Kaj si vi mislite o pedofilih

tema je zaklenjena

ffigaro  

član od: 7.3.2007

sporočila: 8

23. okt 2007 10:17

Za to je samo KASTRACIJA ffigaro

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. okt 2007 11:36

Ja, tistim, ki preveč gobcajo, jezik odrezat, tistim, ki kradejo, roko odsekat, tistim, ki preveč mislijo (in to tako, da večini ljudi ni všeč) glavo odrezat, kdor ima pa veselje s tem, si lahko pa še kaj izmisli.

LP

cervus

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

23. okt 2007 11:41

elaphus je napisal/a:

Ja, tistim, ki preveč gobcajo, jezik odrezat, tistim, ki kradejo, roko odsekat, tistim, ki preveč mislijo (in to tako, da večini ljudi ni všeč) glavo odrezat, kdor ima pa veselje s tem, si lahko pa še kaj izmisli.

LP

cervus

Ja, pa se zavit v ono plahto od glave do peta, da bomo tudi po obleki enaki onim, ki se še dandanes ravnajo po takšnih zakonih. Pa bič si pozabila omenit, tam jih tudi bičajo. 

Ognjič

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

23. okt 2007 11:51

žal mi je, da se delate norca iz tako resne teme. Petra 1

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

23. okt 2007 11:56

To ni nobeno delanje norcev, zakon ulice pripelje do takšnih reči, na žalost. Tako bi se zgodilo, če bi sojenje jemali v svoje roke.

Predno me katera vpraša, če imam otroke...imam! Ne vem, kako bi v takšnem trenutku, ko čustva podivjajo, odreagirala. Se mi zdi, da ne tako, kot bi bilo po zakonu prav. Kar seveda ne bi bilo prav, saj to pripelje do tega, kar je napisala elaphus. 

Ognjič

Janja  

član od: 10.10.2001

sporočila: 244

23. okt 2007 13:06

Nisem za jemanje zakona v svoje roke in sem načeloma proti smrtni kazni. Vendar pri pedofilih ne vidim druge možnosti kot slednje. Pedofili imajo zelo, zelo nizek odstotek rehabilitacije oziroma prevzgoje in večinoma ponavljajo svoja kazniva dejanja. Se strinjam tudi s tem, da je treba otroke pravilno izobrazitit oz. opozoriti, a kaj ko se ti izmečki (resnično ne najdem boljšega izraza) spravijo tudi na take, ki so premajhni, da bi razumeli taka navodila. Do neke mere razumem tudi tiste, ki ste proti vsakrnšnem nasilju, ampak me resnično zanima, kako bi kaznovale pedofile? In ne morem verjeti, da ne bi reagirale agresivno, če bi kdo storil zlo vašemu otroku... se mi zdi, da je materinski oz. starševski instinkt močnejši od razuma v takem primeru. Janja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

23. okt 2007 13:18

Pedofile se kaznuje po zakonu.

Na srečo smo ljudej razumska bitja in je prav razum tisti, ki ne dovljuje, da se spremenimo v živali. V resnici v Sloveniji še niso linčali nobnega pedofila, vem pa, da so "linčali" žrtve grešnega župnika kar vaščani sami, čeprav je bilo žrtve še več. On pa je odšel, tako Cerkev " na krilih nedolžnosti". Upam, da naravnost v pekel.

V času, ko razmišljate, kako bi bilo mogoče ustaviti pedofile, raje razmislite ustaviti nasilje, ki ga nekateri, v tem trenutku od nikogar ogroženi posamezniki, s svojimi žalitvami izrpričujejo proti tistim, ki mislijo drugače. To je edino nasilje, ki je zdaj  tu.In kazen v naših rokah.  HIc Rodus Hic salta. (Tu je Rodos, tu skoči ).

F r i n a

ann  

član od: 15.2.2007

sporočila: 343

23. okt 2007 14:24

Frina, zdaj mi greš pa že rahlo na živce. Mislim da si kar malo preveč pametna. Spomnim se te nedolgo nazaj iz enega drugega foruma, ko si povedala kako te je nek sorodnik z glavo butal ob steno. Jaz bi se malo zamislila nad tem. V tem trenutku si ne predstavljam, da bi jaz imela kakšnega tako hudega sovražnika, da bi kaj takega storil meni. A poznaš tisti vic, ko je bla žena vsak dan tepena od moža, ki je pijan prihajal domov. Pa je šla k zdravniku in jamrala kako dela mož z njo. Zdravnik ji je dal navodilo, da naj si vsakič, ko pride mož domov, nalije vodo v usta in grgra cel čas. To res stori vsak večer, mož od začudenja samo gleda. Ko jo zdravnik naslednjič vpraša ali je kaj napredka, pove da ni bila nikoli več tepena. Zdravnik pa reče: Se mi je kar zdelo, da je bil "gobec" kriv. Še to, Roncolino iskreno mi je žal, da se ti je to zgodilo. ann

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

23. okt 2007 14:29

Moram kar rečt, da se strinjam s Frino (ko je že tako na tapeti ) Nisem zasledila, da bi kjerkoli omenila, da podpira pedofile. Je pa mirno in jasno povedala svoje stališče.

In čeprav ja, tudi meni bi se stemnilo pred očmi, če bi kdo kaj naredil mojemu otroku (ki ga še nimam:) in bi prvi hip verjetno želela videti storilca v kakšni vodi, jaz pa zraven s prižganim fenom:)) ampak tako to res ne gre in zakoni ne obstajajo kar tja v tri dni, čeravno se vsi ne strinjamo z njimi.  

To je grozen prestopek, eden najhujših in pedofili si zaslužijo primerno kazen (po moje so zdaj prenizke, samo to je moje laično mnenje). Od nas (staršev in pomembnih bližnjih pri žrtvi) pa se predvsem pričakuje, da pomagamo in stojimo ob strani, ne pa da še bolj zapletamo celo stvar in fokus preumerjamo nase (češ "razbil bom prasca" ). Mi in naša jeza... to je v drugem planu, za doživljanjem žrtve, ki je doživela napad.  

lp 

Scorpy

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

23. okt 2007 15:12

Ann, kako zanimivo!!! A potem si je Frina zaslužila tisto butanje v zid?!? Ker je preveč pametovala, mu je šla na živce pa skakala mu je v zelje... Nekatere drugačnega mnenja sploh registrirate ne, kaj šele, da bi malo pomislile o celotni zadevi še iz kakega drugega vidika. vanya

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti