29. mar 2004 8:35
Zanesljivo je ječmen ( ješprenj) škrob, tako kot še koruza, leča, oves, proso, koruza, čičerika in mislim, da bi tudi ajdova kaša skoraj morala pod škrob. Saj je v bistvu žitarica. Jaz si vseeno ne bi belila las s tem. Lp Irena
29. mar 2004 8:35
Zanesljivo je ječmen ( ješprenj) škrob, tako kot še koruza, leča, oves, proso, koruza, čičerika in mislim, da bi tudi ajdova kaša skoraj morala pod škrob. Saj je v bistvu žitarica. Jaz si vseeno ne bi belila las s tem. Lp Irena
29. mar 2004 8:40
Živ, tudi jaz imam danes beljakovinski dan. Pripravila sem si cvetačo v solati ( z veliko česna in peteršilja) , ki sem ji dodala še korenje - zraven pa kos svinjskega stegna in juho, tako da bom okol 14h sedla v kot pisarne in se igrala gurmana. Aja, za zajtr sem pojedla dve jabolki, ob ene 11h pa si bom privoščila še kozarec svežega gerenivkinega soka. Se slišmo! LP Anita
29. mar 2004 8:46
Evo še mene. Danes imam vodni dan. Pa ravno zdajle čajčkam z zelenim čajem. Menda res drži, da je tale od Podravke bolj grenek kot drugi. Ohladila sem vodo, vrečko imela samo dve minuti, pa je grenko kot pelin. Mi pa res apetit pobere. Lepo in brez lakote preživite dan! Lisička
29. mar 2004 8:47
morda kompliciram preveč, toda v knjigi piše: OH dan: ajda, ječmen, proso in druga žita. (Prepisano s knjige-z začetka!) Potem pa je jedilnik za škrob: 39.dan: Ričet in 68. dan: Mešana zelenjava s proseno kašo. Žal mi kg ne gredo dol tako dobro kot vam (le 4kg po 1. vodnem dnevu- a jih imam veliko za zgubit).
29. mar 2004 9:11
Pozdravljene sotrpinke! Danes je osmi dan moje diete in shujšala sem 1,5 kg.To sicer ni ravno v skladu s tem, kar berem, ampak sem kljub temu zadovoljna, kajti v mojih letih gredo kile malo težje dol, pa hitreje gor.Moram pa priznati, da sem tudi malce grešila, kajti praznovanja rojstnih dnevov se kar vrstijo in mi je skrajno neugodno komplicirat, samo gledat pa tudi ne morem. Kakšne izkušnje pa imate ve z praznovanji v času diete? Stelina, oglasi se in povej kako ti gre! sasa
29. mar 2004 9:37
Lep pozdrav, tudi mene zanima kako se kaj obnašate na praznovanjih. Meni je šla dieta do sedaj kar v redu, imam 32. dan, shujšala pa sem 7 kg. Bliža se pa en v redu žur, na katerega smo vabljeni ( poroka ), in mislim da se bo kar treba pregrešiti, če ne z hrano, pa z vinčkom - nazdraviti je pa treba...... Kako rešujete te zadeve? Lep dan vam želim! Sporočilo je spremenil(a) TANCI dne 29. mar 2004 09:42:44
29. mar 2004 9:55
No, če ste že vse tako odkrite glede "grehov" bom pa še jaz. Petek, družba, poln lokal z noro dobro musko - jaz pa s pollitrsko plastenko vode. Dve,tri še gre, pol pa kozarček rdečega itd., pa če bi pri kozarčku ostalo bi bilo tudi dobro . No ja, sem pa pol v soboto in nedeljo mal bolj športala, pa je - glavno, da me kg in cm zapuščajo. Pri nas se na veliko pregovarjajo o regresu - bo ali ne bo (ponavadi oz.zadnja leta je bil vedno že feb.ali pa vsaj v prvi polovici marca), meni pa je popolnoma vseeno kdaj bo (tudi če bo junija bo OK), saj sem se odločila, da si letos po 3 letih spet privoščim morje in to TISTI PRAVO. Razmišljam o Cipru, pa Malorci,... zadovoljila pa bi se tudi s Turčijo ali pa Grčijo . Čao
29. mar 2004 10:46
Oj! Še moj greh, ki ga moram povedat : danes imam OH dan, včeraj popoldan pa sem se spravila delat čokoladno-skutine rezine (čisto iz glave). In ker vedno naredim torte in rezine en dan prej in lepo počakajo do naslednjega dne, da se biskvit in krema napije, sem tudi zdaj mislila, da bo tako. NEEEE!!! Packa sem, pa tko sem se zasekirala in bila potem jezna , ker sem kar napadla pekač in ga zmazala petino (sicer tisti ta mali, ampak to so 4 rezine!). . Po tej požrtiji sem pa še večerjo zmazala: krompir z blitvo. Oh, ja Ta dobra novica pa je, da sem danes zjutraj s strahom stopila na vago in ugotovila, da sem od včeraj izgubila 800 g!!! Tako sem v 14-ih dneh izgubila 3 kg!!!! No, malo sem mogla postokat in se pohvalit. p.s. danes bo spet hudo, ker imam ob pol dveh praznovanje v službi. Sicer se bom probala vzdržat piškotov, ampak kozarec šampanjca bo pa že po tradiciji moral v moj želodec. Jutri bo pa kakšna kila več Lp, Asja
29. mar 2004 11:11
Joj, joj, grešnice! Pa saj nisem nič boljša. Včeraj sem delala kosilo za včeraj, pa še za čez teden. Imela sem pa sadni dan. In glej ga zlomka, šniclček in za povrh še pohan, je kar naenkrat pristal v mojih ustih. Ampak je pasal. Potem sem se pa tako mirkala, da je kaj. Danes se mi nič ne pozna višek, dol pa tudi ni šlo. Sem pa do sedaj ( 28 dni) izgubila 8 kg in nekaj centimetrov povsod manj. To se pravi, če bom s takim tempom šla dalje, bo kar v redu. Tudi pravijo, da je 2 kile manj na teden vredu. Sem pa imela v marcu 5 rojstnih dni. In če so doma, se še nekako vzdržiš. Najhuje pa je, ko greš na praznovanje. Nekateri res ne razumejo, da bi rad nekaj kil izgubil. Potem pa iz ljubega mira, nekaj poješ, čemur se drugače odrekaš. Se pa pozna, da pomislim, kaj pojest, da bo čimmanj škode. Mogoče bo kdo rekel drugače, ampak kakšen greh za dušo kar paše, samo v navado ti ne sme priti. Lisička
29. mar 2004 11:12
ŽIVJO VSE SOMUČENICE. DANES JE MOJ TRETJI DAN. GRE MI ODLIČNO IN TUDI POČUTIM SE TAKO. PA VAM KAKO GRE? DANES JE MOJ OH DAN... PAŠTA.... NJAMMMMMM!!!! ZVEČER PA ČOKOLADNI PUDING IN KOŠČEK ČOKOLADE. SPLOH NI TAKO TEŽKA TA DIETA... UPAM DA SE MI NE BO POJAVILA KAKŠNA KRIZA.... SEM PA TRDNO PREPRIČANA DA BOM USPELA!! LEP DAN VSEM.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Praženo zelje s krvavicami in krompirjem
Peresniki z omako puttanesca