13. jun 2008 17:04
Jaz o sodniskem delu vem zelo malo (hvala bogu se ni napocil tisti dan, ko se bom znasla na naslovnici Slovenskih novic zaradi tega, ker bom med ambulanto s 40 zenskami po vcerajsnjem dezurstvu - kot je bilo danes - napravila kaksno katastrofalno napako, kar je po mojem samo se vprasanje verjetnostnega racuna). Trenj ne gledam, Rada P*zd*rja ne maram, kdo bi utegnila biti rdecelasa gospa, se mi niti sanja ne.
Vendar iz latinscine in s tem povezane zgodovine vem, da obstaja prepricljiva zvijaca, s katero se da ljudem sila ucinkovito vladat, in sicer tako, da jih med sabo skregas (znana pod krilatico "divide et impera"); to storis tako, da nascuvas vecino proti manjsini, bele proti crnim, zenske proti moskim, odrasle proti mladostnikom, temnozelene proti svetlozelenim in tako dalje. V zadnjem casu je moderno tudi scuvati proti poklicnim skupinam (nedohtarji proti dohtarjem, nesestre proti sestram, nesodniki proti sodnikom, novinarje proti nenovinarjem, novinarje podpisnike peticije 572 proti novinarjem nepodpisnikom etc etc), ker je nekdo pogruntal, da se ljudje hitro pocutimo
eksperte, cim se s kaksnim podrocjem poblize srecamo kot
uporabniki (ce zjutraj pogledamo v oblacno nebo in vzamemo iz kante marelo, se imamo za meteorologe, ce tankamo avtomobil, smo skoraj avtomehaniki, ce smo bili v vojski, smo generali, vse zenske, ki imajo za seboj kak porod, pa nesejo vsakega ginekologa posebej in vse skupaj - z zadnjimi imam zabavne izkusnje, na primer ko sem pred casom peljala eno nosecnico tik pred porodom na ultrazvok, z njo pa se eno zeno zaradi poporodne krvavitve na taisti ultrazvok; druga je prvi v treh minutah, kar smo cakale na lift, nasula v moji prisotnosti toliko kozlarij, da je prva iz cvetoce nosecnice postala potna, zelena in popolnoma prestrasena nevroticarka - ampak dobesedno v treh minutah!).
Zato se moram pri svojem mnenju o stanju v slovenski sodniski srenji, ki je tudi razlog za stavko, zanesti na circumstantial evidences, na primer na clanek bivsega tozilca Bostjana Penka v Sobotni prilogi izpred slabih 2 tednov - zaenkrat je se vedno prosto dostopen na
http://www.delo.si/tiskano/html/20080531/Sobotna pod naslovom Slovo. Clanek pove cisto dovolj in kdor hoce, naj si ga prebere sam (naj pri tem pohiti, ker pri Delu se prenavljajo spletno stran, tako da polni dostop se ni omejen izkljucno za narocnike, kot je sicer pri njih v navadi). Iz tega in se nekaterih prebranih zadev sklepam, da jim je enostavno dogorjelo do noktova, da jim hodi prav vsak, ki ima 5 minut casa, scat za skornje.
Njihovo stavko globoko podpiram, kot bom tudi tisto od mercatorjevih in lidlovih prodajalk, se zlasti pa kmecko, ker se mi zdijo vile fino orodje, da ga zapicis komu v rit. Ker, ljudje bozji,
zadnjih vsaj 10 let nam pljuvajo v ksiht vsem po vrsti, ne samo sodnikom.
Imam tako imenovani steklinski spisek (seznam ljudi, ki jih bom sla ugriznit, ce bom kdaj dobila steklino), koga imam na njemu, ne bom povedala; kaj bom storila s seznamom, ce ne bom nikoli dobila stekline, pa tudi ne, da bo bolj zanimivo. Bom pa poskusila najti drug seznam - namrec zbirko znamenitih izjav, ki je bil objavljena na enem od drugih forumov, avtorji so politiki in druge velike zivine; izjave so take, da clovek ne ve, ali bi se smejal, jokal ali se zacel pocutit kot Goebbels, ce bi imel pistolo. I say no more, ker se sicer utegne moje nepoznavanje sodniskega dela zalostno koncat (scuvanje k atentatom je po nasi zakonodaji menda kaznivo).
lp, proxima