Zakonska zaobljuba

maestro_slo  

član od: 24.11.2008

sporočila: 12

7. dec 2008 15:21

Pozdravljeni! Zaobljube....??? Moj zelo dober prijatelj se je nedavno nazaj močno zaljubil. Od marca do danes sva se sicer redkeje videla kot sicer a moram povedat, da je postal pravi poet. Nikoli ga nisem slišal govoriti tako "sladkih" besed o svoji punci. Do sedaj je bil njegov besedni zaklad pol "kletvic" in besed, ki pač ne spadajo v kontekste pogovora. Sedaj bo vedel o skodelici čaja povedati cel roman. Pa da se lotim bistva. Dekle je spoznal marca. Prejšnji teden sva bila na pijački in sedaj mladenič sanja o poroki. Ja in tudi zaobljubo mi je že zrecitiral iz glave. Poznam ga in vem kdaj misli resno in kdaj je v njem dvom. In bojim se, da tokrat misli resno. Star je 26 let in ima odlično službo. Ne želim si pa, da bi naredil napako samo zaradi nje. Sicer je še nisem spoznal a po njegovih besedah mora biti dobro dekle. Kaj naj mu svetujem? Se naj sploh vtikam v življenje prijatelja? Naj mu povem, da v resničnem življenju ni vse tako sladko kot govori on? Hvala! LP maestro_slo

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

7. dec 2008 15:27

Ne dajat nasvetov, če nisi poklican in pozvan.

Isto kot na Kulinariki tukaj: nekdo postavi vprašanje in ga ne zanima, če ravna prav ali pa narobe. Vpraša. Kot če bi bil v družbi ljudi, kjer se pogovarjamo vse mogoče. Tu je okolje bolj virtualno, jasno.

Titta

maestro_slo  

član od: 24.11.2008

sporočila: 12

7. dec 2008 19:30

Titta, če te prav razumem mi svetuješ naj ga pustim pri miru? Glej mene zelo zanima kaj je prav in kaj je narobe. V tem je poanta mojih vprašanj. In ja, jaz mislim, da je prav, če prijatelju svetuješ, jim poskušaš pokazati tudi drugo stran medalje. Kaj bi pa storila ti, če bi ti prijateljica "noro" zaljubljena, po nekaj mesecih odkar ga pozna zrecitirala, kaj mu bo povedala na poroki??? Že dolgo ga namreč poznam - kavalir in "žigolo". In sedaj naj bi našel ljubezen svojega življenja. Jaz ga pri tem ne oviram ampak mislim, da pred takšno res resno preizkušnjo ni bil. Sem poročen in imam otroka. Z ženo se razumema a včasih si želim, da bi mi takrat vsaj kdo svetoval naj malo razmislim, če je to res to. In poročila sva se preden je zanosila. Oba misliva, da sva ravnala prehitro. Bila je pač vzgojena v katoliški družini in prišla sva do zaključka, da sva ravnala takrat nekoliko nespametno, da sva se poročila pred rojstvom otroka. Lep pozdrav! maestro_slo

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

7. dec 2008 19:57

Pravim le to, da je težko in nehvaležno delo kakršnokoli svetovanje. Stvar se lahko obrne tako, da ali izpadeš neumno ali odvečno. Ali pa prijatelj zameri itd.

Vidva sta torej bila prepričana, da ravnata prav in če bi vama kdo kaj svetoval, bog si ga vedi, kako bi reagirala. Po vsej verjetnosti bi imela slabo mnenje o tem. Potem pa lahko rečeta: ja, kje pa si bil s svojim nasvetom?

Zato trdim, da je tovrstno dajanje mnenj na zelo tankem ledu. Kaj pa če bi kavalir le rad umiril tempo in je v duši spoznal, kaj ga radosti?

Titta

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

7. dec 2008 20:58

maestro. očitno je ded zalublen. mislim da mu nimaš kej govorit, se bo pač poroču če to hoče. glede na to, da je bil žigolo, in se zdej misl poročit, pa vsa čast.. zakaj bi se za poroko odločal po rojstcu otroka? men se zdi to še večja obveza kor sama poroka. če se teb stvari sesuvajo, še ne pomen da se bodo ostalim tud. bod raj vesel za prjatla, ljudje se več ne poročajo tok ko včasih, vedno majn se en drugmu prlagajajo. sam ne morš tko, dekadence dans ne morš živet bannanna_v_slo ;)

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

7. dec 2008 20:59

titta je napisal/a:

Ne dajat nasvetov, če nisi poklican in pozvan.

Titta

Se popolnoma strinjam. Ljudje se največ naučimo iz lastnih izkušenj, če pa potrebujemo mnenje pa vprašamo. Pusti mu srečo v ljubezi, lahko pa mu poveš svojo izkušnjo. Ne soliti pameti. lp, pinka

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

8. dec 2008 0:50

maestro_slo je napisal/a:
Pozdravljeni!Zaobljube....???Moj zelo dober prijatelj se je nedavno nazaj močno zaljubil. Od marca do danes sva se sicer redkeje videla kot sicer a moram povedat, da je postal pravi poet. Nikoli ga nisem slišal govoriti tako "sladkih" besed o svoji punci. Do sedaj je bil njegov besedni zaklad pol "kletvic" in besed, ki pač ne spadajo v kontekste pogovora. Sedaj bo vedel o skodelici čaja povedati cel roman.Pa da se lotim bistva. Dekle je spoznal marca. Prejšnji teden sva bila na pijački in sedaj mladenič sanja o poroki. Ja in tudi zaobljubo mi je že zrecitiral iz glave. Poznam ga in vem kdaj misli resno in kdaj je v njem dvom. In bojim se, da tokrat misli resno. Star je 26 let in ima odlično službo. Ne želim si pa, da bi naredil napako samo zaradi nje. Sicer je še nisem spoznal a po njegovih besedah mora biti dobro dekle.Kaj naj mu svetujem? Se naj sploh vtikam v življenje prijatelja? Naj mu povem, da v resničnem življenju ni vse tako sladko kot govori on?Hvala!LPmaestro_slo

Ne vem točno, kaj sploh želiš. Glej, punco je spoznal pred devetimi meseci. Ne devetimi dnevi ali tedni pač pa meseci. To je že kar nekaj časa, ne? In fant je še vedno zaljubljen. A ni to lepo? Zakaj bi mu kratil veselje z izjavami tipa "ni vse tako sladko, kot ti misliš", "čez par let boš videl vraga" in podobno. Naj uživata. In če misli o poroki, naj. Saj še nimata datuma izbranega ali kaj. Lahko sanja o tem koraku še kar nekaj časa. To ni nič narobe. Pa punce sploh ne poznaš. Mogoče je pa res prava zanj. Se pa veliko ljudi potem, ko srečajo partnerja, spremeni. Mogoče je bilo tisto "venmetanje" s kletvicami in podobno le fasada za okolico, znotraj se je pa skrivala čuteča duša, ki je zdaj prišla na plan.

Atina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. dec 2008 8:34

maestro_slo je napisal/a:
Pozdravljeni! . Ne želim si pa, da bi naredil napako samo zaradi nje. Sicer je še nisem spoznal a po njegovih besedah mora biti dobro dekle. Kaj naj mu svetujem? Se naj sploh vtikam v življenje prijatelja? Naj mu povem, da v resničnem življenju ni vse tako sladko kot govori on? Hvala! LP maestro_slo
Najbolj me je bilo strah, da bi imela take "prijatelje", ki bi se na tak-ali-podoben način (kot je v citatu) vmešavali7e v moje življenje. Poslušaj, mojster, ljudje, ki so polnoletni in opravilno sposobni, imajo vso pravico, da odločajo o svojem življenju in to predpostavlja, da imajo vso pravico, da se sami odločijo tudi za odločitve, ki se komu zdijo napačne. Pa ne samo to, vsak ima vso pravico, da se odloči napačno (samo potem je fino, če ima še toliko poguma, da prizna, da se je narobe odločil). Tvoj prijatelj ima vso pravico, da s svojo femme fatale počne vse tisto, kar se onadava dogovorita in tvoje menje tu nič ne šteje - še posebej zaradi tega, ker te itak niso vprašali. To je ples dveh in ti se notri štuliš kot tretji, ki je odveč. So, which part of the sentence you did not understand? My point je: če si ti kaj prijatelj/ica, potem pusti človeka pri miru. Nehaj si domišljati, da veš bolje, kako naj se odloči prijatelj - in tisto energijo raje vloži v svoje življenje. Ker urejanje življenja za druge - to meni malo na pomanjkanje lastnega življenja diši. Pa malo na ljubosumje, ker je tista ženska nekako "izpodrinila" tvoje mesto v prijateljevem življenju. Saj smo bili vsi kdaj malo ljubosumni, pa smo to predelali in prerasli in ti boš tudi. Vendelina jr.

barbyslo  

član od: 3.1.2008

sporočila: 165

8. dec 2008 9:35

Ljubezen je nekaj najlepšega kar si ti lahko zgodi.Če najdeš nekoga, ki ti resnično leže na dušo, te razume, ti pomaga in te neizmerno privlači, bere tvoje misli, te hoče imeti ob sebi za vedno je to lahko najglobje čustvo ki ga premoremo.Vonj njegove kože te omamlja in ni ga trenutka, ki bi ga hotel preživeti sam, brez njega.Tista skrivnostna ljubezen za katero si želiš, da nikoli ne mine. Redki so, ki lahko čutijo tako globoko in mnogo ljudi si tega le neizmerno želi. Če je ta ljubezen res močna, edinstvena in obojestranska je to pot k kvalitetnemu in trdnemu zakonu. Ni človeka, stvari ali dogodka ki lahko ta čustva odvzame in zaljubljenca spelje na drugo pot. Zaželi jima srečo in veselje z drug drugim, naj se ljubita celo življenje. Kot prijatelj si lahko z vzpodbudo deležen pozitivne energije in veselja. Lahko se ljubezni nalezeš tudi ti in srečaš bitje, ki ti polepša življenje. Je pa res, da je tiste male metulčke ki se naselijo v trebuščku in nenehno trepetajo treba znati negovati jih hraniti, da ostanejo sveži zdravi in se razvijajo. Če za njih vsak dan nežno skrbiš, skupaj s svojim ljubim vse težave z lahkoto rešujeješ. barbyslo

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

8. dec 2008 10:04

Zakaj jaz iz tega razberem le nekaj- nekaj, kar bi jaz rekla "ljubosumje"!?!

Lep dan in veliko se smejte

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti