28. okt 2008 10:54
Priznam, svoje otroke sem v življenju tudi že z roko po riti, oba skupaj mogoče petkrat, a za vsakič posebej obžalujem, ker je šlo vsakič posebej natančno za to, kar pravi tulka - ko zmanjka besed (potrpljenja, argumentov... ), ko ni nič zaleglo, je roka poletela... ). Z večjim se zdaj že o vsem pogovoriva, pri mlajši se zadržujem, ko mi kuha pod pokrovko... in upam, da mi uspe obrzdat sebe... Toliko o tepežu Kar pa zadeva težavnega sina, ki se noče učiti (o, kmalu bom na tem...) Jaz bi se v šoli zmenila za en teden odsotnosti (tistih pet dni, ki jih pripada vsakemu na leto), mimo vednosti sina, seveda. Še prej bi mu zrihtala za teh pet dni eno težaško delo pri kakem kmetu, privatniku, obrtniku ... pa bi ga zjutraj namesto v šolo peljala na šiht... po moje bi mu potegnilo prej kot v petih dneh, da je lepše v šolo hodit in se učit... Ok, res je mogoče malo mlad... pišem pa iz lastne izkušnje - v prvem letniku srednje (gimnazije) smo imeli obvezno prakso v gozdarski firimi - sredi maja smo sadili smrečice (ročno), na soncu, v blatu, po osem ur na njivah. In to zastonj, za sendvič in sok. Takrat sem si rekla, da bom že gledala, da bom kaj drugega v življenju lahko delala... Irena