Saj ni res, pa je...

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

2. okt 2008 18:40

rimljanka je napisal/a:

Eukanuba bo v bližnji prihodnosti dala na tržišče novo vrsto hrane za pse. Dietno. Z malo kalorijami.

Kako vem? Sem pač obveščena. [ponev3srca][lonecparni][jezik][kuza][kuza][kuza]

[nagelj] rimljanka - zasebno mnenje
Očitno se skrbi tudi za pasje gurmane (oglas, objavljen v eni od trač revij): "Navdihnjena z genetsko podlago in prehrambenimi potrebami psov ponuja Wild natura psom hrano takšno, kakršno zahteva njihova narava. Primerna je za vse pasme. Glavne sestavine so novozelandsko jelenovo meso, puranje meso proste reje ali severnoatlantski losos. Na voljo je v pakiranju po 2,5 kg in 7,5 kg. Je brez umetnih dodatkov, arom, barvil in konzervansov. Hrana Wild natura bo pripomogla, da bodo vaši psi veseli zdravi in se bodo pokazali v vsej naravni lepoti. Prepričajte se sami! E.......Naj dober pes postane odličen." Navdihnjena z genetsko podlago, he he, tale cvetka mi je pa prav pri srcu (verjetno tudi tebi, Rimljanka). mamaF - Mojca Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 02. okt 2008 18:41:18

vesoljka  

član od: 14.4.2008

sporočila: 134

2. okt 2008 19:16

frina je napisal/a:

Pri našem mačku lahko natančno določimo konkretno otoplitev oz. ohlajanje. Tik preden se ohladi je ko uš za robom, pred vročino pa je "komaj kaj". Včasih rečem, kaj so Indijanci rekli glede vremena. Je pa problem kaka nenadna ohladitev. Te pa nekako ne zna obdelati.

F r i n a
Hehehe, pri meni je enako - trenutno sta oba mačkona očitno pridobila na teži, jeseni sta nostop "lačna", sicer pa starejša mačka (10 let) ne poje niti 100g na dan in je zato tudi grdo shujšala. Tudi nenadna ohladitev - tisti (pred?)lanski marčevski sneg - povzroči enako paniko :) sama jima v teh primerih sicer te dodatne hrane ne odrekam, ker ju itak hitro mine - takoj, ko pač dodelata svoj kožušček :) Ampak Smrkolina - tenstan krompir za mačko?! Kar se tiče pa "fit" pasjih čuvajev kmetijskih poslopij... za njihovo kondicijo še tenstan krompir ne skrbi. Prej tisto, kar Gospodar zavrže pri njegovi pripravi. vesoljka

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

2. okt 2008 20:19

mah ne vem v katerih vaseh ste ve gledale pse...v nasih istrskih vasicah so vsi psi zelo dobro rejeni! Preveč! ycrna Sporočilo je spremenil(a) ycrna dne 02. okt 2008 20:19:18

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. okt 2008 9:54

ycrna, nisi čisto dobro razumela mojega pisanja - hrane nismo izbirali glede na to, kaj je bilo našemu psu všeč (ker  je požrl vse, še kamen bi pojedel, če bi mu ga dali), ampak glede na to, katero  je sploh prenesel: po kateri ni dobil  izpuščajev, po kateri ni bilo sbrečice, driske ali še kakšne druge težave. Vse pod nadzorom veterinarja. V tem je poanta, ne v tem, katera hrana mu je všeč in katera ne. In zato ne gledam na zveneče znamke (čeprav smo jih seveda kupovali in poskušali in bi ga z njimi tudi hranili, če nebi bilo težav).  In ko poglesdaš deklaracijo o sestavi hrane - lepo prosim, bistvenih razlik ni. Razen če proizvajalci nanje pišejo izmišljotine.

Prejšnjim psom smo hrano kuhali sami, kombinacija mesa, zelenjave in testenin, riža ali koruznih žgancev, občasno jajce in seveda vmesni priboljški.  In nemški ovčar in rotvajler sta imela blestečo dlako, zdrave zobe, dočakala sta visko starost, krepkega organizma sta bila.

Tako da je pomembna kakovostna, uravnotežena prehrana, z dodajanjem vitaminov in mineralov, pa previdnost v prvem letu, da se pes ne zredi preveč in ne obremeni okostja. Ali je to doma skuhana hrana plus dodatki ali so to zgolj  briketi je stvar odločitve lastnika psa. VSaj dvajset let, torej toliko, kot si ti

stara, se tudi mi nekolikanj ukvarjamo s psi, tako da nekaj izkušenj imam.

Da pa vsak proizvajalec in tako tudi izdelovalci hrane za živali nekatere stavri zelo poudarjajo, je pa jasno. Tudi oni imajo močan lobi, tako kot farmacevtski koncerni (in proizvajalci pasje hrane so zgolj njihov

podaljšek), izdelek je tudi treba prodati. To je tako, kot če bi se spraševali, kako so pa ljudje preživeli v času, ko še ni bilo frutekov, milupe ali narejene otroške hrane.

Svet gre naprej in s tem tudi spremembe pri pasji prehrani. Na nas je, da najdemo najbolj ustrezno.

In če mojemu psu ne odgovarja X, ki je v prvi ligi, ampak samo Z, ki je v tretji ligi (po katerih merilih pa?),

a naj ga še naprej futram s hrano X, ker je pač bolj cenjena in bolj kvalitetna, ne glede na posledice? Mi je pa bolj pomembno, da se moj pesko dobro počuti in nima izpuščajev, kot da "padam" na znamko zaradi nje same.

Mamamia

mamamia

mamaF  

3. okt 2008 10:57

Mamamia, si ziher, da na "novozelandske jelene in severnoatlantskega lososa" ne bi trznil? mamaF - Mojca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. okt 2008 11:02

mamaF je napisal/a:
Mamamia, si ziher, da na "novozelandske jelene in severnoatlantskega lososa" ne bi trznil? mamaF - Mojca

ej,ej, mamaF, a si navihana?

mamamia

mamaF  

3. okt 2008 11:10

Itak! mamaF - Mojca

tanči14  

član od: 18.5.2008

sporočila: 15

14. okt 2008 21:25

Živjo vsem tu gor.Tudi pri nas imamo zlatega prinašalca .Vsako leto ima ko se prične poletje strašno alergijo,naredijo se mu gnojni izpuščaji.Od hrane ni so rekli ,vrjetno je od trave tako ,da ga moram dat testirat drugo leto.Je samo brikete ,druzga tako nesmejo tile psi jest ,včasih kak kuhan makaron ali pa polento.. Vsaki dan se zleti,je ravno prav rejen ima okol 30 kilogramov je bele barve in zelo priden .Izbrel pa si je lastnika tistega ,ki je zelo malo doma. tanči14

beli  

član od: 1.12.2005

sporočila: 81

14. okt 2008 22:52

Tanči14, je veterinar rekel da ni od hrane? Naš prinašalec ima zelo občutljivo kožo-srbečica, kraste na hrbtu, pri korenu repa. Zdaj je na dieti in je samo Eukanubo-sensitive skin in se že po parih dneh nehal gristi tam zadaj, ranice se mu celijo, mažem ga z jodom. Je pa poleti ponavadi huje, ker vedno skače v vodo, pa podi se po travnikih. Ne vem, mogoče pa poskusite z Eukanubo sensitive skin. beli

tanči14  

član od: 18.5.2008

sporočila: 15

17. okt 2008 21:43

Živjo beli.Ja vrjetno je alergičen na travo,to taprvo,ki zrase .Moram reskirat pa ga dat testirat.Je boševo hrano,ki mi jo je veterinar priporočil.Al tile psi bi vse požrli kar bi dobili.Res so občutlivi,a tvoj tudi poje če sliši frosta ,ko se pelje po cesti. tanči14

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti