27. okt 2008 17:25
Roncolino je napisal/a: |
...punce se ponavadi še bolj učimo,fantje so pa vsi na hojladri. Roncolino |
S tem se pa nikakor ne strinjam. Je tudi obratne variante na pretek.
rimljanka - zasebno mnenje
27. okt 2008 17:25
Roncolino je napisal/a: |
...punce se ponavadi še bolj učimo,fantje so pa vsi na hojladri. Roncolino |
S tem se pa nikakor ne strinjam. Je tudi obratne variante na pretek.
rimljanka - zasebno mnenje
27. okt 2008 18:09
kar malo lažje mi je, ko berem te vrstice. Naj se zahvalim vsem, ki ste se javile na ZS, povedati pa moram, da sem o strokovni pomoči tudi sama razmišljala. Po temeljitem pogovoru z razrednikom (mimogrede bil je tudi moj učitelj - tedaj strog , da imam še sedaj kar malo rešpekta) in šolsko psihologinjo, smo se odločili, da on ne rabi strokovne pomoči, ampak rabi svoj trenutek. Mimogrede je bilo tudi povedano, da imajo otroci sedaj preveč pravic in da je sedaj prav težko biti učitelj, ne smejo to , ne smejo ono, ker se naši nadobudneži zavedajo pravic, a o dolžnosti pa... Ko premišljam o svojem bivšem učitelju, kako je bil strog - bil je "strah in trepet" šolarjev, a naučil nas je zelo veliko. Saj nas ni tepel, dovolj je bil le strog pogled... Lp, anitram1
27. okt 2008 18:14
Dier Vendy,
če nisi prvič razumela, pa drugič, pa tretjič ne verjamem da boš četrtič, pa bom vse en ponovil še enkrat, tokrat zadnjič:
šiba je iz raja prišla in pika. Ni ga boljšega vzgojnega prijema kot eno okrog ušes, velja za večino fantov ( žal ne pri vseh ) pa, sem ter tja pri kakšni punci.
Do sedaj so mi grozili s marsičem, s KZ ( karkoli to bilo ) pa prvič ( saj je itak vse enkrat prvič ).
Lepo bi morda bilo, da se še kdo oglasi s konkretnimi izkušnjami, brez pametovanja, na osnovi izkušenj v nekakšnih ljubiteljskih linij, kje si zdolgočasene babnice, s napačnim pogledom na svet, mislijo, da ga rešujejo, v resnici ga uničujejo na celi črti.
Dier Vendy, zapisala si:
In še nekaj. Človek s tem, ko piše po forumih nehote in nezavedno blazno veliko o sebi pove. In ne vem, če se ti zavedaš, kakšne sledove o sebi puščaš - v smislu, da razkriješ več, kot bi želel, da se razrkije (ker če bi se zavedal, bi kakšno stvar tudi prekočil).
E vidiš, kako lahko nekje najdemo skupno točko. Jaz namreč mislim čisto enako. Bodoči, da si ti znana kot oseba tolerantna do drugače mislečih, ne bom sploh omenjal sfrustriranih babnic, tako ali drgače nezadovolj(e)nih, s več/manj vrednostnimi kompleksi, to je ta prava tema za prej klicane strokovnjake.
pa še to: ne vidim kaj ti vidiš smešno v družbi, ki jo delamo s permisivno vzgojo ( ameriški poboji po šolah, hrvaško reševanje problemov po ameriškem zgledu ): to res ni bilo in ni smešno.
ežojneznan uporabnik
27. okt 2008 18:51
šola ni pomembna,pameten je ne rabi,neumnemu pa tako ne bo nič koristila.za vse kar napravijo otroci smo krivi odrasli,seveda največjo ogovornost nosimo starši. zakaj bi potem pretepali otroke,da potlačimo svoje nezadovoljstvo in slabo vest.za tiste ki pretepajo otroke ni opravičila in daj bog da jih doseže tisto kar so sejali.pa lep pozdrav. *****
27. okt 2008 19:14
WRAN51 je napisal/a: |
šola ni pomembna,pameten je ne rabi,neumnemu pa tako ne bo nič koristila.za vse kar napravijo otroci smo krivi odrasli,seveda največjo ogovornost nosimo starši. zakaj bi potem pretepali otroke,da potlačimo svoje nezadovoljstvo in slabo vest.za tiste ki pretepajo otroke ni opravičila in daj bog da jih doseže tisto kar so sejali.pa lep pozdrav.***** |
E *ebiga, komentar, da te kap. Resnica je ravno nasprotna: ne veš kdo šolo bolj rabi, pameten, da do maksimuma razvije sposobnosti, ali neumen, da ga kolikor toliko razsvetli.
ežoj
28. okt 2008 9:22
ežoj je napisal/a: |
Ni ga boljšega vzgojnega prijema kot eno okrog ušes.... ežoj |
28. okt 2008 9:37
ežoj, s šibo iz Vrbine bi te bilo treba po guzi, ker si pozabil kakšnega takega zraven napopat in zdaj punce mislijo, da s kolom v eni roki in štilom od krampa v drugi roki za svojo familijo letaš .
Aha, sem pozabila napisat, da Vrbina ni v raju, se pa marsikdo tam tako počuti, ker je primerno odmaknjena, lepe poljske (od avtomobilov zvožene) poti, varno zavetje topolov...
Ognjič
Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 28. okt 2008 09:39:57
28. okt 2008 9:44
Na, ežoj, konkretne izkušnje, ki si jih želel slišati. Naj za začetek povem, da razumem, zakaj imaš določeno mnenje o udarcih po riti, čeprav se z njim ne strinjam. Mene je ata tudi kdaj nagarbal, mami je pa samo klofute delila. Lahko rečem, da je delovalo v toliko, da sem ubogala - ampak zgolj iz strahu, ne iz spoštovanja. Potem sem enkrat fasala tako, da je prišlo do manjše nesreče in takrat se je tepež nehal. Pa ne mislim, da sta nas brezveze tepla - smo že kaj ušpičili. Brata sem na primer z verigo hotela po glavi namahat - je čisto prav, da sem bila kaznovana. Pa sestri sem kanto s kockami zabrisala v glavo. In zgrešila. Je šla pa šipa. Sredi zime, če me spomin ne vara. En pameten Kitajec je rekel, da prvi udari tisti, ki je izgubil besedni dvoboj. Je imel verjetno kar prav. Upam, da mi bo svoje otroke uspelo prepričati brez tega, da bi se zatekala k udarcem. Vem pa, da je vzgojo, kakršno imaš kot otrok, težko izkoreniniti. Verjamem le, da malo bolj poznam drugačne načine vzgoje in se bom najprej zatekla k njim. tulka
Pa naj dodam, da imam super starša, in oba zelo rada.
Sporočilo je spremenil(a) tulka dne 31. okt 2008 10:49:43
28. okt 2008 10:11
tulka je napisal/a: |
. Pa ne mislim, da sta nas brezveze tepla - smo že kaj ušpičili. Brata sem na primer z verigo hotela po glavi namahat - je čisto prav, da sem bila kaznovana. Pa sestri sem kanto s kockami zabrisala v glavo. In zgrešila. Je šla pa šipa. Sredi zime, če me spomin ne vara. tulka |
28. okt 2008 10:29
Ne vem, kako je s tepezem kot vzgojno metodo.
Sama nimam otrok, v materini in ocetovi druzini pa tega vsaj toliko generacij, dokler seze spomin niso prakticirali.
Tradicijo je prekinila moja mama, ki nama je znala, dve punci sva bili, kadar sva jo res spravili do roba, pritisniti klofuto.
Vsako skjafo, ne verjamem, da jih je bilo v vseh letih vec kot pet, sest sem si zapomnila takole:
Tudi moja mama ni vsemogocna, ima svoje meje in ko pride moment, reagira otrocje, na nasem nivoju. Za celo zivljenje mi je bilo to v pomoc in v vodilo, da nikogar ne glorificiram in vsaj poskusim ravnati tako, da nikogar ne spravljam v neprijeten polozaj.
Moj oce in vsi nonici razen moje none po ocetovi strani so bili popolnoma zgrozeni nad njenimi vzgojnimi prijemi, meni se zdijo se danes mnogo bolj cloveski in neskoncno manj destruktivni kot psihicni pritiski, kuhanje mule pa kavno nabijanje krivde, kar so dozivljali moji vrstniki in ki je tako popularno pri nas se dandanes.
Eno res okrutno metodo je ze pred casom opisala ena od najbolj angaziranih clanic. Rezultate in terapijo hoces noces spremljamo dnevno.
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Široki rezanci la collezione na bolonjski način
Moj domači kruh