Najstnica

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

4. jun 2008 8:38

mišika je napisal/a:
Glede intimnih stvari pa ve moje mnenje, da je še prehitro. mišika

Ja, menda ja ne misliš in verjameš, da te bo tik pred zdajci poklicala in vprašala, če je že dovolj zgodaj??? Takrat nič ne misliš, še najmanj pa na mamo...

Ognjič

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

4. jun 2008 8:39

Sem pa za varianto, da se druži s kom, kino... Pa poljubljanje seveda, da nebo kdo mislil, da sem direkt iz vojske priletela. Začetnica

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

4. jun 2008 8:40

Ognjič je napisal/a:
Takrat nič ne misliš, še najmanj pa na mamo...

Ognjič

Takrat si v svojem svetu

Lep dan in veliko se smejte

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

4. jun 2008 8:42

Mišika, pomembno je, da ti deklič zaupa in da veš, s kom se druži in ima opravka. Tukaj si dosegla ZELO veliko! Strinjam se z Ognjič in Simono84, ki očitno še nista pozabili, da smo tudi me nekoč viharile viharje. Ene bolj, druge manj. Mene so držali na zelo kratki vrvici, pa ti zagotavljam, da se zadeva ne obnese. Sem pač eksperimentirala (kot pravi Simona) naskrivaj. A bi mi bilo lepše, če bi se kdo vsedel z menoj dol ter mi povedal o stvareh, ki so bile in so ponekod še - tabu. PS: Prav je, da si ji povedala, da naj s stvarmi še malce počaka. Še bolj prav boš pa storila, če ji boš kupila en paketek kondomov. LP, zvitorepka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

4. jun 2008 8:46

ZAČETNICA je napisal/a:
Sem pa za varianto, da se druži s kom, kino... Pa poljubljanje seveda, da nebo kdo mislil, da sem direkt iz vojske priletela. Začetnica

Koliko si pa ti stara? Imaš hčer? Imaš katerega otroka v puberteti? Puberteta je dandanašnjki huda reč! Ko je mojega otroka premetavalo, sem šele videla, kaj sem delala svojim staršem...

In zelo lep je stavek, ki sem ga v neki knjigi zasledila takrat, ko se je mojem otroku dogajalo in sem prebrala vse, kar se dobi literature o puberteti in odnosih v družini v tistem času: med puberteto otrok odide v svoj svet. Če smo na pravi poti, se nam bo po koncu tega obdobja vrnil...

Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 04. jun 2008 08:47:28

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

4. jun 2008 8:48

Tej temi se bom pa tudi jaz priklučila.Imam najstnico, pravzaprav dve, 13 in 11 let, obe že imata fante vendar za enkrat še zelo nedolžno, ne vem če delam prav, ampak preprečujem jima ne- direktno, po ovinkih pa ja, tako, da jima nalagam kar dosti dela in nimata direktnega časa , da bi bile lahko skupaj, srečajo se le kadar gredo na razne dejavnosti, vedno vsaj ta velika gre  prej od doma, in vedno peš, kar naenkrat, včasih sva morala pa vse voziti, da je lahko malo skupaj, predvidevam.

Sama sem vzgojena še po starih načelih in bom imela kar precej dela, da bom sprejela sedanji način.Upam, da mi bo uspelo otrokom privzgojiti malce več spoštovanja tudi do svojega telesa.

Mislim, da gre tukaj pri vsem tem predvsem za nas, zakaj bi mi morali vse kar nova doba prinaša sprejeti z odprtimi rokami. Pa me nikar ni treba napasti.  V mojem času je bilo potrebno obvezno kaditi v sedmem razredu. Ker sem bila zelo trmasta, sem raje izbrala izločitev iz kroga najljubših kot pa da bi kadila, sedaj pa mi ni žal.Celo pred časom mi je nekdanja sošolka rekla, da ko bi le imela toliko moči takrat , kot sem jo imela jaz, da nisem začela kaditi,ker se kajenja sedaj ne more odvaditi kljub zdravstvenim težavam.

Je pa vse prej, saj so tudi punce bolj razvite, in posledično pride prej tudi vse ostalo.

lp

sladkajmo se

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

4. jun 2008 8:48

med puberteto otrok odide v svoj svet. Če smo na pravi poti, se nam bo po koncu tega obdobja vrnil... Ognjič [/citat] zvitorepka

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8895

4. jun 2008 8:51

Simona84, ti kar misli, da smo v zmoti. Odgovori mi, ali imaš hčerko staro 14 let? Ko jo boš imela, potem se bomo pogovarjali, kaj si misliš o tem. Vse to sem dala skozi, sem bila mlada, s podivjanimi hormoni... za nekatere stvari mi je žal, danes bi jih čisto drugače obrnila, ampak takrat si najbolj "pameten" na svetu. Pa tudi moja dva - hčera in sin, sta ta leta dala skozi; imeli smo lep, pristen odnos, ampak vedelo se je "kdo nosi malto in kdo zida"! Pozdravček!

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. jun 2008 9:02

Kakšno mnenje imam o 14 letnici, ki ima fanta? Točno takšno, kot ga imam o Angliji, kjer ponavadi dežuje. In o travi, ki je praviloma zelena. Pa o tem, da pozimi pri nas ponavadi pada sneg. Hočem reči, kakšen izveserijski pojav pa je 14 letnica s fantom? Dajte, me prosim, razsvetlite, begam v temi, zadnjih 25 in nekaj let.... Bolj se bojim, da je izvenserijski pojav to, da starši v svoji neizmerni starševski ljubezni sploh spregledajo, da njihov otrok ni samo realizacija vseh njihovih želja in ne vem še česa - temveč bitje s svojo življensko potjo, svojimi cilji, svojim stilom in svojo starostjo. Čim prej, toliko bolje, zaželeno je, da se to doume že v porodnišnici. In štirinajstletnica ni nekdo, ki se je do včeraj še hihitala z deklicami, danes ima pa fanta. Hej, ona opazuje fante že nekaj let....Poleg tega je štirinajsletnica dekle, ki, če ni imela familjarnega praznovanja ob svoji prvi menstruaciji (jaz sem ga imela in sem mislila, da je to običajen ritual, pa sem šele pri dvajsetih doumela, da ni) in če je mama še ni odpeljala h ginekologu, da oddela svoj pregled in če potem obiska ne nadaljujeta z enim divjim šopingom (medve z mamo sva skurili celo plačo na tistem šopingu) - JE ŽE MNOGO IZGUBILA PA NE PO SVOJI KRIVDI IN JE TOLE ZADNJI TRENUTEK, DA MAMA Z NJO NADOKNADI ZAMUJENO. Ker, če mama tega ne bo storila, potem se ji bo hči naslednjih pet lagala in izmikala, potem se bosta naslednjih deset let kregali kot pes in mačka za vsako stvar, naslednjih dvajset let pa za vsako drugo nepomembno stvar na svetu. Poznam namreč zelo veliko žensk ki so že zdavnaj čez štirideseset pa se še vedno stalno prepirajo s svojimi mamami in ne vedo točno zakaj to počnejo, samo vedo, da nekako od pubertete dalje niso imele ta pravega odnosa. Drugače, mama, ki svoje hčerke NE ODPELJE na prvi obisk h ginekologu in kar miži in si misli, da njena 14-15 let stara hči je pa še premlada, pa a res danes gre vse tako hitr in ostala sprenevedanja.....to, je, kar se mene tiče, starševsko neodgovorno. Na svojo grozo poznam kar nekaj takih mam..... Glede kontracepcije in "škodljivosti" čakam na lady proximo, da spusti svoj medicinski šus. Mimogrede, dame, kako kaj stojite z vedenjem o reproduktivnem zdravju vobče? Znate vse? Dvomim. Če grem na stanje 14-letnice. Hej, a nismo bile VSE nekoč stare 14 let? Mene kar zmrazi ob misli na tisti čas. Se mi zdi, da smo pri 14-h pogledovale za fanti in čisto nič nam ni bilo jasno. V osnovi smo mislile, da fant je pa zato, da te drži za roko, pa da ti da kakega lupčka, pa da te cela šola vidi, kako šetaš z njim z rokico v rokici in se ostale sošolke žrejo od zavisti....Že poljub z jezikom - "francoski" - to je bil za nas pri 14-h višek gravža. Pa se mi zdi, da s fanti ni dosti bolje. Resda non-stop mislijo na seks, v realizaciji so približno tako zanič kot njihove vrstnice. Hitro pride in še hitreje izgine, da ne rečem, dol pade.... Kaj naj stori mama 14-letnice? Za začetek, naj končno spregleda. Potem naj odpelje hči h ginekologu in od tam gresta skupaj kupovat čevlje (čevlji so izvrstna medicina) In naj paralelno s tem pogleda okoli, če ima kakšno kolegico, sestro, whatever in naj se dogovori z njo, da naj bo nekakšna "nadomestna" mama v stilu, da se bo hči obrnila k tej "nadomestni"lady, če jo bo kaj v zvezi z odraščanjem pestilo in se bo o tem težko zmenila z mamo. Mama naj pa lepo požre svoj ponos in ljubosumje in naj bo zadovoljna s tem, da hči vsaj pri pametnem koncu išče dodatne informacije. Vendelina jr.

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

4. jun 2008 9:04

Ognjič je napisal/a:

ZAČETNICA je napisal/a:

Koliko si pa ti stara? Imaš hčer? Imaš katerega otroka v puberteti? Puberteta je dandanašnjki huda reč! Ko je mojega otroka premetavalo, sem šele videla, kaj sem delala svojim staršem...

In zelo lep je stavek, ki sem ga v neki knjigi zasledila takrat, ko se je mojem otroku dogajalo in sem prebrala vse, kar se dobi literature o puberteti in odnosih v družini v tistem času: med puberteto otrok odide v svoj svet. Če smo na pravi poti, se nam bo po koncu tega obdobja vrnil...

Ognjič [vrtnica]

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 04. jun 2008 08:47:28
Saj ne pravim, da se stvari ne dogajajo in vem kakšni so pubertetniki, povem pač, da zame ni sprejemljiv seks pri 14-ih. To da pa večina otrok (oz. mladostnikov) v tem času veliko misli na to in veliko tudi prakticira, je pa druga stvar. Tudi jaz sem bila nekoč v puberteti veš? Hvala bogu, da je minila. Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti