Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

debela  

član od: 19.3.2004

sporočila: 37

15. apr 2004 8:30

Zdravo punce! Prazniki so mimo, vidim, da nisem edina, ki sem grešila.To mi je malo v tolažbo, čeprav sem zeeloooo jezna sama nase. Po praznikih pa sem dobila še verozo, tako da sem dva dni trdo ležala in mislim, da je šlo vse ven iz mene, kar sem preveč pojedla. Drugače pa je danes moj 26 dan diete in kmalo bo prvi vodni dan . Punce vstrajajmo do konca, pa čeprav smo packe in smo grešile!!! Napake ne smemo več ponoviti!!! Lep pozdrav!

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

15. apr 2004 8:46

Lep pozdravček! Imam glih malo časa, pa se oglašam, da boste vedele, da sem še vedno z vami. Potem bom pa nekaj dni odsotna. Pomislite, moj orbitrek mi da dihat na njem vsak dan malo dlje. Dober občutek, da nisi čist za v staro šaro. Lep dan vsem in zdržite še naprej.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

15. apr 2004 10:03

Aiwa, rabim še kraj, iz kje si. Če na tabeli ne boš našla človeka iz tvojega kraja, ga boš mogoče tako: Navduši ljudi okrog sebe pa bodo hujšali s tabo! Itak s to dieto ni veliko packanja, če ga nočeš. No, lahko si kuhaš veliko različne zelenjavce in pečeš v pečici itd, če hočeš. Lahko pa delaš tako, kot jaz. jajca + solata + kruh; kuhan krompir (ali krompirjev golaž) + solata; testeninine s pomijem; sadje. Packam samo v primeru, da bo še kdo drug jedel ali pa da se mi zalušta kej posebnega za tisti dan. Čim bolj simpl. Sej bo šlo. Drži se, Sy

Tanči  

član od: 9.9.2003

sporočila: 54

15. apr 2004 10:38

Aiwa, daj, daj, packanja pa res ni dosti, če nočeš. Sej se da. Punce včeraj sem imela vodo (mislim, da je je bilo hektoliter), pa ves čas sem wc iskala, zvečer pa možka. ki je čisto potiho odpiral omar, ker je mislil, da spim. Ma sem zdržala, edino kar sem grešila je bila žlica fižolovke, ki sem jo naredila za moje, pa sem "po nesreči" dala v usta, da probam al je zadosti slano... Ma punce glave pokonci in glejte naprej, sej bo šlo. Sej ena drugi stojimo ob strani za pogum. Ma na vago še zmeraj nisem stopila od 21. marca. To bo veselje, ko bo čas! Lep dan punce. Tanja

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

15. apr 2004 11:01

iz Ljubljane...

ir1  

član od: 13.4.2004

sporočila: 28

15. apr 2004 11:43

Pozdravljene! Že kakšen mesec in pol vas berem, najprej iz radovednosti, nato pa čedalje bolj iz navdušenja. Ves ta čas se že psihično pripravljam, da bi se tudi sama lotila te diete, no, morda bi lahko začela že malo prej, ampak sem taktično počakala na konec praznikov. Navdušila sem tudi svojo mamo (ki kuha), tako da sva zdaj dve. Začeli sva v torek, ko sva pospravili še zadnje pirhe, včeraj je bil pasulj, danes bodo testenine s satarašem, zvečer pa potička. Komaj čakam! Ampak tisto, kar me pri vsem skupaj najbolj muči (zato tudi psihična priprava), je to, da se moram v službi odreči malici. Že to je bilo težko, da sem v zadnjem mesecu jutranje žemljice nadomestila z jabolki (ampak zato mi je pa uspelo sklatiti eno kilo). Zdajle je pa KRIZA! Tako da bom zaenkrat še kar "hodila na malico", le da bo to spet sadje. Ko bo malo lepše vreme, bom šla pa v tem času na sprehod. Po pogum pa tako ali tako že ves čas hodim na tale forum. In še malo za evidenco: 39 let, iz NM, 170 cm in (v torek zjutraj) 74 kg. Lepo se imejte in še kaj spodbudnega napišite. Irena

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

15. apr 2004 11:46

Irena, dobrodošla!!! Upam, da boš vztrajala in da boš uspešna. Imam eno majčkeno pripombo oz. vprašanje. Ali nima sataraš notri jajc? (ga nisem jedla sigurno 10 let, zato se mogoče motim). Lp, Asja

ir1  

član od: 13.4.2004

sporočila: 28

15. apr 2004 12:00

Osnova za sataraš izgleda takole: na olju se popraži čebulo, nato papriko, nato še paradižnik. Duši se toliko časa, dokler paradižnik čisto ne razpade, (po pravilih bi moral biti olupljen, ampak pri nas ne kompliciramo), potem pa odkrijemo in mešamo toliko časa, dokler vsa tekočina ne povre. Takšna osnova gre lahko tudi v skrinjo. In kar takšnega se tudi uporabi za polivko za testenine. Če pa želimo samostojno jed, zamešamo noter jajce, da zakrkne. Takšnega pri nas ponavadi jemo s krompirjem v kosih (to zdaj odpade) ali pa kar s kruhom (to bi pa šlo), če se nam ne ljubi kuhati. Pa še skleda solate paše zraven, tako da je to čisto lep obrok za B dan. Ampak danes bo s testeninami, torej brez jajc, tako da brez skrbi, ne bom grešila. LP, Irena

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

15. apr 2004 12:04

Ok, pridna Lp, Asja

STELLINA  

član od: 26.3.2004

sporočila: 19

15. apr 2004 13:25

Jaz bi pa tako rada en dan jedla polento z gobami!!! A lahko? kateri dan pa??? .... samo, da vam še povem, da z dieto pridno nadaljujem, brez prekrškov. Tehtala se pa še nisem.... mogoče po vodnem dnevu... pogumno naprej!!! P.S.: začela pa sem 27.03.2004 in NE 22.03!! Sporočilo je spremenil(a) STELLINA dne 15. apr 2004 13:48:15

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti