Odločanje za potomce

mmiikkii  

član od: 5.12.2002

sporočila: 56

18. sep 2008 11:31

mamaF je napisal/a:
Bravo, punci! Vajini družinici želim veliko sreče tudi v bodoče! mamaF - Mojca

Hvala, hvala!

Kar se  tiče pripravljenosti oz. nepripravljenosti, pa naj takole povem:

ne vem, ali so me prej dobro prestrašili, pa se mi sploh ni zdelo nič preveč težko, ali najin škrat ni bil zahteven, ali pa mi je veselje ob sinu zameglilo dojemanje situacije. No, prvih par dni res nisem spala, vendar mi je pogled nanj povrnil vso izgubljeno energijo.

Ja, sem pomislila, kako bi bilo, če se ne bi odločili za družino. Zelo verjetno bi imeli večje stanovanje in sigurno bi bil najin cilj, spoznati vse evropske prestolnice, že dosežen. Vendar ne menjam za nič na svetu!!! Vse to bo že prišlo........pa upam, da še kakšen škrat/ka

m.m.

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

18. sep 2008 12:50

Ja *veki*, prav imaš.

jasna

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

18. sep 2008 21:41

Na ameriških srednjih šolah beležijo velik porast nosečih najstnic in številni opozarjajo na probleme, ki bodo sledili. Dekleta sledijo neki zvezdnici, ki je pri 17-ih imela otroka. To in primer, ki je sprožil tole diskusijo, sta dve skrajnosti sodobnega sveta. Starost ob prvem potomcu ni garant za prav nič. Obenem pa otroci niso garant za srečo per se oziroma otroci niso dovolj. To videvamo vsak dan. Pri mami in tašči berem Novice in Nedeljski dnevnik. Družine v stiski, ki jih predstavljajo, se večinoma lahko pohvalijo "z razširjeno reprodukcijo", vendar iz njihovih oči ne veje nevemkakšna sreča. Obratno. Izmozgane nekaj-in-tridesetletnice z najstniškimi otroki so videti dve desetletji starejše. To so skrajnosti, boste rekli. So, vendar povedne. Seveda je žensko telo fizično najbolj fit za rojevanje otrok tja do 30-tega leta, vendar mnoge v tem času iz različnih razlogov nimajo otrok. Kariera, kot razlog odloženega materinstva, je zelo pripravna reč. Poznam cel kup žensk, ki se zgovarjajo nanjo, vendar je pravi razlog v odstotnosti Gospoda tapravega. Mnogo lažje je reči, da odlašamo zaradi "višjega cilja", kot priznati pred vesoljnim svetom, da smo neuspešne na lovu, ali da nismo bile ulovljene. Odločitev za staršestvo je stvar trezne presoje in odgovornega ravnanja do sebe in do potomstva. mimika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. sep 2008 10:15

E, moja mimika, ko bilo več tako strpnih ljudi pod soncem, kot si ti, mamaF in še kdo s tega foruma....Mamamia

mamamia

Gurenc  

član od: 31.1.2008

sporočila: 68

19. sep 2008 10:25

mmiikkii je napisal/a:

V osnovi se strinjam, da je za žensko najboljše, da s prvim otrokom ne čaka predolgo. Dejstvo je, da je pri starejših ženskah več medicinskih zapletov. Vendar....še najbolj zagovarjam, da je odločitev kdaj oz. če sploh imeti potomce stvar posameznice/ka.

Veri je napisal/a:
Zato pa pravim, da najemniško stanovanje in služba za določen čas NISTA razloga za to, da nimaš otrok! Veri

No, pri naju pa so vse te stvari bile razlog, da sva dobili malega škrata tako pozno. Sva popolnoma sami za vse. Jaz staršev nimam, ona pa ima mamo 1000km daleč. Poleg vsega, pa je najina družina še pravno nepriznana. Zaradi tega, sva počakali, da sva imeli te zadeve "pošlihtane" in šele nato uresničile najino največjo željo.

m.m.
Bravo, bravo in ŠE ENKRAT BRAVO!!!!!!! Tole pa mi je danes zares polepšalo dan, čeprav sem morala dvakrat prebrati,ker prvič nisem verjela, da je to to. Imejmo se radi......... Gurenc

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

19. sep 2008 11:10

Se podpišem pod mimiko (in ostale v zadnjih postih): dostikrat so denar in kariera samo "navidezni razlogi", ampak glede na to, da vsaka ženska sama tvega in tudi umetna oploditev ni nekaj strašno luštnega, da bi jo kateri zavidala. Torej, če si želijo, naj imajo otroke kadarkoli, pri 17ih ali pa pri 40ih. Zrelost in utrujenost sta lahko povezni z leti, lahko pa tudi ne. mmiikkii, upam, da dobita kmalu še kakega škrata/palčico! Boš tokrat ti mami? Vidve lahko imata v bistvu dva otroka hkrati, če želita; tega si nihče od nas ne more kar tako privoščit;) - razen če imamo srečo, da dobimo dvojčke;) Veri

mmiikkii  

član od: 5.12.2002

sporočila: 56

19. sep 2008 11:47

Veri je napisal/a:

mmiikkii, upam, da dobita kmalu še kakega škrata/palčico! Boš tokrat ti mami? Vidve lahko imata v bistvu dva otroka hkrati, če želita; tega si nihče od nas ne more kar tako privoščit;) - razen če imamo srečo, da dobimo dvojčke;) Veri

Da bi obe hkrati obiskala ? Saj se hecaš , kajne? Ja, kdo bi pa potem nosil vrečke?. Saj, sliši se luštno; jaz sem v preteklosti tudi namigovala na nekaj takšnega, a realnost je čisto nekaj drugega.

Ja, tokrat bom jaz biološka mami

m.m.

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

19. sep 2008 12:07

Hehe, ja, malo sem se hecala - romantično je sicer res, praktično pa ravno ne. Sta se pa lepo fer zmenili, jaz bi bila takoj za, da bi bil on naslednjič noseč, ker otroke mam ful rada, nosečnosti pa ne ravno najbolj (take izkušnje pač;), ampak ker brez enega ni drugega in ker po moje v par letih še ne bojo pogruntali, kako bo bili fantje noseči... mi ne preostane drugega, hehe Veri Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 19. sep 2008 12:08:53

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

19. sep 2008 22:42

Bravo mmiikkii, vse čestitke za pogumno odločitev. Odločitev za potomce je v vsakem primeru povezana s pogumom, pri "drugačnih" družinah pa še toliko bolj. Želim vam obilo sreče, ljubezni vam zagotovo ne primanjkuje. mimika

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

21. sep 2008 16:29

mimika, jaz pa sem informacijo o ameriškem porastu najstniskih nosečnic razumela takole - vse več se jih odloči, da bodo otroka obdržale, namesto da bi ga splavile... Zaradi zgleda te zvezdnice in pa hčere "bodoče McCainove podpredsednice". Kolikor vem, je število splavov upadlo. tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti