Kako resnično kaj prihraniti?

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

5. maj 2009 14:26

Meni se resnično pozna, odkar ne kadim več. Včasih je bilo to od 2,60 do 5,20 evrov dnevno, odvisno od dela, stresa, pms-a, ugledanja bivšga na cesti, vremena in ne vem česa še. To, kar smo (nekdanji) kadilci radi poudarjali, ko smo še kadili, češ da "tist denar, ki ti kao ostane od cigaret itak zafrčkaš, tako da se nikjer ne vidi" je čisto nemočno nakladanje. Ko nehaš kaditi se v denarnici pozna. Pa ni treba, da mečeš vsak dan kovance v prašička. Med najvišjimi na seznamu, kjer sem včasih ogromno zapravila, sta bila pri meni Mueller in DM. Danes me je kar groza. Dva do trikrat na mesec sem skurila tudi po 50 evrov. Prašek, mehčalec, osnovne stvari za higieno - nič ne rečem. Ampak večina ostalih stvari je pa sranje, ki nam ga prodajajo butaste reklame. Mi lahko prosim nekdo pojasni (in to argumentirano), ZAKAJ potrebujemo: - osvežilec za prostor (vonja po hrani/čikih/smrdečih osebkih z njim ne prekrijemo, še več: če je čisto, je čisto, če je umazano pa ne bo tega rešil niti dober vonj); - posebno dišavo za vse tiste, ki imajo otroke in ta mali nočejo na WC, če te dišave ni tam - tako učijo reklame, ki jih zdaj skrajno cinično povzemam; - sto vrst Vanishev (a zato, ker eden odpravlja fleke od paradajza, drugi pa od trave) - eno čistilo za ploščice, ampak samo za tiste v kuhinji, za kopalnico spet drugačno, pa za parket drugačno, za okna vijoličast Ajax, ampak za stekleno mizo in špegu v kopalnici pa samo brezbarven Ajax; - štiri vrste šamponov ob predpostavki, da imajo vsi pripadniki in pripadnice krdela bolj ali manj neproblematične lase (in se ne iščejo namišljeni problemi); - enako velja za gele za tuširanje; - pakirane pakunge vode, če je pa tista iz pipe povsem pitna; - pa še milijon stvari, ki jih vsak dan opazim, pa mi zdajle ne padejo na pamet.... Obogatena s temi spoznanji zapravim precej precej manj evrčkov. Košuta Sporočilo je spremenil(a) Košuta dne 05. 2009 14:39

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

5. maj 2009 21:56

Mene pa nadvse jezijo razni popusti, ki jih ponujajo trgovci. Npr. vsak 100-ti kupec 50% popusta, vsak torek -10% pri nakupu nad 50 eur, pa razni bonusi pri nasledjem nakupu, pa sezonska znižanja... In seveda smo ljudje ovce in skrbno pazimo, da te popuste uveljavimo. Ti popusti pa me jezijo zato, ker vem da te stvari peljejo v dvigovanje trgovske marže in zato v zvišanje cen. Spominjam se kako smo morali marže kar podvojiti, če smo hoteli imeti 50% sezonsko znižanje. Prvo leto, ko tega nismo storili, so ljudje spraševali zakaj imamo samo 20 ali 30% znižanje, da nekateri pa imajo 50, pa tudi 60%. Nihče pa ni pogledal končno ceno artikla, ki je bil mogoče pri nas še cenejši. Torej smo potrošniki sami krivi za visoke cene, če prav pomislimo. LENČA http://www.moj-album.com/uredi/lencaa/144316

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti