"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

slapps  

član od: 3.7.2007

sporočila: 6

13. avg 2009 16:54

Lep pozdrav! Kratko bom napisala o dopustu na Hrvaškem, bili smo na Rabu , vse skupaj ENKRATNO , nobenih problemov prav nikjer . In verjamem da je tako , če slabo iščeš to tudi najdeš, žal je tako. Lep dan vsem želim , in pogumno na pot, brez strahu. slapps

čvekica  

član od: 23.10.2008

sporočila: 62

13. avg 2009 18:13

Pozdravljeni! Bom kar tu vprašala, da ne odpiram nove teme. Zanima me, predvsem iz izkušenj če kdo ve, kako je z pogoji kampiranja, ter plačevanja pavšala za kamp prikolico. Že nekaj let imamo na Hrvaškem stacionirano prikolico, vse lepo in prav, če si letos nebi izmislili novih pravil, kot so da ukinejo vodo, ki smo jo imeli v prikolici, da prepovejo kuhati na elektriko, da je treba za hladilnik še dodatno plačati 20 kun na dan in ne vem kaj še vse. Zaradi osebnih razlogov nam letos še ni uspelo oditi v kamp, zdaj me pa zanima, kaj lahko pričakujemo in čemu se lahko upremo. Razmišljamo da bi poiskali drug kamp.... V naprej hvala za odgovore čvekica

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

13. avg 2009 19:12

Slapps mi nismo prav nič iskali , se nam je zgodilo kar čez noč, pa še odnos policije je bil katastrofalen. Saj je tako da je v 99% vse v redu 1% je pa narobe, ker se določene osebe nimajo kam dat in ustvarjajo probleme. reza

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

13. avg 2009 19:27

Čvekica, lahko ti povem iz lastnih izkušenj, kako je s temi pavšali. Najprej smo imeli prikolico v Maredi, samo eno sezono, tam nam ni bilo všeč in smo jo prestavili v Šilo na Krk. Prvi dve leti vse super, majhen kamp, lepa plaža, mir.... skratka, idila. Potem se je pa začelo, najprej smo morali izpolniti en obrazec, tam je bilo treba napisat, kdo bo poleg nas koristil prikolico (6 oseb), ker ostali, ki ne bodo na seznamu, bodo plačevali nočitev. Potem se je kamp začel širiti na levo in desno, s tem da so ostale samo ene sanitarije tako kot so bile prej, ko je bil kamp pol manjši. Da ne govorim o tem, da je bilo iz leta v leto dražje. Smo se malo pritoževali, pa nič dosegli. Vedno več je bilo nekih omejitev in plačil te vrste, kot jih ti naštevaš. Poleg tega so začeli tržiti neke svoje prikolice, ki so jih oddajali večinoma Poljakom in takrat so se začele kraje, tudi nam so vdrli v prikolico, pa skoraj vsem sosedom okoli je kaj zmanjkalo, zanimivo, da so s štrika za sušenje izginile vse brisače z logotipom Elana, pa čeprav so bile stare, ta nove, ki niso bile kakšne posebne firme, so pa ostale. Prej teh kraj nismo bili vajeni in kar nekaj časa smo rabili, da smo se navadili na to, da je treba stvari pospravljat. Ampak filing pa ni bil več tak, kot bi moral biti. No, prikolico smo prodali še pred tistim, ko so hoteli carinske dajatve zanje. Malo sem zašla, hočem povedat, da imajo po večinoma vseh kampih isti režim, tako da ne vem, koliko se ti splača menjat. Saj je fajn imet prikolico, ampak ne za vsako ceno. Meni je zdaj bolj zanimivo iti vsakič drugam, pa ne nujno na Hrvaško. korenckova

čvekica  

član od: 23.10.2008

sporočila: 62

13. avg 2009 22:49

Meni je bilo v tem kampu všeč zato, ker ni bil velik in ker ni bilo treba prikolice čez zimo prestavljat, vse ostalo je itak zanič od sanitarij, do elektrike, ampak smo si nekako sami poriktali da nam je blo vredu, letos pa slišim takšne in drugačne pogoje, kar nekaj jih je šlo stran. Pavšal naj bi dvignili s 1400 na 1600 eur, s tem, da kdor ima večjo parcelo še 500 Eur gor. Zanima me, kolikšen pavšal sem dolžna plačati, če ni bil nihče v prikolici in ni nihče podpisal pogodbe letos. čvekica

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

24. avg 2009 13:44

Midva z možem letos nisva imela dobrih izkušenj. Najeti apartma je bil v isti hiši kot stanovanje gospe ki ga je oddajala in dan za dnem so imeli glasne shode na dvorišču pred apartmajem, da ne govorim o glasnih elektronskih igrricah, električnimi avtki s katerimi se je igral njen otrok in še bi lahko naštevala. Tretji dan sem jih prosila če bi lahko malo utišali vse skupaj, pa mi je zabrusila, da je tak pač njihov hišni red in da lahko galamijo do 24 ure, če nam je to všeč je vredu, če pa ni lahko tudi predčasno gremo. Plačano so seveda dobili vnaprej.... Pa še ena cvetka: v kiosku vprašam za Slovenske novice, pa prordajalka odvrne da jih nimajo. Ko sem z očmi po polici iskala kak drug časopis ali revijo pa mi je z ledenim glasom odvrnila, da za Slovence nimajo nič!!! No, pa lep pozdrav mejačka

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

24. avg 2009 14:19

ja kje pa sta bila????? harmonika

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

24. avg 2009 15:11

Prijatelji počitnikujejo (oz. so) na Korčuli 12 let (vedno isti apartma). Odgovor letos na njihovo povpraševanje je bil, da to leto ne sprejemajo Slovencev. Brez komentarja. lp

kati-puma  

član od: 11.8.2009

sporočila: 10

24. avg 2009 15:48

V vseh letih kar dopustujem na Hrvaškem, nikol nisem imela slabe iskušnje z nikomer, ker sem slovenka, tudi letos ne! V večini primerov so nas izredno veseli...itak da zato,ker jim dajemo zaslužek...še pri nas večkrat naletim na zelo neprijazne kelnarce, prodajalke....kot da sovražijo ves svet in jim je največja muka delat ter strežt druge, čeprav jim je to služba. Naši osebni prijatelji s hrvaške imajo appartmaje za oddajo, ki pa jih večino sezone zasedajo slovenci in se leto za letom vračajo. In slovenci imajo prednost pred hrvati,čehi, itd...To pa zato,ker smo slovenci (vsaj večina) bolj kulturni gostje. Navadni smrtniki nismo krivi za spore med Slovenijo in Hrvaško... Lp in čimmanj slabih izkušenj, da vam to ne pokvari zasluženega dopusta! kati-puma

blazinca  

član od: 10.6.2009

sporočila: 16

24. avg 2009 18:30

Tudi jaz moram povedati, da na Hrvaškem nismo imeli nobenih težav. Bili smo na Rabu - prekrasno, ljudje prijazni- tako domačini kot turistični uslužbenci- same pohvale in prijetne izkušnje. Drugo leto spet gremo. blazinca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti