Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

30. mar 2004 17:06

Pozdravljena Stellina! Veseli me, da sva spet malo na vezi.Kako mi gre? Uživam v dobrem počutju na moj najljubši Beljakovinski dan s polnim želodčkom, pa sem se malo polenila. Včeraj sem zelo trpela ob sadnem dnevu, kajti sadje je moja šibka točka. Pa sem vzdržala in sem zelo ponosna sama nase. Sedaj teče moj drugi teden na 90 in sem prepričana, da bom zdržala, priznati pa moram, da če nebi bilo vseh teh deklet, vprašanje, če bi mi uspelo.Pa še malo o receptih: na beljakovinski dan ponavadi že zjutraj napravim zrezke. Goveje, puranje ali svinjske, tudi piščančje. Istočasno napravim tudi zelenjavo, najraje ohrovt, ki ga imam zelo rada, tudi včasih korenje, sveže zelje ali kaj podobnega. Skuham tudi juho, včasih kar zelenjavno kocko.Jaz imam manjši problem, ker moram vse to pripraviti za v službo, ampak se vse da. S sabo vzamem veliko solate, sedaj že regrat in preliv. Zajtrkujem doma dve jabolki ali drugo sadje vedno iste vrste. Sadja ne mešam med seboj. Zvečer jem isto kot za kosilo, le manj in juhe ne, če pa nisem na smrt lačna, pa sadje. Na ŠD napravim zelenjavno rižoto in solato ter juho, ali pasulj za naprej moram še malo naštudirat. Na OH dan imam rada špagete v paradižnikovi omaki, dodam še grah, pa tudi sladka je, pa solato, zvečer pa TORTO.Zdaj bom morala jedilnik še malo spremeniti, da ne bo preveč enolično.Sojine polpete lahko ješ na ŠD.No, pa še to: Dopoldan, pred kosilom popijem ogromno vode, to je nujno.Ravno razmišljam, da bi kupila knjižico receptov za 90, kajti idej kar zmanjka, ker moram praktično zamenjati cel način prehrane,to pa že ni mačji kašelj.No dovolj sem, zdaj pa delat.LEP POZDRAV TEBI IN VSEM SOTRPINKAM! sasa Sporočilo je spremenil(a) coco chanel dne 30. mar 2004 17:07:58

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

30. mar 2004 22:06

Brala sem, da kis upočasnjuje prebavo, sploh če ga poješ med kosilom (čeprav drugi pravijo, da je to nadvse zdravo), ker se zaradi tega začne vse skupaj kisati, ne pa prebavljati kot bi se moralo. Če ga je zjutraj vredu piti, ne vem. Pila sem ga mesec ali dva zelo redno, ampak imam po njem suho kožo in na sploh mi ne paše. Tako je pri meni, mogoče pa komu ustreza. Ne vem. Jaz sem danes usjala solatko in komaj čakam, da zraste. Berivko imam najraje (poleg motovilca). S tem sem se popoldne zamotila, da nisem čutila lakote ob sadnem dnevu. Dobro sem ga izpeljala [srecen] Bom dodala še nekaj "hujšaric". Kmalu nas bo 30! Sy Sycia

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

31. mar 2004 8:11

Živjp punce ! Meni ta dieta kar gre. Sama tudi komaj čekam na berivko. Me pa zanima kaj jeste na škrobni dan. A bi bil mlečni riž vredu ? LP, Klavdija

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

31. mar 2004 8:20

Klavidja, mleko in škrob nikakor, ker mleko sodi med beljakovine

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

31. mar 2004 8:22

Ne, ker je mleko beljakovina in tudi na B dan samostojni obrok. Na škrobni dan so stročnice, krompir, riž, tudi žita; prosena kaša, ajdova kaša, koruza, fižol, grah, leča, oves, ječmen(ješprenj) Na forumu Recepti za 90-dnevno imaš nekaj jedilnikov za pomoč. Lp Irena

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

31. mar 2004 8:24

Najprej dobro jutro vsem skupaj. Tudi jaz sem ena izmed mnogih, ki smo na 3md. Za mano (včeraj je vodni dan), danes bom imela še enega sadnega, da potem pridem na iste dni,kot moja prijateljica, ki je začela dan kasneje. Na začetku diete sem imela 64 kg, ki me niso niti toliko motili; bolj me je motilo, da se mi je začel poznati trebuh, ker se ga samo s telovadbo nisem znebila, sem se odločila še za to dieto. Sicer pri dieti malo grešim, predvsem v tem, da imam večerjo kdaj drugačno od kosila. Vendar grešim zavestno, ker nimam namena ne vem koliko shujšati, prej priti na zdrav način prehranjevanja. Tako npr. na beljakovinski dan za kosilo jem šmorn in solato, zavečerjo pa si spečem 1 jajce. (Mesa in mlečnih izdelkov, prav tako rib ne jem). V veliko pomoč pa mi je branje tega foruma. lep dan, k.

debela  

član od: 19.3.2004

sporočila: 37

31. mar 2004 8:43

Zdravo punce! Prosim pomoč!!!!! Včeraj sem imela škrobni dan, pa sem si naredila kuhan kuskus in zelenjavo(pelati, grah, korenček cvetačo...).Ali sem grešila?

STELLINA  

član od: 26.3.2004

sporočila: 19

31. mar 2004 8:55

HVALA ZA ODGOVOR COCO CHANEL. VEŠ MISLIM DA SI BOM TUDI JAZ NABAVILA KNJIGO Z RECEPTI. RES, DA SEM ŠELE NA ZAČETKU, MA ŽE SEDAJ MI ZMANJKUJE IDEJ. VČERAJ JE BIL MOJ SADNI DAN IN JE ŠLO SUPER! TRDNO SE DRŽIM DIETE ZVEČER PA TUDI JAZ ČE NISEM POSEBEJ LAČNA POJEM SAMO SADJE ČE NE PA POLOVICO KAR JE BILO ZA KOSILO. LP.

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

31. mar 2004 9:45

Punce, predlagam, da tudi če zvečer niste lačne, NE jeste sadja, ker je ena glavnih stvari pri kombiniranju hrane, da ne jeste sadja, potem ko ste že jedle drugo vrsto hrane! Ker gre sicer sadje v dobri uri skozi, če pa ga jeste na drugo hrano, vam ostaja v želodcu ure!!! Zato ga jemo na tešče - do kosila! Ali imate kakšno idejo, kako nadomestiti kalcij, ki smo ga zaužile z mlekom in mlečnimi izdelki, zdaj pa ga lahko cele tedne nič??? Premalo kalcija je predvsem za ženske nevarno! Pa uživajte v sončku! Noel

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

31. mar 2004 9:58

Punce, v včerajšnji prilogi ONA je obširna priloga o zdravi prehrani. Če katero zanima, si jo naj prebere. Dobite zanimive informacije o zdravih maščobah in o ostalih elementih zdrave prehrane. LP, PACKA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti