24. jul 2009 1:10
Spet jaz, osel gre le enkrat na led, pravi en rek, odvisno od osla, dodajam jaz, nekateri gredo tudi dvakrat. Ko se tako potepas po svetu, imas nekaksne vire informacij. Pri meni je to v glavnem knjiga lonly planet: canada. Vir je dokaj zanesljiv vendar ne stoprocentno. Tako kot povsod so tudi tukaj turisticni uradi, tukaj jim recejo visitors centri. Tam prodajajo malenkosti/suvenire, lahko kaj vprasas, imajo pa veliko zlozenk, kaj naj bi videl. Tam poberem zlozenko za St. Lowrenc market, dela vsak dan, zelo zanimivo in oh in sploh, ceprav v lonly planetu pise, da dela le ob sobotah. Jaz verjamem brosuri, grem tja, na vratih pise: dela le ob sobotah. OK, grem nazaj, mimgrede se ustavim v eni veleblagovnici od searsa ( firma, menda ameriska ), pospanciram, pravzaprav me nic ne zanima, pogledam kuhinjsko opremo, veliko je taksnih pripomockov ( sefle, odcejalke.... ) od silikonske gume. Pogledam stedilnike, za nase pojme zelo veliki ( 600 - 2600 $-jev ), mikrovalovke imajo tudi take, da moja skor gre noter. Nic, grem ven, nekaj pojem in se napotim iskat muzej, pravzaprav dva, oba sta v blizini: royal ontario museum in toronto aerospace museum. Pridem nekje tja kje naj bi to bilo: ni nic videti podobno muzeju. Vprasam nekaj mimoidocih : nikoli slisali, mal se sprehajam, pridem do ene trgovine res, trgovine, skor kot nas merkator, imajo vse, in lepa izbira, le nimajo piva, vina, konjaka........cene, se mi zdi pogobne nasim. Pri danasnjem potepanju odkril se nekaj parkov, tako, da moram zvicet kvoto: recimo, da imajo parkov za eno polovico tivolija. moram koncat, ura me preganja lp ezoj