5. feb 2008 17:13
Ej, a se vam ne zdi, da smo malo predaleč zašli z EME 2008?
Sama sicer nisem niti pomislila, da bi kdo glasoval za Rebeko samo zato, da je proti ciganski Langi. In ne vem, če ne iščemo zastonj pri vseh takšnih tekmovanjih nekega skritega namena. Nekako se mi zdi tudi nepošteno do Rebeke, da se zdaj tako omalovažuje njeno zmago.
Kaj prav zelo kvalitetne glasbe na EMI itak ni bilo. In strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je bilo pri Langi (pa ne samo pri njih) preveč južnega melosa, da bi lahko zastopali slovenske barve. Ne glede na narod, raso idr. predsodke. Takšna glasba mi je sicer prav všeč, če jo izvajajo avtohtoni izvajalci; moti pa me, da se hočemo takoj "prilizovati" državi gostiteljici, kot da s svojo glasbo ne bomo nikamor prišli. Tu pa ne gre za vprašanje nestrpnosti do ljudi ali melosa, ampak samo za vprašanje "ritolizništva". Kar je tujega, je vedno boljše kot naše. Npr. ko smo že pri glasbi: to me spominja na vse tiste slovenske frajerje, ki strašno vihajo nos pri slovenski etno ali narodnozabavni glasbi. Ko pa pridejo v Ljubljano Dublinersi ali Trubači, pa padajo v trans.
Tudi "slovenski Cigani" so že zapeli kaj boljšega in prav presenečena sem bila, ko so se znašli v finalu. In če moram izbirati med profesionalko iz sveta šovbiznisa s povprečno pesmijo in amaterji s povprečno pesmijo - glasujem za Rebeko. Ker verjamem, da bo bolje opravila.
Ja, je pa žalostno in zaskrbljujoče, da so najbolj nestrpni posti prišli od zelo mladih udeleženk foruma. Kam to pelje?
Nasja
Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 05. feb 2008 17:14:54