Osebni trener

sasah  

član od: 15.7.2008

sporočila: 43

tema odprta - 20. jan 2009 12:19 | ogledi: 3.347 | odgovori: 53

Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z osebnimi trenerji? S prijateljico sva se odločili, da si kakšen dodaten ' okras' odstraniva na ta način. Vesela bom tudi kakšnega konkretnega predloga.

sasah

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2009 13:19

Lady si kdaj-pa-kdaj omisli tudi osebnega trenerja. Ki naredi v fitnesu testiranje in potem ji predpiše vaje in število njihovih ponavljanj in minimalno število obiskov na teden, če hočeta, da bo kaj haska. Pod petkrat na teden se pa telovadba ne izplača. Lady, ki da kaj nase, v resnici zgolj in samo telovadi in ne testira svoje naravne zapeljivosti na ubogem osebnem trenerju (ker babnic, ki imajo vsled telovadbe malo povečano izločanje hormonov, ima nesrečnik že brez nje čisto dovolj in takim bejbam se v žargonu reče "žene od plastičarjev" in verjetno si prebrala, da to ravno ni kompliment). Osebni trener je čisto okej, samo opozarjam, da marsikatera ženska ugotovi, da ravno ni najbolj mentalno zrela za dinamiko stranka-osebni trener in ti toplo svetujem, da s frendico ugotovita, ali sta mentalno dovolj zreli za tako dinamiko ali pa se ne bi raje vpisali na kakšno TNZ aerobiko (aerobika za trebuh, noge in zadnjico). Vendelina jr.

tejch  

član od: 27.3.2008

sporočila: 141

20. jan 2009 14:30

Sama imam osebnega trenerja in moje mnenje: super. Ni poanta v tem, da sama ne moreš narediti nič, on pač preverja pravilno izvedbo vaj, te dodatno motivira in tudi ''nahruli'', ko je to potrebno. Edini problem - cena :/ tejch

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

20. jan 2009 14:39

Mene nahruli tudi, če ni moj osebni trener, govorim o tistem v fitnesu, ki mi je sestavil program. Samo bolj na vljuden način, ravno tako lahko povprašam, če kake vaje ne znam pravilno izvajati. Ne rabim ravno osebnega trenerja. Nekaj sem razmišljala v tej smeri, pa me je eden izmed njih postavil na realna tla, ker gre za neke vrste potuho, saj ti pomagajo in vse, ma na koncu rataš od njih na nek način odvisen, ker kar ne znaš oziroma misliš, da ne zmoreš sam. Bi rabila enega za treniranje intervalov, ampak me prav zanima, koliko bi me to stalo, ker jaz najraje to počnem ob malo čez pet zjutraj. Tako se pa raje sama spravim, teorijo poznam, prakso so mi tudi pokazali. Zdaj je pa na meni, da kaj ukrenem.

Za sestavo programov, pomoč pri jedilniku, skratka na začetku ga je pa prav fajn imeti. In pa še vmes za kako urco, ravno cel čas pa ne... Pa še nekaj, če mislita hoditi na fitnes, je fajn, če vama sestavi dva različna programa vaj, da se ne bosta prehitro naveličali.

Talija  

član od: 12.9.2005

sporočila: 171

20. jan 2009 14:44

Sasah, žal nimam konkretnega predloga, bi pa bila tudi jaz vesela kakšnega nasvete glede organiziranja vadbe. Pozdravljam pa vajino odločitev. Ga. Vendelina, glede na to, da se javljate samo zato da vznemirjate in žalite ljudi na KUL, bi bilo mogoče dobro, da bi sami zase preverili, če ste dovolj mentalno zreli za vse nasvete, ki jih dajete. Lp Talija

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

20. jan 2009 14:46

Nič ni narobe z osebnim trenerjem, ha ha to delo sem opravljala 4 leta, trenerji niso vedno fantje! Seveda je od tebe odvisno, če se boš spravila v telovadnico, zavihala rokave in trdo delala. Mogoče si pa mislila tistega, ki pride na tvoj dom in te odpelje v gym. To je pa druga zgodba...

Vanja

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

20. jan 2009 14:47

Na strani mojtrener je veliko nasvetov, pa tudi imena osebnih trenerjev. Drugače pa jih ima tudi vsak fitnes, zato je najbolje, če si izbereta center in se tam pozanimata. fresh

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

20. jan 2009 15:28

Vanja, evo, takega bi jaz rabila, da bi me tako kot včasih naša štirinožna mrcina, vdano spremljal in komandiral tempo na mojih laufarijah.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2009 15:51

Vanja, na tej strani so v veliki večini to fantje, medtem ko so punce bolj vaditeljice aerobike. Je pa nekaj punc, ki se zelo resno ukvarjajo z body buildingom in delajo kot trenerke. Sama srednje leno telovadim trinajst let in sem v tem času ne po svoji volji v dvorani in v garderobi videla in slišala marsikaj. Telesna vadba po definiciji zahteva več telesnega kontakta in potem se je že mnogokrat zgodilo, da je kdo kakšno postavljanje rok in popravljanje drže malo drugače razumel (beri, je kakšna razočarana gospodinja zadevo narobe razumela), potem je pa letelo perje do neba. Vendelina jr.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

20. jan 2009 17:03

Vendelina, jaz sem bila oboje, učila aerobiko in bila osebni trener v gymu za ženske. Učit aerobiko mi je bilo v neizmerno veselje, biti osebni trener in trener je pa druga zadeva, ker se trudiš da motiviraš ljudi, da dosežejo neke razmeroma realne cilje, pa prenehajo že po prvem tednu. Pri aerobiki imaš po navadi skupino rednih in nekaj letajočih članic, kar je v redu. Nikoli se pa nisem ukvarjala z bodybuildingom, se pa seveda spoznam na rekreativno dviganje uteži, kar sem tudi sama počela. Precej let je bila moja osebna trenerka naša nemška ovčarka, zaradi katere sem hodila laufat, ker tekanje ni moja najljubša zadeva. Nekaj mesecev sem se ukvarjala z jogo in pilatisom, zdaj pa zaradi tega obiskujem kiropraktika, da me bo k sebi spravil da lahko spet začnem učit. Sem pred kratkim spet postala inštruktorica, jupiiii! Še vedno ne duha ne sluha o čeveljčkih...

Vanja

bisagolf  

član od: 16.11.2008

sporočila: 135

20. jan 2009 17:25

Sasah, če misliš, da ti tak način "miganja" odgovarja in da motivacijo, zakaj pa ne. Če bi imela višek denarja bi si ga z veseljem privoščila. Pa naj vam zdaj po glavi ne grejo kakšne grešne misli, moje drage dame. Jaz osebno, hodim že drugi teden na TNZ ter aerobiko. Verjetno pa bom šla še vmes na spinning, ki ga imajo v našem športnem centru. Odločala sem se kar nekaj časa bi šla ali ne bi šla.Če bi to vedela, kako je super, bi se odločila že prej. Priporočam vam. bisagolf

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti