Ema 2008

larisa1  

član od: 16.12.2003

sporočila: 167

5. feb 2008 9:54

Danes zjutraj je imela Rebeka intervju v oddaji "dobro jutro" na nacionalki. Predstavila je tudi svoj spot. Lepo je povedala, če bi mislila na zmago, bi počakala, da bi ga posnela z nacionalko. Število glasov je dokazalo, da smo se Slovenci pač odločili za Rebeko, da pa skoraj nič manj nismo cenili Lange. Vendar tako pač je, da zmaga samo eden. To je demokracija. Sprijaznit se bomo morali, da dokler imajo različne narodnostne skupine, ki živijo v Sloveniji, slovensko državljanstvo, so to Slovenci, pa če nam je prav ali ne. In po ustavi imajo enake pravice kot jih imamo mi. Sem pa zelo prizadeta, ker smo skoraj vse popljuvali kar povprek. Motijo nas zobje Darje Švajger, Alenke Godec ipd. Hvala bogu, da so ohranile nekaj svoje prave podobe. Ali ni že preveč umetnih blondin, naštukanih las in krasno izdelanih porcelanastih zob in do popolnosti oblikovanih ustnic - vse po isti šabloni. Ko se tako dodelane osebe pojavijo na odru, marsikdaj skoraj ne veš, katera pevka je, če ne bi bilo podnapisa - prave lutke. Prav določene pomanjkljivosti matere narave dajo človeku poseben čar in karizmo. Pa da me ne boste narobe razumeli, nisem noben nasprotnik kozmetike in mode, celo obožujem jo, ampak samo do normalne meje. larisa1

tanya017  

član od: 16.2.2007

sporočila: 216

5. feb 2008 10:05

Bravo,larisa1! tanya017

Lucy  

član od: 7.2.2002

sporočila: 80

5. feb 2008 10:07

Drage dame! Lahko vas je sram! Toliko nestrpnosti in ksefobije že dolgo nisem zasledila na enem kupu. Cigani niso sami izbrali, da so cigani. Odraščali so v takem okolju in so se naučili tega, kar jim je življenje ponudilo. In dokler jim mi ne bomo ponudli roke in jim pomagali, da se vključijo v boljše življenje, bo žal, ostalo tako kot je. Dajte se malo zamislit nad sabo.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. feb 2008 10:08

Larisa, kar se mene tiče, spadajo urejeni zobje v osnovno osebno higieno - tako kot čiste roke, oprani lasje....skratka med bazične zadeve. Ni kaj posebej artificielno imeti zobe kolikor toliko poravnane (konec koncev, sestavni del življenja generacij, rojeni od šestdesetih let naprej je, da smo vsaj pet let nosili zobne aparate...). Če je opozorilo na bazično urejenost za nekatere "popljuvanje", so be it. In res, hvala za tako karizmo, ki se skriva za razmetanim zobovjem, meni se je ne da iskati med gledanjem tv prenosa. Vendelina jr.

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

5. feb 2008 10:16

Tudi jaz se strinjam z lariso, kaj pa če Alenka preprosto ne čuti potrebe, da bi spreminjala zobovje, menim, da je na sebi ogromno naredila in se v svoji koži super počuti - ko vidim našo bivšo TV voditeljico, ki še kar naprej vztrajno zanika kakršnekoli lepotne posege, se v bistvu kar zgrozim - obraz zategnjen, ustnice napihnjene, veliko bolj mi je všeč Alenkin ne tako popoln nasmeh.

Sicer so pa bili Langa tudi meni bolj všeč kot Rebeka....

rrr

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

5. feb 2008 10:47

Se strinjam, da če se človek dobro počuti v svoji, na mestih tudi nepopolni koži, mu nimamo kaj nasprotovati, oz. ravno nasprotno, kapo dol, sploh, če upoštevamo kakšen je danes način razmišljanja. Kljub vsemu pa ne bi jaz ravno v isti koš metala zobnega aparata in posledično poravnanih zob in raznih liftingov, operacij nosu, kolagena itn. Popolnoma smo zašli iz teme.......... zato bom poskusila zaviti spet nazaj........Včeraj sem potem, ko se vnela tako huda debata za oz. proti, namenoma nekajkrat poslušala pesem od Lange, da bi ugotovila, kaj je bilo tisto, kar je pri meni prevagalo na Rebekino stran. Melodija: ko jo nekakrat poslušaš prav všečna, motilo me je to, ker je preveč spomijala na naše južne brate (z vsem dolžnim spoštovanjem nimam nič proti njim, ampak to ni slovenski melos in nisem nikoli bila privrženec nekega kopiranja, čeprav vem, da Langa to ni kopirala, da takšen je njihov način muzike, vendar pa roko na srce ni slovenski), besedilo zelo v redu, kaj drugega od F. Lainščka niti ni bilo za pričakovati, malce več pa bi pričakovala tudi od energije, ki jo pesem daje, za moj okus bi lahko bila malce bolj udarna. Naj povem še enkrat, pesem mi je postala, sploh po nekajkratnem poslušanju, prav všeč in sem tudi vesela, da sem malce bolje spoznala še enega slovenskega izvajalca. katjushka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. feb 2008 10:48

Jaz sem pa vmes že dvakrat poslušala Bengo Beating, - link od escade.....not bad, indeed. Vendelina jr.

Lucy  

član od: 7.2.2002

sporočila: 80

5. feb 2008 11:00

Še eno vprašanje imam za vas, cenjene nacionalistke: ste preverile, kdo je napisal pesem Rebeki? Namig: ni slovenc.

-goga-  

član od: 16.8.2005

sporočila: 154

5. feb 2008 11:24

Pri nas smo navijali za Lango. Mislim,da bi jim na Eurosongu zagotovo uspelo priti v finalni večer. Škoda. Moj občutek glede Rebeke pa je, da dlje od enega nastopa ne bo prišla. Saj ni pesem tako zanič, ni pa tudi nič posebnega. Smo imeli lani odlično pesem, pa ni šlo višje od 15-ega mesta, se mi zdi. Škoda karkoli pričakovati. gogy

tisdno  

član od: 17.11.2002

sporočila: 117

5. feb 2008 12:04

Tudi sama sem navijala za Lango, ker mi je bila enostavno njihova pesem všeč in mislim, da bi se v Beogradu odrezala najbolje do sedaj. Ampak pustimo to, boli me, ko vidim toliko nacionalistov tukaj. Ko sem bila majhna punčka so mi vcepii v glavo "nikoli ne ocenjuj ljudi po zunanjosti, po narodnosti, vedno si ustvari mnenje sama, ne poslušaj drugih". In srečna sem, da me to spremlja v življenju in da me ne zanima, kdo je kdo, zanima me samo kot človek. In včeraj sem slišala nekoga, ki je rekel: "Ja saj veš to so Strojani naredil, da se jih ne mara", pa sem mu rekla, da je bil tudi Silvo Plut morilec in to slovenec in to še ne pomeni, da so sedaj vsi slovenci isti .... Mislim res ne morem verjet, v kakšne ljudi so nekatere vzgojili in potem se čudimo, kam gre ta svet.

SILVA

Sporočilo je spremenil(a) tisdno dne 05. feb 2008 12:05:21

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti