16. avg 2009 3:59
No, tole gor sem mogel mal odgovorit, pa da nadaljujem zgodbo naprej: kot sem ze prej povedal, Edmonton je pravzaprav lepo mesto, le meni nekam ne " sede ", ceprav je tisti del okrog reke pravzaprav cudovit. Prosjakov tudi ni kaj prida, vse je tudi cisto. Preseneca pa ponudba zelenjave: ni kaj ni pa se vec od tega imajo, sedaj se niti ne spomnem ene cudne zelenjave, ki je pri nam nisem videl. To sem videl le na dveh mestih, vstopil po nakljucju, predvidevam potem da je tako tudi drugje v vecjih trgovinah.
Pri vseh teh mojih prenocevanjih, sem pravzaprav vesel, da sem obiskal ( in prenoceval ) v dveh univerzah ( oni v Thunder Bay-u in Edmontonu. Zmeraj me je zanimalo, kako je pravzaprav videti ameriska univerza: tocno tako, kot je videti v filmih, veliko opecnatih poslopij, veliko trave, dreves, vse je na enem mestu, okoli so kampusi - studentska prebivalisca. No tale univerza Alberta, v Edmontonu, je pravzaprav zelo velika, peljejo avtobusi, tudi postaja podzamne zeleznice...........
Zjutraj se zbudim, stusiram, preoblecem v cisto, zajtrkujem in pravec letalisce, no pravzaprav avtobusna postaja grayhound, odkod pelje "air shutle bus ", za letalisce. Mrzlo kot hudic, reka se s mostu sploh ni videla od megle. Na letaliscu cel cirkus, en kup letal je odpovedanih, moj let je najavljen ob 11 in ni videti, da bi ga odpovedali, megla se dviguje. Vstopim v vrsto za ceking. Pred mano ena punca, komunikativna/zgovorna kot so domorodci tukaj, kam pa greste, Yellowknife, a tam zivite, ne le grem za par dni, a imate tam sorodnike/znance, ne nimam. A imate kaj organizirano, ne nimam. Oh pravi, tam ni kaj za pocet, imam jaz enga znanca, biologa, dela na proucevanju jelenov ( ali kaj so ze une rogate zivali ), zacne brskat po torbici, da najde njegovo telefonsko stevilko, bi ga poklicala, da mi uredi kaksno ribarjenje ali voznjo s kajakom ( pa kako me je pogruntala, da bi jaz vse dal za eno voznji s kajakom, posebej po divjih vodah ), vsa nesrecna ugotovi, da nima stevilke pri sebi, pridemo do kontrole, njen let je odpovedan, gre se zanimat za naslednji, moj ni odpovedan, dam kontrolo skozi ( klinc, kontrola pa taka: v klobuku imam majhno kovinsko znacko, pa je nisem dol dal in je niso niti pogruntali, lahko bi pilota picil s tisto zicko, ugrabil letalo............... ), grem na gate 14, tam je vkrcanje za Vankuver, kje je za Yellowknife, gate 8, grem tja, let prelozen za petnajst minut, pocakamo dvajset in se vkrcamo, letalo s mal vec kot polurno zamudo vzleti. Vreme v Edmontonu ( na letaliscu ) lepo soncno, v Yellowknife dezuje 15 stopinj.
TBC ( kot bi rekla proxima )
ezoj