Saj ni res, pa je...

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

29. sep 2008 20:34

Tudi psi so si med sabo različni. Naš enkrat je, drugič ne. Za mizo naju nikoli ne prosi (to takrat ko jemo zunaj, notri ga ne spustim), starega ata pa vedno. Itak dobro ve, katerega lahko kaj naheca. Sem se pa bala za našo mačko, ko je sterilizirana. So mi vsi rekla, da se bo zredila. Pa je prava manekenka. Ima vedno na voljo brikete, pa je takrat ko se ji zazdi. Nič več in nič manj. Jelenckova

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

29. sep 2008 21:07

Vendelina jr. je napisal/a:
Priznam, jaz sem do današnjega dne živela v prepričanju, da imajo psi en "notranji alarm" in da se ne prenažirajo..... Zdaj pa ne vem, ali sem živela v zablodi, ali pa je zgornja vest (priznam, da sem na STA iskala nekaj drugega, tale pasja se mi je zdela deloma bizarna) začetek marketinške akcije, na kar namiguje že kolegica rimljanka? Vendelina jr.
Tudi jaz sem gojila do današnjega dneva tako naivno prepričanje. Se pa včasih vprašam, kako so preživeli psi in mačke v mojem otroštvu, ko v trgovini nisem videla niti ene pasje/mačje konzerve. Zdaj pa pogledam v naš vaški market in opažam, da je polica z živalsko hrano daleko bolj založena od police z izdelki za diabetike ali z otroško hrano. Saj ni res.....pa je! Naš maček pa ima neke vrste "prvinski notranji alarm". Celo jesen in zimo počiva in si nabira zaloge za zgodnjo pomlad, ko zaradi ljubezenskih zadev nima časa priti niti domov, kaj šele, da bi čakal pred svojim krožnikom. mamaF - Mojca

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

29. sep 2008 22:24

Pri našem mačku lahko natančno določimo konkretno otoplitev oz. ohlajanje. Tik preden se ohladi je ko uš za robom, pred vročino pa je "komaj kaj". Včasih rečem, kaj so Indijanci rekli glede vremena. Je pa problem kaka nenadna ohladitev. Te pa nekako ne zna obdelati.

F r i n a

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

30. sep 2008 14:31

mamaF, hehe, saj je tudi psov na vasi veliko več kot dojenčkov - tudi v mestu, se razume, ampak baje se na podeželju prebivalstvo še bolj stara (procentualno gledano, staramo se tak vsi;), pa stari ljudje si dostikrat omislijo psa ali mačko, da jim nekdo krajša čas... Veri

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

30. sep 2008 14:43

Eh naš je še večji biser, ko se bo prenajedel bo bruhal, potem pa jedel naprej. Pujs. Glede marketinške poteze: nam je veterinarka svetovala naj ga shujšamo s kuhanim rižem, zelenjavo in kuhanim mesom, vse brez maščobe, začimb pa itak in smo ga. Tudi slučajno mu ne bi tistega dragega sr... kupovala. Začetnica Sporočilo je spremenil(a) ZAČETNICA dne 30. sep 2008 14:43:32

Pokraculja  

član od: 13.8.2008

sporočila: 74

30. sep 2008 15:09

no naj pristavim še svoj piskrček... Moj kuži je jedel samo enkrat na dan - ko je bil še mali ... Zdaj je pa kot smetiščna kanta... JE praktično vse (beri: od korenja do rdeče pese pa kakšna klobasa čez in seveda zvečer konzerva, pa keksi) in še pa fajn bi bilo, če je še kakšna čokolada vmes... in ga včasih pocrkljam .... velikokrat pa mu namesto tega dam krhelj pomaranče in da se ne boste zgražale,.. Moj kuži šteje 17,5 let in ga zdaj kličem lačna miška... je pa res, da poje velikooo solate - take narejene... kaj čem taki pač je. ampak je zlat kuži... Pokraculja Sporočilo je spremenil(a) Pokraculja dne 30. sep 2008 15:10:54

mamaF  

30. sep 2008 17:28

Pokraculja je napisal/a:
no naj pristavim še svoj piskrček... Moj kuži je jedel samo enkrat na dan - ko je bil še mali ... Zdaj je pa kot smetiščna kanta... JE praktično vse (beri: od korenja do rdeče pese pa kakšna klobasa čez in seveda zvečer konzerva, pa keksi) in še pa fajn bi bilo, če je še kakšna čokolada vmes... in ga včasih pocrkljam .... velikokrat pa mu namesto tega dam krhelj pomaranče in da se ne boste zgražale,.. Moj kuži šteje 17,5 let in ga zdaj kličem lačna miška... je pa res, da poje velikooo solate - take narejene... kaj čem taki pač je. ampak je zlat kuži... Pokraculja Sporočilo je spremenil(a) Pokraculja dne 30. sep 2008 15:10:54
Bog ne daj, da bi imeli takega pri nas! Bi šla vsa "zoprna" zelenjava z otroških krožnikov hitro kužiju pod mizo....meni bi pa natvezla, da sta vse pojedla. mamaF - Mojca

mamaF  

30. sep 2008 17:31

ZAČETNICA je napisal/a:
Eh naš je še večji biser, ko se bo prenajedel bo bruhal, potem pa jedel naprej. Pujs. Glede marketinške poteze: nam je veterinarka svetovala naj ga shujšamo s kuhanim rižem, zelenjavo in kuhanim mesom, vse brez maščobe, začimb pa itak in smo ga. Tudi slučajno mu ne bi tistega dragega sr... kupovala. Začetnica Sporočilo je spremenil(a) ZAČETNICA dne 30. sep 2008 14:43:32
Vidiš, moj svak je imel pred leti psico, pa ji je tako hrano kuhal po rejčevih nasvetih kot "normalno"-ne dietno- hrano. Se ne spomnim, da bi kupoval kakšno ekstra hrano, samo krompirja bojda ni smela, pa svinjine. Potem so se pa na terasi vsake par dni taki ogromni piskri tistih ostankov od mesarja kuhali.....prelestne vonjave. mamaF - Mojca

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

30. sep 2008 19:11

Ja seveda, včasih smo za pse hrano kuhali, smo šli v klavnico po poceni meso ali v ribarnico po kakšne golobe ali kaj podobnega,  zraven pa polento, riž, kašo, pa korenček, pa kakšno jajce in malo olja in mleka smo primešali taki enolončnici.

Magari ni smrdelo grozno, ne vem, kaj je kuhal tvoj svak, da ni dišalo.

Seveda pa se ni dodajalo čebule, česna, krompirja, paradižnika in seveda ne svinjine in kurjih in zajčjih  kosti. Mogoče se ti je pa zato zdelo, da "pasja mineštra" ne diši prav.

Kuhali smo pa dnevno, dokler se, hvala bogu niso uveljavile zamrzovalne skrinje. In hvalabogu tudi za multipraktik, ki je sesekljal zelenjavo do te mere, da prav noben zmrdnjen kuža ni pljuval korenja ven.

Pasje piškote/krekerje sem prvič videla v enem ameriškem filmu, jih je ta glavna junakinja natresla psu, ki je nastopal v stranski vlogi. Kakšnih pet, šest let kasneje so se pojavili v Italiji in smo jih kupovali za naše kužke kot priboljšek.

BTW, naša zadnja in najbolj ljubljena psica je bila doma prav iz Komna. Kdo ve, če se še kdo spominja izjemnega rejca nemških ovčarjev, ki je tam deloval pred tridesetimi leti.

Seveda se večina zdravih psov ob vsaki priložnosti nažre kot le kaj, saj se obnašajo kot vzdrževalci v krdelu. Vsi prinašajo hrano mladičem, ki jih je polegla le ena od samic. Običajno jo kar izbruhajio pa jo mladički pojejo, potem se jim pa že spet mudi naprej.

Svetujem knjigo Elisabeth Marshall Thomas  Skrivno življenje psov, ki je izšla tudi v slovensem prevodu.

(vsekakor bolj kot kakšnega k. Lorenza, ki se bo brez skrbi neoddahljivo pojavil).

nola

mamaF  

30. sep 2008 19:30

nola je napisal/a:

Magari ni smrdelo grozno, ne vem, kaj je kuhal tvoj svak, da ni dišalo.

nola

Veš Nola, jaz sem bolj fina ritka za tako, mesa ne jem, pa mi je zato tisto smrdelo. Saj so mi smrdeli tudi vampi, ko jih je mama kuhala, vonja golaža pa še zdaj ne morem...brrr. Še dobro, da imamo pridno nono, sicer bi bila moja otroka lačna golaža. mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti