11. dec 2008 10:18
Ja, maestro ali mojster življenja, verjamem ti čisto vsako besedo, ki si jo napisal. Bodi srečen v tem prepričanju. Ker jaz svojim prijateljem res ne bom razlagala o početju njihovih partnerjev, ker jih dobro poznam in za ene tudi vem, da je to pač način njunega življenja, s katerim se strinjata oba. Zdaj, če oba to sprejemata, kdo sem jaz, da presojam in zaradi nekega čistunstva prekinem komunikaciojo z njimi? To bi bilo vmešavanje in vsiljevanje svojega prepričanja. In kdo smo mi, da presojamo tiste, za katere sploh ne vem, koliko vedo? Razsodnik? Daj no, ne bodimo tako čistunski!
In da ob tem razmišljam, če moj mož ne počne isto? Kaj pa ti veš, kako imava midva urejeno in dogovorjeno? Ne izključuj kot možnega ničesar, kar se tebi zdi nemogoče, nemoralno in kar je še takšnih izrazov. .
Saj, sama sem včasih razmišljala v podobni smeri, potem pa spoznaš, kaj vse je v življenju možno. Ni nujno, da to odobravamo, a življenje ponuja toliko zgodb, ki si jih nekdo s še tako bujno domišljijo ne bi mogel izmisliti. Ti še naprej uživaj v svoji sreči in moralnih načelih, a upoštevaj, da obstojajo tudi drugačne zgodbe. Predvsem pa ne obsojaj, ker, kot sem napisala, nikomur ne vidiš v glavo in ne veš, kaj se skriva v njej.
Možganske vijuge imamo namreč sila različno naštimane, moraliziranje je hudo spolzka zadeva. Saj poznaš tisto: Prvi naj kamen vrže, kdor je brez greha. In na koncu koncev, kaj pa sploh je to - greh?
Čeprav, meni je ljubša tista: Grešiti je človeško, občutek pa božanski...
Mamamia
mamamia