22. mar 2010 12:24
Še nobenga medveda nisem videla,da bi jedel čmaž kot mu pravimo pri nas.Občasno so se ga najedle krave,potem pa mleko 2 dni ni bilo užitno.No,bilo je,samo vonj je bil preveč česnov. Majdina
22. mar 2010 12:24
Še nobenga medveda nisem videla,da bi jedel čmaž kot mu pravimo pri nas.Občasno so se ga najedle krave,potem pa mleko 2 dni ni bilo užitno.No,bilo je,samo vonj je bil preveč česnov. Majdina
22. mar 2010 17:00
Naslednji petek sem se na poti iz Trbovlj imela namen ustaviti na Kopitniku in malo pogedati za čemažem. Mogoče kdo ve kakšno je stanje? katjushka
23. mar 2010 11:16
Jaz sem teden dni nazaj tu v Mengšu pogledovala kako je s čemažem, pa ni bilo kaj videti. Mogoče zato, ker je severna stran. Je pa sonce vsak dan močnejše, pa tudi topleje je in bo treba spet pogledat....
23. mar 2010 11:32
majdina, v nemscini se cemazu rece Baerlauch (berlawh)- medvedja cebula. Menda zato, ker se ga medvedje najedo, ko se zbudijo iz zimskega spanja. Vsebuje ogromno vitaminov in mineralov. Ce je to res, bo nasa biologinja rimljanka (joj, zakaj nisem imela take trsice za bajlo v soli!) vedela povedati. V snezniskih gozdovih, kjer je ogromno cemaza, je pa tudi veliko medvedov, ne? Bodi kar srecna, da te ni kaksen v rito ugriznil, ko si cemaz nabirala! fresh
8. apr 2010 21:27
V Kranju - v vegetarijanski restavraciji sem jedla čemaževe štruklje. Ne spomnim se točno kakšno je bilo testo (možno, da so bili ajdovi štruklji s čemaževim nadevom). Ali ima kdo recept za čemaževe štruklje? Iščem in iščem, toda ne najdem... :) bisa
9. apr 2010 12:13
Hojla! Kje v Kranju pa je vegetarijanska restavracija? L.P. mijamarija
9. apr 2010 21:53
jaz pa imam polno vrečo čemaža nabranega danes pod Slivnico :) sem ga kar malo več nabrala, ker ne vem, kdaj bom spet imela priložnost. ga pa mislim shraniti tako, da ga bom samo nasekljala, dala v posodice in v zmrzovalnik - tako kot naredim s peteršiljem. po moje bi se moralo obnesti? pa še eno vprašanje. zakaj čemaž prati??? ne vem od česa bi lahko bil umazan, gozd je res umaknjen, tal-zemlje se ne dotika... do sedaj ga nisem še nikoli oprala :) nike
10. apr 2010 20:29
mijamarija - dol pri zlati ribi - Papala. Odlična hrana tudi za nevegetarijance, priporočam. bisa
10. apr 2010 21:21
nike je napisal/a: |
pa še eno vprašanje. zakaj čemaž prati??? ne vem od česa bi lahko bil umazan, gozd je res umaknjen, tal-zemlje se ne dotika... do sedaj ga nisem še nikoli oprala :) nike |
10. apr 2010 21:52
hmmmm na to pa nism pomislila :) no ja, ga bomo pa od zdej naprej pral :) nikeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bowla s kozicami
Svaljki s čemaževim pestom