Zakonska zaobljuba

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

tema odprta - 5. dec 2008 12:46 | ogledi: 13.094 | odgovori: 72

Sicer se ne tiče kulinarike (no pa saj ljubezen gre skozi želodec), a vseeno bom tukaj postavila vprašanje.

Potrebujem cel tekst tistih zaobljub, ki si jih partnerja izmenjata ob sklenitvi zakonske zveze pa nikjer ne najdem tega zapisanega.

Se pravi tisto besedilo, ki se konča "v dobrem in slabem" al nekako tako.

Iskala sem na internetu, a neuspašno.

Če kdo ve na pamet ali posreduje vsaj povezavo.

Hvala vnaprej in vsem lep (čeprav deževen) dan še naprej

blažkaa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. dec 2008 12:59

Blažkaa, kdorkoli bo tole v resnici potreboval (ker to so zadeve, ki so zelo zares, tu ni heca) - če tega ne zna ubesediti sam - ozrioma, če v njegovem srcu ni besed ali pa ni poguma, da bi jih izrekel - potem za moj okus taka oseba ravno ni zrela za takšno življenjsko obvezno. Izreči osebi, s katereo nameravaš v dobrem in slabem skozi življenje, nekaj, kar si našel na plonkceglcu je nespoštljivo do tiste osebe in neresno od tistega, ki tak plonkceglc uporablja. Vendelina jr.

blažkaa  

5. dec 2008 13:07

Morda se res čudno bere, a nekaj odlomkov iz besedila imamo punce namen malce po svoje prirediti eni tretji punci, ki je zelo mlada in jo malce "meče". Pač kot hec in asociacijo kaj vse bo, če bo blažkaa Sporočilo je spremenil(a) blažkaa dne 05. dec 2008 13:07:43

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

5. dec 2008 13:18

Hec? Torej ne kot prava zaobljuba? Še sreča. Tudi jaz si ne znam predstavljati, da bi mi moj začel "peti globoke" besede, za katere bi točno vedela, da niso njegove. Kot je enkrat rekla Cheer - To ali te res ljubi, ti bo povedal njegov poljub! lp, vanjatajnsek

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

5. dec 2008 13:20

No, če se že hecamo: "no pa saj ljubezen gre skozi želodec" - kam pa potem? lp, vanjatajnsek

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. dec 2008 13:23

Jej, s takimi frendicami pa potem punca ne rabi sovražnikov... Anyway, če ste se izmislile "hec", potem ga pa še realizirajte. Zakaj bi morali pa tule prijazni ljudje iskati nekaj, kar se čisto lepo poišče že z gledanjem nekaj DVD-jev na poročno tematiko, pa od tam prepisujte tekste. Je štofa v štirih porokah in pogrebu na to temo kot solate. Pa v pobegli nevesti tudi. Evo, material imaš, sedaj pa uredi. Vendelina jr.

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

5. dec 2008 13:31

Blažkaa izvoli:

Jaz, ime priimek, sprejmem tebe, ime priimek za svojega moža in obljubljam, da ti bom ostala zvesta v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubila in spoštovala vse dni svojega življenja.

Jaz, ime priimek, sprejmem tebe, ime priimek, za svojo ženo in obljubljam, da ti bom ostal zvest v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja.

Lp

MM

blažkaa  

5. dec 2008 14:15

Joj punce; vem, da dežuje in da je petek, a vseeno..... morska medvedka, hvala ti blažkaa

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

5. dec 2008 14:31

Mogoče sem en čuden patron, ampak potem vedno bolj zanima, kako se takšne zaobljube iztečejo. Jaz pravim: manj kot obljubljaš, manj lahko koga nasankaš. Vključno z vsem, kar zakon prinese.

Saj, v tej zadevi ge za hec in sem vedno za, to je tudi res. No, za hec sem tudi glede zakonskega življenja, resnobnost je zame nekaj najbolj ubijajočega pod soncem.

Na moji poroki, ko smo korakali po stopnicah na matični urad, je moj bodoči tast sinu rekel: "Še vedno si lahko premisliš. Če se zdaj obrneš in greš, grem prvi s tabo." Moj oče malo slabo sliši, in ko sem mu prenesla tastove besede, je samo dodal, da jo bo ubral kar z njima dvema : "Če meni ni uspelo, naj vsaj njemu ...", se je muzal.

Tako da vse se da obrnit na hec.

Mamamia

mamamia

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

5. dec 2008 16:33

mamamia je napisal/a:

Na moji poroki, ko smo korakali po stopnicah na matični urad, je moj bodoči tast sinu rekel: "Še vedno si lahko premisliš. Če se zdaj obrneš in greš, grem prvi s tabo." Moj oče malo slabo sliši, in ko sem mu prenesla tastove besede, je samo dodal, da jo bo ubral kar z njima dvema : "Če meni ni uspelo, naj vsaj njemu ...", se je muzal.

Tako da vse se da obrnit na hec.

mamamia

No, mojemu možu, ko sva šla vabit na poroko, pa je moj dedek, ki ga je že precej načela demenca in je le redko kdaj kaj rekel, dejal: "Ženi se, ženi, zakaj bi ti bilo lepše kot meni."

Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti