Jesenski oblačilni report

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. nov 2009 11:47

Govorila sem o tem, da se pusti otrokom, da počnejo tisto, kar jim je okej, dokler gre za področje, ki je kolikor toliko benigno. In oblačenje je še vedno čisto benigna zadeva, ker spada v področje, ki ga nobena zakonodaja ravno ne definira. Lahko si oblečen dizajnersko brezhibno, lahko tudi ne, dokler se ne presodi, da z videzom nekdo ogroža javni red in mir....smo vsi drugačni in vsi enakopravni. Primerjati oblačenje in organizacijo videza (ki je v osnovi zasebna stvar) z vožnjo z avtomobilom (kjer je zakonsko predpisano, kdo lahko opravlja šolanje za to veščino in kaj mora vse narediti za to, da se dokaže, da je sposben to početi), je pa metodološko nevzdržno. In ti, nesrečno bitje, kot po navadi, bolj malo razumeš in se spet zaganjaš v topic zgolj za to, da bi mi nekaj replicirala. Vendelina jr.

neznan uporabnik

20. nov 2009 12:42

Seveda se oglašam samo zato, da bi tebi nekaj replicirala, haha! Pa daj no, tako pomembna pa spet nisi, no... Glede oblačil pa tole: so že bila predpisana in si lahko glavo izgubil zato, ker nisti upošteval pravil (v nekem drugem času sicer in tudi v drugem okolju ampak če pomislimo na globalno vas, to niti ni tako daleč..), pa tudi danes so, čeprav ne z zakonom, predpisana oz. predrečena pravila oblačenja. Point je bil pa itak v izpolnjevanju želja in puščanju otrok, da delajo, kar jim paše? Sem pa zelo vesela, Vendelinčič, da me razumeš in da si se toliko poglobila vame, da veš, da sem eno nesrečno bitje. Mi je zdaj mnogo lažje japaja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. nov 2009 12:54

V plitvino se ne da poglobiti. Vendelina jr.

neznan uporabnik

20. nov 2009 13:05

Razen, če si zelo zelo majhna punči.. In se lahko tudi utopiš, če ne paziš dovolj In če te še kaj muči - kar veselo na delo! Sem že zdavnaj povedala, da odkar se je prašilo za nekom, tega nekoga ne jemljem več resno. Lep preostanek dneva želim japaja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. nov 2009 16:34

japaja je napisal/a:
Glede otročičkov v visokih petkah in nalakiranih nohtih in našminkanih ustecih.... kolikor je meni znano, se ženske ličijo in kitijo, da bi zapeljevale moške, topogledno so štiklice seksi, ker nakazujejo smer navzgor in tudi rahlo privzdignejo boke, kar je baje vabljivo.. sočne in našminkane ustnice baje ponazarjajo pripravljenost vulve.. japaja

NO, da končam tole debato, če sem jo že zakuhala - v tem, smislu (citat od japaja) mene moti šemljenje otrok v odrasle (štiri, petletnic ali trinajstletnic v odrasle, spolno zrele bejbe).

Moja hči je pri trinajstih totalno "neženska" in mislim, da "prava ženska" tudi še nekaj let ne bo (v smislu spolne in čustvene zrelosti, ki je vsakemu potrebna, da ljubezen in spolnost resnično živi). Je najstnica, otrok, ki isče svoje mesto pod soncem in se identificira vsak teden z novo gasbeno skupino, knjigo, filmo ... Nosi majice bendov, katerih glasbo posluša, kavbojke, bulerje, športne copate in ostalo opremo, kot jo imajo njeni idoli na plakatih in to je to. Sin je nor na šport, v šolo hodi v trenerkah in nogometnih dresih (hči se ob tem zgraža), vse svoje nogometne idole pozna po skoraj številki čevljev in letnicah rojstva.

OK, kar se oblačenja tiče, sta vsak na svojem nivoju, skozi svoj izbor oblačil kažeta, kdo sta in kaj ju zanima - in kar pri svojih letih sploh lahko dojemata (kakor to kaže sosedov fantek iz vrtca, oblečen v kompletek "mojster Miha" ali punčka v roza "barbi" balerinkah in "winx" krilcu). Ampak mali "mojster Miha" nima na sebi pravega delovnega pajaca in ne nosi s sabo pravega ročnega orodja in ne zida pravih zidov, in mala "Barbika" v resnici nima preščipšnjenega pasu svoje plastične idolke in pepelnato blond pobarvanih las in nima našobljenih našminkanih ustec, ki bi jih v poljub ponujala svojemu "Kenu"  (tako kot tudi moja najstniška oboževalka Kurta Cobaina v resnici ne piše rokerskih melodij in skače po odru in se ne zapija in travmira, kot je to počel on).

Ampak ... tiste štiklice, ki jih videvamo na slikicah pa so prave in ličila so tudi prava in push-up modrčki in globoki dekolteji pri trinajstletnicah so tudi pravi in meni se precej čudno zdi, da to, čisto pravo "orodje" uporabljamo tako me, odrasle ženske, za zapeljevanje svojih moških, hkrati pa otročički, ki ... ki bi morali še lep čas biti otročički in ne objekti spolnega poželenja, evo.

No, zdaj sem se skašljala in bom dala mir. Pa ne se jezit in kregat, punce, naši mulariji bomo že dali vetra, me pa smo in bomo itak ostale najlepše in najpametnejše

Mojca

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

20. nov 2009 17:05

MamaF, ti si en tak sonček. RadaJem

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. nov 2009 21:22

RadaJem je napisal/a:
MamaF, ti si en tak sonček. RadaJem

Ja, znam bit, do prijateljic s foruma in do mačk ... če vprašaš pa moja dva mulca, sem doma cel.

 

Torej sem za svoje ljube frendice s te teme  našla ene par (glih prav krepko bizarnih) kostumčkov iz Hong Konga - sicer ne pašejo ravno v jesenski fešn feport, ker so za pomlad-poletje 2010, ampak naj jim bo, ker so tako zabavni. Ene oblekce bi se dalo fino v kulinariki uporabit (tičino masa za na torto).

Lejte tole, a ni kjut? (škoda, da je Halloween že minil)

hongkong

 

http://www.thefashionables.com/2009/07/hong-kong-fashion-wee

Pa še enega hecnega kanarinčka iz Pariza sem našla (da boste v hipu postale super zadovoljne z oblačilnim okusom svojih najdražjih)

kanarin

Mojca

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

20. nov 2009 22:54

Ajej, da moja Zala tole vidi!!! (ona bi tudi take nosila, da veste...)... Moja punči je tudi zelo girly, pa vse ji je všeč. Mejk ap, lepo oblečt, v vrtec v lepi kiklci in hudih žabah, trenerke pač ne bo oblekla, NI GOVORA. Kavbojke pogojno, če je kaka Hello Kitty gor, ali pa bleščice. Samo pa ne pustim, šminkat se, sem ji lepo razložila, (razlagala ene par mesecev, zakaj ne, da je premajhna) pa se drži, lepo in je pridna. Nohtke namaževa enkrat na par mesecev in je vsa happy. PA delava poslikave potem, pa vzorčke, da je bolj zanimivo. Ampak hočem to povedat, da če bi ji dovolila, bi bila ona takoj ZA. Ker kupiva kake balerinke, pol se pa samo afna v njih, pa u špegu gleda, gleda se v odseve avtomobilov, izložbe ipd... Bejba pač... He, he. Za skoraj ves svoj nakit sem ji pa že morala obljubit, da bo ko bo velika tudi ona lahko nosila to pa to koraldo... : ) : ) : ) Tako da, otroci so že različni, z različnimi interesi. Ampak smo starši za to, da jim pomagamo, da jih usmerjamo, ni res? In zakaj bi vztrajala pri svojem, če pa recimo moj otrok želi vse PINKY barve, če so bleščice, še boljše? Naj uživa v tem, jaz samo določam, KAJ točno dovolim kupit. Primer, če se rabi zimske škornje, potem so lahko roza, pikasti, whatever, če bojo dovolj topli, visoki, da ne bojo premočili, tudi slučajno ne bom šla domov z roza japonkicami. Ker sem jaz mama in vem, kaj je dobro in kaj se potrebuje. In, kako se že reče, mama ima vedno prav? lidka [sonce]

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

22. nov 2009 23:03

Šele sedaj odgovarjam sari_k... oprosti če se nisem dovolj jasno izrazila. Meni se ne obrača želodec ob slikah ampak ob ravnanju (podobno kot ti je odgovorila vanja). Ko prebereš kaj je vse za tem... men se pač ne zdi uredu in naj si deklice tega želijo ali ne. Pretiravanje skoraj nikjer ni dobro. evagirl

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

30. nov 2009 14:36

Ne vem, če to sodi v to temo, vendar: idejni avtorici oblačilnega reporta predlagam, da nam naniza nekaj smernic, idej za praznični-božični-novoletni čas. Kljub recesiji, krizi, izgubi službe in nebodigatreba tegobam, ki nas pestijo, ob praznikih, ki se nam bližajo radi obudimo lepe spomine in jih delimo skupaj z nam dragimi osebami. Ne glede na kraj, bodimo urejeni (tudi na domačem zguljenem kavču), pozitivno naravnani in z upanjem, da prihajajo manj stresni časi.

No, jaz sem za začetek že poskrbela za novo preobleko zguljenemu kavču

Tanja05

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti