25. mar 2004 13:35
Verjetno je mišljen Maček v centru Ljubljane...
25. mar 2004 13:35
Verjetno je mišljen Maček v centru Ljubljane...
25. mar 2004 13:51
Kaj pa, ce bi se dobile samo punce s tega foruma posebej? Je kdo ZA? A ni juha na dan A in B??? Mislim, da je misljeno, da popijes juho direktno po obroku, ker si potem dalj casa sit. Baje se juha dalj casa predeluje, zato se jo popije na koncu. Ali takoj, ali pa nic. (jst itak vedno pozabim nanjo). Glava me boli, zelo nizek pritisk je, ker bo dezevalo. Zdej pa sibam po malega v vrtec, potem pa HOP na testenine! Mljask! Sy
25. mar 2004 14:16
Ja, Sy ima prav, s tem da je na ŠKROBNI oz B dan juha lahko le iz zelenjavne osnove.Aja, pa ne pri vseh jedeh oz.vseh škrobnih dnevih. Mal pobrskajte po knjigci. LP Anita
25. mar 2004 20:46
Živijo punce ! Danes sem šele zvečer gor in je toliko stvari na novo.Jaz imam tudi OH dan in sem bila danes silom prilike v službi(vskočim ko je gužva), tako da sem si privoščila pico z paradižnikovo omako in šampinjoni in bilo je zelo dobro (če pomislim, da bi pred meseci zelo tarnala,ker je bila brez šunke in sploh sira, ki ga obožujem). Ampak človek si pri tej dieti nekaj takega prav zaželi. Za večerjo sem pa imela tri malo večje kekse, ki mi jih je svakinja že predvčerajšnjim prinesla in sem bila pridna ter sem jih prišparala za danes.Dva dni sem mislila na njih !!!In pa seveda čokolado.No, jutri imam sadni dan. Jaz sem tudi zato, da se kje srečamo po končani dieti. In tudi ideja o sliki ni slaba. Tako bomo pokazale, da se zmore, če se hoče. Je pa res, da tudi mene skrbi, kaj bo naslednjih 90 dni po dieti, pa še poletje je, ko je sladoled..... Aja, še to sem hotela vprašati. Glede na to , da je mleko in mlečni izdelki samo na B dan, a katera to pogreša? Jaz sem namreč prej popila vsaj pol litra mleka na dan (nosečnost) in pojedla veliko sira in jogurtov.Kako pa nadomeščate kalcij? Lepo se imejte, jutri je nov dan in sonček bo sijal in šlai bova na sprehod in..... LP Rmeli
25. mar 2004 21:52
jest sem pa donc mela ful krizo in sem na sadni dan pojedla zlico skute :( zej mam pa tako slabo vest da sem pol kar ene 2 litra vode popila pa nc vecerjala :( nej me eden mal uzmerja prosim :(( Vsa sem nervozna ker sem v pricakovanju selitve, pa na dijeti da se mi ze rahlo mesa :( Marjeta Žniderčič
25. mar 2004 22:47
Marjeta! Žlica skute res ni nič. Če bi jo pojedla cel lonček, bi pa se že lahko zasekirala. Jaz vsako jutro pojem 1 ali 2 čajni žlici sadja s skuto ali jogurtom, ker tamalemu delam zajtrk, pa moram probat, da ni preveč kislo (ni izgovor, , prisežem). Jutri je nov dan! Rmeli! Koliko starega otročka imaš? Moj ima dobrih 10 mesecev. A ne, kako se ti spremeni okus!? Pica brez salame in sira je čisto dobra. Jaz skoraj vsak dan spijem kavo z malo mleka. Moram, ker drugače ne morem funkcionirat ob 6h zjutraj, ko me tamali vrže pokonci. Zdaj grem pa spat. Lp, Asja
26. mar 2004 7:56
Dobro jutro dekleta in matere, dobro sem prebrala knjižico še enkrat. Juho popiješ samo na B dan po obroku. Če je nimaš takrat tam, jo nadomestiš s 3 dl vode. Piješ p o č a s i, da se prebavlja počasneje, zato naj bi bila večerja čez najmanj 4 ure.Jaz si dam med kosilom in juho pol ure lufta. Na druga dva dneva si kuhaš zelenjavne juhe kot je segedinova, zelenjavna, cvetačna, krompirjeva itd. Čas od kosila do večerje 3 ure. Pri kakšni drugi jedi, ko moraš uporabiti jušno osnovo, uporabljaš zelenjavno, mesna je samo na B dan. Z mlekom jaz nimam težav, ker ga ne pijem, pogrešam pa jogurte; da pa bi zamenjala konkretno kosilo na B dan za tri jogurte se mi pa ne zdi glih fajn. No, pa v knjižici piše, da si za škrobni dan lahko skuhamo tisto "čudodelno" dietno juhico, ki jo lahko imamo za dvakrat; 3 čebule, pol glavice zelja, 1 paradižnik, 1velika paprika, pol gomolja zelene, 3 korenčke, 1 strok česna, pol konzerve pelatov, sol, poper. Kuhajte v 1 litru vode in lahko dodate 1 jušno kocko( zelenjavno). S kosom kruha nas bo jed nasitila. Junija bo že toplo in lahko izberemo lokacijo na prostem, ki bo imela igrišče za otroke in prostor za čvek za nas. Lep dan še naprej, pa čeprav deževen in čemeren. Irena
26. mar 2004 8:22
Irena, hvala, od zdaj bom pila vodo. Glede te čudodelne juhe: sem mislila, da bi tako lahko katerikoli dan- celo na sadni, saj je dovoljeno zamenjat en obrok sadja z zelenjavo, kajne? Sem že hujšala po tej juhi, a je bila meni tako obupno zanič- pa kakršnakoli-skuhala sem jo na več načinov, pa še s cvetačo....a meni osebno je bila ubijalsko zanič. No, prijateljica tko pravi, da sem pri hrani čisto "razvajena"- a razvadila sem se sama, odkar kuham zase. Puncam, ki dojijo svetujem vsaj na beljakovinski dan veliko mlečnih izdelkov, kalcij je za ženske zelo pomemben. Naj gre raje en ali celo 2 kg manj dol, a kalcij je pomemben. In sintetični (tablete) sigurno ni enakovreden naravnemu. Vreme pa res noče naklonit kakšne pozitivne energije, si jo moramo zdajle kar same!!!! Ob zavesti, da premagujemo slo po hrani in da bomo lepše, boljše živele nastane polno pozitivne energije!!!
26. mar 2004 11:44
Jaz bom pa danes jedla krompirjev golaž in zeleno solato. Mnjamiiiii Kje ste vse upam da niste obupale. Natasa
26. mar 2004 12:45
Morece vreme je pa se nobeni ne ljubi veliko pisat, se mi zdi. Pms imam in zjutraj sem imela HUDO krizo, ker me je metalo na cokoladne politanke. Ampak sem vzdrzala in sem cisto pridna na sadni dan. Kriza je za mano, zeleni caj dela cudeze, izgleda da tudi malo deluje proti bolecinam. SyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svinjska ribica
Jaffa torta