Jesenski oblačilni report

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. dec 2009 20:49

Pri srednje dolgih do dolgih - skratka, ko lasje nedvoumno padajo na hrbet in tam tudi ostanejo, opažam zadnji dve leti (ne sezoni, leti), spogledovanje s preteklimi obdobji. Veliko je referenc na H'wood at its best. Ena varianta je večna Veronica Lake frizura (to je tisto, s prečko na strani, disciplinirana frizura, ki se jo doseže tako, da se rahlo gradirano striženje fena s krtačami na volumen). Potem je malo krajša verzija tega istega Lauren Becall frizurica (se malo lažje vzdržuje). Ti frizuri seveda predpostavljata tudi mejkap, poudarek na ustnicah. Se tudi dobro kombinira taka frizura s kakšnim kostimčkom (narediš takšen dober edgy učinek). Potem sem opazila tudi močan vpliv sedemdesetih let in sicer močan volumen, prečka na sredini. Tipo Jacqueline Bisset v sedemdesetih (če si gledala La nuit americaine, veš na kaj mislim, če ga pa nisi, je pa to dober izziv za domači kino) ali pa Lauren Hutton (Ameriški žigolo). Samo ta frizura je tricky. Super deluje na mlajših puncah z manekenskimi proporci in manekenskim gardom. Če pa česa od tega dama nima, ji pa to dolžino (vsem fiksacijam na dolge lase navkljub), toplo odsvetujem. Namreč, preveč las na manj kot 175 cm, to v bistvu "poje" glavo in skratka, there the hair is going on around all the places.... Potem pa se močno vrača najbolj znana frizura (oziroma, interpretacija slednje) in sicer Farrah Fawcett - v vseh izvedbah. Ta frizura omogoča v bistvu nikoli ni šla "ven", ker je s svojo stopničastjo blazno prijazna. Namreč, omogoča en prehod iz dolgih las na srednje dolge (da se punce ne sekirajo in žalujejo za lasmi), relativno hitreje se naredi pričeska (so lasje krajši in se manj časa sušijo). In seveda ta frizura omogoča blago igranje z odtenki barv (tega, npr ravni lasje ravno ne dopuščajo, oziroma dopuščajo že, samo ne funkcionira). In najvažnejše, ta FF-frizura, ta definitivno pomladi vsak obraz. Pri dolgih in srednje dolgih laseh je bilo vedno tako, da "kr neki" pristop in malo "sušit na zraku", nikoli ni funkcioniral. Tu je treba delat s fenom z mlačnim zrakom, krtačami in oblogami za lase, drugače ni nič. Vendelina jr.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. dec 2009 7:02

Tako kot vsak let, za silvestrovanje pričakujem dve dami ( saj veste, močnejše postave, svobodnih nazorov, v najboljših letih ). Lahko se zgodi, da me mal povprašajo kako naj se oblečejo. Obleka naj bi bila primerna priložnosti ( silvestrovanju ). Bila naj bi zadosti slovesna, po drugi strani naj omogoči tudi mal svobodnejše obnašanje, plesanje na mizi ( recimo ).Kaj naj jim svetujem?

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 08.dec 2009 07:03

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

8. dec 2009 7:41

ežoj, predvsem zadrge namesto gumbov (da se hitreje sleče) klavdija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. dec 2009 8:27

Ežoj, če boste plesali na mizi, potem pripravi tako mizo, bo zgornja ploskev stabilna, da se ne bodo štikle kje zagozdile ali pa udirale v podlago.... Pa pazi, da ti ne bosta plastičnih bleščic metali v hrano. Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

8. dec 2009 22:05

Ežoj, pa prt obvezno z mize pospravi, da jima ne zdrsne

Mojca

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. dec 2009 9:39

Evo, to je na kulinariki tipično: rabim nasvet glede oblačenja, svetujejo mi vse drugo ( pa kakšna mora bit miza, da se štikla ne zatakne, pa prt dol ) edino klaudija, hvala.

ežoj

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. dec 2009 10:57

Ežoj, posipavam se s pepelom. Medtem sem ti napisala celo nekaj namigov in se je stvar sesula pri pošiljanju. Ajoj. Drugače je pa tako, da si konec koncev, ti gostitelj in ti določaš oblačilno kodo. Zato lahko izbiraš med naslednjimi stili. 1. Zgodnja šestdeseta. V moški modi se že nekaj sezon opaža na referiranje na tisto, kar so nosili v zgodnji šestdesetih. Ozki reverji, ožje hlačnice, malce krajši suknjiči, dva gumba, puloverčki z V izrezom. Skratka nekje med tistim, kar sta nosila John in Robert Kennedy in Beatli v zgodnji fazi. Ta stil postaja zadnji dve leti blazno popularen tudi po zaslugi serije Mad Men (Mad je krajše od Madison), ki jo pri nas prevajajo v Oglaševalce. 2. Večna štirideseta: oziroma, vsako jesenko-zimsko sezono se puncam vedno znova zašibijo kolena ob moških, ki imajo avirexovo pilotsko jaknico z mucko, žametne hlače, pulover iz shetlandske volne in obut kak urbani martens ali pa geox. Ta kežual je invincible. 3. Malo hefnerjevski stil ali kaj narediti, da ni suknjiča: Hugh Hefner se že kakega pol stoletja oblači v satenaste šlafroke in to nekako ni moglo stalno iti mimo modnega oblikovanja. Skratka, kombinacije širokih hlač in jopic/jaken, ki se zavežejo v bokih in imajo minimalno število gumbov ali pa so brez gumbo, pa srajce zanimivih krojev (Lado Bizovičar dokler so ga oblačili na nacionalki), satenske srajce in široke hlače v kombinacijami z urbanimi supergami...to vse paše v ta stil. 4. Ta stil je pa malo rednecks ali kmetavzarski. Namreč, na mojo grozo se vračajo texaški kavboji in to v verziji karirastih srajc, zakovic, usnjenih trakcev namesto kravat, pasov z zakovicami in še kakšne franžice po možnosti - in to vse na enem outfitu. Nekak J.R. Ewing. Sicer še vedno upam, da se ta stil ne bo prijel. Skratka, izberi si stil in potem se naj gostji temu prilagodita. Čeprav, če boš vzel zadnji stil, se zna zgoditi, da bosta punci pobegnili. Hope this helps. Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

9. dec 2009 11:22

Mad Men so zakon (rebound fenomen na politično nekorektnost pojavljanja akta kajenja v medijih), tale zadnji modni nasvet si bom pa sprintala in obesila na steno v funkciji zimskih antidepresivov (poleg nečesa, kar sem dobila včeraj po ZSju, pošiljateljica bo že vedela, kaj imam v mislih:))))))) Čeprav mislim, da si pomotoma izpustila Jacka Nicholsona v Čarovnicah iz Eastwicka, tiste njegove cunje so bile tudi zakon :)))))))))

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

9. dec 2009 11:42

proxima je napisal/a:
Mad Men so zakon (rebound fenomen na politično nekorektnost pojavljanja akta kajenja v medijih), tale zadnji modni nasvet si bom pa sprintala in obesila na steno v funkciji zimskih antidepresivov (poleg nečesa, kar sem dobila včeraj po ZSju, pošiljateljica bo že vedela, kaj imam v mislih:)))))))Čeprav mislim, da si pomotoma izpustila Jacka Nicholsona v Čarovnicah iz Eastwicka, tiste njegove cunje so bile tudi zakon :)))))))))

 

Ma punce, na kulinaričarke se pa človek res lahko zanese. In ežoj, a si videl, kako tema lahko lepo zaide od nasveta za silvesrsko toaleto do zimskih antidepresivov ...

mamamia

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

10. dec 2009 7:11

Ežoj, predlagam dekolte do popka, naprej pa nič. Imaš v rezervi kakšne japonske kroglice (glede na to, da bosta dve dami...)? ursula-ce

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti