus, vedno se zna zgoditi, da bodo pri Muri sešili fenomenalno modro obleko z blazerjem (ker to naredijo vsako sezono)
Kaj za "čez". Najoblj zanesljiva varianta je kratek blazer v enaki barvi. Po navadi se da smiselno dober blazer najti kar na istem štenderju, če ni vse skupaj že v kompletu. Da si kupiti tudi štolica iz umetnega krzna (ampak, če ne greš v deluxe hotel je štolica verjetno v rastru "overdressed") Če boš kupila oblekico z dolgimi rokavi, verjetno za "čez" ne boš potrebovala ničesar.
Drugače je pa tako, da ko gremo kupovat nekaj za "čez", po navadi ne najdemo nič uporabnega. Zato je najbolje, da se odločimo za to, da bomo izbrale en univerzlano odbit jaknast kos. In ko ga vidimo, ga kupimo in ga potem nosimo vrsto let. Jaz sem tako po več leih iskanja našla zlato kratko jaknico in sedaj iščem nekaj podobnega v srebrni verziji. Enkrat bom že našla
Druga možnost za "nekaj za čez" je, če poznamo kakšno gospo, ki zna plesti s pletilnim strojem. Namreč, če splete dolgo klasiš jopico (vzorec angleški patent) vendar tako, da kombinira niti z lureksom ali kako drugo zlato/srebrno nitjo), nastane silno stajliš jopica. Ki jo potem lahko kombiniramo s svetlečim pasom.
In enako svetlečimi čeveljci.
Vendelina jr.