4. mar 2009 12:41
Zanimivi nasveti in ukrepi, super ste. Jaz že od prve večje podražitve pečem kruh sama, vnaprej pripravljene hrane ne kupujem nobene. Piščanca vedno kupim celega, ga razrežem in po kosih zamrznem. Stran vržem samo kožo. Bučno olje kupujem od kmetov iz Prekmurja, večino hrane in oblačil kupujem v cenejših trgovinah (Hofer, Lidl, Mana, Kik, Takko) ali na razprodajah. Pri čevljih sem malo bolj razsipna, čeprav se moram pohvaliti, da si jih letos še nisem kupila. Hrano, ki jo lahko zamrznem, pripravim v večjih količinah in jo zamrznem po manjših obrokih. Skrinja je nasploh ena super stvar. Testenine delam sama po odličnem receptu s Kulinarike. Prašek uporabljam tekoč in ga porabim zelo malo, tudi z mehčalcem šparam ali pa ga sploh ne uporabim. Čistila kupujem večinoma okolju prijazna, kar je sicer malo dražje, ampak to se da preživeti. Mačji posip kupujem v Hoferju in sproti čistim stranišča, tudi tako se da nekaj privarčevati. Z vodo sem zelo varčna, računalnik pa imam prižgan cele dneve, saj ga uporabljam za delo. Oblačila perem ob nižji tarifi. Pijeva pa samo vodo, čaj in kavo, ter občasno kakšno pivce za živce. Izziv mi je pripravljati obroke, ki so dobri in poceni. Pa še pri eni stvari varčujem: strižem in barvam se sama. Tudi sama resno razmišljam o tem, da bi si začela pripravljati jedilnike vnaprej, saj se tako res kupi samo tisto, kar potrebuješ. Zaenkrat sva še preveč razvajena in jeva po trenutnem navdihu. Pa še to... Izvedela sem, da polnilec za mobitel porablja elektriko ves čas, ko je v vtičnici in ne samo takrat, kadar polniš telefon, zato tudi pri tem pazim, da ga izklapljam. RadaJem