Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

11. mar 2004 11:10

Še eno stvar sem razmišljala, glede juhe. Kot sem povedala, grem na kosilo med službo v kako menzo ali okrepčevalnico. Juhe so pač kar so, meni izgledajo ali iz kocke ali iz vrečke. Kako vi ravnate s temi? Juho imam sicer rada, občasno dopuščam tudi možnost vrečke (paradižnikova npr., ko je kriza s časom ali ko smo na smučanju / dopustu...). Ali naj jo raje izpustim? TanjaG.

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

11. mar 2004 11:52

Živijo ! Glede juh je pri nas tako, da morajo biti vsak dan na mizi. Prej zaradi moža, ker za njega ni obroka brez juhe(če bi se dalo vsak dan goveja), zdaj pa zaradi dojenčice, tako da vsak dan nekaj novega ščaram. Malo pogledam v bazo, predvsem zelenjavne ker so bolj hitro gotove, potem pa včasih spasiram pa malo smetance notri ali pa kar kakšno kašo ali rezance zakuham. Zase seveda brez in jo odlijem, da jo spijem po obroku. Malo mi je zoprno vsak dan kuhati juho, ker jo osebno ne obrajtam, ampak hvala bogu, je ni velikokrat na dieti. LP Rmeli

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

11. mar 2004 13:43

Juho bom izgleda kar izpuščala. Danes sem jedla kuhan riž, kuhano cvetačo, sveže naribano zelje, solato in kos kruha za moj prvi škrobni dan. Ni slabo za koprsko ponudbo Punce, kje ste vse danes??? Za spodbudo zame in prijateljico....za najin drugi dan....rabimo kako besedo dve Zanimivo, jaz drugače sladic ne obrajtam kaj preveč, danes pa že ves dan premišljujem o jutrišnji tortici Kaj je lahko čokoooolaaadnaaaa? TanjaG.

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

11. mar 2004 13:48

Ja, tortica je lahko čokoladna. Jaz sem si za drugi tak dan izbrala sacher tortico. No, pa se mi je zdela preveč sladka. Le privošči si !!! pa na jedilno čokolado ne pozabi. Ta je za pikico na i. Dieta ni tako težka. Se bosta hitro privadili. Lp Irena

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

11. mar 2004 14:18

Evo še mene. Gužvo imam v službi, pa nisem imela časa priti na forum. Tanja, je fino, ko takole čvekamo, ne? Jaz imam danes OH dan. Za kosilo bomo imeli testenine, pa dušene gobice in zeleno solato. Za večerjo pa še ne vem. Verjetno samo biskvit, ki je še ostal, pa seveda čokolada. Jaz nisem posebna ljubiteljica čokolade, ampak zdaj jo s takim užitkom pojem. Juho pa jaz kar izpustim. Tiste iz vrečke ne maram, drugače jih pa kuham samo konec tedna, ko nas je več pri hiši in otroka, sita gostilniške hrane v Ljubljani, prav prosita zanjo. Ponavadi jo skuham več, pa jo zamrznjeno odnesejo otroci s seboj v LJ. Domače je pač domače. No pa še mogoče ideja za kosilo za škrobni dan. Včeraj smo jedli krompirjev golaž s kislimi kumarami. Pa kruh zraven. LP Lisička

akurin  

član od: 11.4.2003

sporočila: 153

11. mar 2004 14:38

kako se pa krompirjev golaž skuha. A ga narediš iz čebule, krompirja in pomidora. Lp anita

lisička  

11. mar 2004 15:01

Ja, čebulco prepražim, krompir na kockice narežem in ga stresem na čebulo, potem še to malo pomešam na čebuli. Dodam domačo paradižnikovo mezgo, solim, dodam lovor, majaron in stisnem še kakšen česenček. Potem pa to zalijem, da je kakšen prst čez krompir. Ko je na pol kuhano, dodam še narezane kisle kumare in kuham do konca. Na koncu malo s pasirko poštucam, pa imamo golaž. Ja pa še malo kisa s kumarc noter vlijem. Če je huda nuja za mesom, pa še hrenovk zraven skuham. Lisička Sporočilo je spremenil(a) lisička dne 11. mar 2004 15:02:12

Nataska  

član od: 27.11.2003

sporočila: 186

11. mar 2004 15:01

Krompirjev golaž po moje: Čebula lovorjev list meso seveda (jaz dam svinjsko) korenček majaron česen v prahu malo popra lahko so sveži "pomidori" al pa kar uni iz pločevinke "pelati" aja pa krompir seveda Na olju prepražiš čebulco, korenček in nato dodaš meso in pražiš, jaz parižim kar enih 10 min na minimumu. Nato dodam začimbe (lahko po svojem okusu...ni nujno da te ki sem jih napisala), dodaš še krompir, paradižnik in zaliješ z vodo v katero daš obvezno lovorjev list...ter kuhaš do mehkega...aja pa solit ne pozabi......zgostiš ga, jaz ga zgostim z moko in vodo...in vuola je že na mizi. To sem malo nahitro napisala...če sem kaj pozabla se opravičujem...upam da nisem. papa Natasa

Nataska  

član od: 27.11.2003

sporočila: 186

11. mar 2004 15:05

Za kisle kumarce v krompirjevem golažu prvič slišim .....pa bom probala.....slišat je ok? Natasa

lisička  

11. mar 2004 15:13

Pri nas ga imamo zelo radi. Je pa stvar okusa. Vedno ga delam brez mesa, ker ga otroka ne obožujeta. Takšne čorbice pa imata rada. Sem pa prej pozabila povedati, da lahko vanj dodaš tudi gobice. Sploh letos ko je bila sezona travniških kukmakov. Lahko dodaš ali iz skrinje ali pa tudi kisle.Oboje je dobro. Lisička

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti