4. feb 2008 15:32
Glede sovražnega govora se strinjam z Vendelino in se mi zdi grozno, ko berem nekatere komentarje na tem forumu. Še hujše lahko preberemo na rtvslo.si. Očitno bo še preteklo nekaj vode, preden bodo vsi "zavedni Slovenci" ugotovili, da smo pod kožo vsi enaki in da vsi cigani ne kradejo žlebov. Tisti, ki pa jih, pa tudi niso sami krivi, da so se rodili v takšno okolje, ki jih je do tega pripeljalo. Kriminalce najdemo v vseh rasnih in etničnih skupinah, seveda pa takratko vedno potegnejo manjšine, ker bolj izstopajo. A poznate tisti komad "free your mind and the rest will follow, be colorblind, don"t be so shallow". Dajte se no malo skulirat in dajte ljudem priložnost.
Kar se tiče Eme, se mi zdi, da je bila letos ena slabših. Izbor komadov je bil čuden, pa tudi glasovanje me je presenetilo. Očitno ni važno, kakšen je namen glasovanja; zmagala ne bo kvaliteta, ampak tisto, kar je popularno, ljudsko.
Osebno me ne zanima, kakšno čeljust ali štunfe ima izvajalec. Pomembno je, da je komad dober in da je izvedba brezhibna. Rebeka mi ni všeč, njen komad tudi ne prav posebej, moram pa ji priznati, da je svoje delo opravila korektno in se celo potrudila, da ni bila tako spastična in vsiljiva kot ponavadi. Sama bi bila sicer bolj vesela, če bi izbrali nekoga, ki je dejansko res dober pevec (recimo Eva Černe), ampak glede na to, da štanc v Srbiji še ni out, bodo verjetno Rebeko dobro sprejeli. Ženska ima žilico za pritegovanje pozornosti in je očitno rojena pod srečno zvezdo. Zato bom tudi jaz navijala zanjo, čeprav menim, da je bil slabši zmagovalni komad za Eurosong samo tisti od Duo Platin. Moja najljubša sta bila Tih deževen dan in Prisluhni mi.
Se mi pa strašno toži po tistih časih, ko so na Evroviziji še imeli orkester... Že od malega zelo rada spremljam ta festival in kljub očitni kuhinji pri točkovanju je bilo vedno fino poslušati izvajalce različnih evropskih držav in razlike med, recimo, irsko in turško glasbo. Zadnja leta pa je vse nekako preveč instant.
RadaJem