Ema 2008

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. feb 2008 13:20

A lahko moderator/urednik naredi nekaj zoper anaevaste nestrpne in sovražne izpade? Kar se mene tiče, je to za rdeči karton. Vendelina jr.

majdka13  

član od: 2.3.2007

sporočila: 30

4. feb 2008 13:26

Neka beograjska anketiranka je dejala, da imamo slovenci preveć slovenske pesmi, ki niso všečne evropski publiki. Mislim, da je imela kar prav. Tudi italijani imajo svoj stil, ki ni evropski in so zato že zdavnaj odnehali. Pri njih se bo ta mesec zgodil San Remo, na katerem si dajo duška tako glasbeniki kot kritiki in poslušalci oz, gledalci. Mogoče bi se lahko zgledovali po njih. in odnehali s tekmovanjem, saj bi lahko rekli, da kar smo slišali med glasovanjem, so najlepše pesmi že napisane. To je moje mnenje. Pa lep deževen dan.

majdka13

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

4. feb 2008 13:33

Zakaj pa tako nastrpen poziv? Zato, ker nekdo ne tuli s teboj v isti rog? Anaeva je pač povedala svoje in svojih znancev negativne izkušnje.

Vendelina jr.  

4. feb 2008 13:50

Različna mnenja so eno - temu se reče diskusija. Posploševanje ene značilnosti na celotno skupino z namenom, da se ena skupina omalovažuje, je sovražni govor. In med tema dvema pojmoma so ogromne razlke. Omalovaževanje ene skupine ljudi na verski, rasni, etični ipd osnovi je nekaj, kar krovni pravni akt (ustava) vsake države zavrača. Druga zakonodaja te iste države praktične izpade sankcionira. Ljudje pa bi morali zaradi svoje osnovne spodobnosti tovrstne izpade preprečevati najprej pri sebi in potem tudi pri vzgoji. In seveda dati nedvoumna sporočila, da sovražni govor ni sprejemljiv. Vendelina jr.

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

4. feb 2008 13:54

Vendelina, se tebi res zdi, da v svojih razmisljanjih nikoli ne nastopas sovrazno? Da ne bo pomote, verske, rasne, etnične nestrpnosti niti pod razno ne podpiram. fresh

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

4. feb 2008 13:58

Anaeva, lahko si ponosna nase. Res. Ker mi itak ne gremo na Eurosong po zmago. Ker če bi zmagala Rebeka, bi bila najbrž ona kriva, da nimamo pediatrične, ker bi morali zaradi nje gradit dvorano in za te neumnosti denar zapravljat. Aja, pa saj nima šans v BG, ker ni tatinska ciganka. No, baje je enkrat sošolki ukradla denar, pa so jo dobili, je dobila lekcijo, zdaj pa sama služi svoj kruh in ne krade žlebov. Bistvo je, da ni ciganka. Hvala bogu. Toliko da vem, da lahko navijam zanjo. Zakaj že sodelujemo na Eurosongu? petkica

neznan uporabnik

4. feb 2008 13:59

meni je pa od rebeke komad zelo fajni, pa od nastopajočih mi je bil najbolj všeč... lp lovebeyba

Petra 1  

član od: 30.1.2008

sporočila: 43

4. feb 2008 14:02

time out, Težko paru, kjer gre njemu ljubezen skozi želodec, njej pa kuhanje na jetra. Petra 1

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. feb 2008 14:04

Hja, bi člouk reku, da se tukaj čedalje bolj razvnemajo svobode divjih src, ampak na žalost ne v stilu pesmi.

LP

cervus

Vendelina jr.  

4. feb 2008 14:10

Fresh, morda včasih naravnost in včasih malo slikovito. Morda včasih koga malo "zmrazi", ker tell it like it is - to je za marsikoga malo neobičajno. Pa tudi povem, da se mi zdi nesramno kake punce pošiljati v po stare izvode receptov (in da se pri tem niti ne uporablja beseda "prosim"), namesto da bi šla mlada dama sama v knjižnico. In šlepanje tudi imenujem šlepanje. Pa med argumentum ad rem in argumentum ad hominem tudi ločim. Vendar, jaz nikogar ne sovražim in nikogar ne omalovažujem. Ni mi treba s sovražnim govorom skakati po nekom, samo zato, da bi se potem bolje počutila. Tudi mi ni treba šteti ljudi, ki se strinjajo z mano (in si misliti, jasno, da imam prav, saj se je toliko strinjalo z mano - ne, hvala, če nisem prepričana vase, me tudi ne vem kakšna podpora v to ne bo prepričala). Tudi ljudi, ki se z mano ne strinjajo, nimam ne za svoje sovražnike ne za nič ne vem kaj nasprotnega. Tudi mi ni treba početi tako, da bi se identificirala z etnično skupino, ki ji pripadam (in ki je nisem mogla sama izbrati - kot je ni mogel nihče) in mislila, da sem zaradi tega kaj boljša kot je kdorkoli od pripadnokov sosednje etnične skupine. Sem pa in bom - dokler bo pač treba - nastopala proti sovražnemu govoru. Na forumu, v službi, v širši familiji (ja, imam tudi take v plemenu, nobody"s perfect). In imela nulto toleranco do tovrstnih izpadov. In med artikuliranim mnenjem in sovražnim govorom je ogromna in debela ločnica. Tole sem napisala z namenom, da bi evocirala intimno razmišljanje ljudi o tem, da se vprašajo, če ločijo med mnenjem, izmenjavo mnenj in sovražnim govorom. Glede osnovne teme: Bom navijala za Rebeko, dasiravno mi pesem ravno ne potegne. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti