Kmetija

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

9. dec 2011 15:19

Issi je napisal/a:

Frino, globoko vdihni in še enkrat preberi kaj sem napisala. Ker očitno želiš odgovarjati na moj post, argumentirati in dokazovati, pa si kar nekaj stvari pobrkala.

Še vedno pa ne odgovoriš na jasno zastavljena vprašanja - in tu te ponovno pozivam k temu. Ali razlog za tvoje sprenevedanje tiči kje drugje? Ima morda celo kakšno daljno sorodstveno vez s poklicno etiko (ali kršenjem le-te)?

In ponovno: Od kod ti pravica, da ljudi zasmehuješ, ponižuješ in jim lepiš vzdevke na podlagi njihovih telesnih hib ali pomankljivosti?

Issi

Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 09.dec 2011 12:02

Draga Issi, zamešala si nekaj pojmov.

Kar napišem ,je moje mnenje.

V nobenem primeru pa ti nimaš od mene pravice zahtevati, da ti odgovarjam na jasno ali megleno zastavljena tvoja vprašanja,pa če svoje vprašanje privežeš na avion in se z njim voziš po nebu nad mojo Dolenjsko.

Meni je ta tema zabavna vsebina  za mojprosti čas. Če ti nisi sposobna razmeti, da to pišem iz užitka, in se jezim zaradi frustracij,  potem izberi enega od prstov in pritisni na eskejp. Bo tvoje življenje dosti lažje. Jeza je le kazen, ki jo plačujemo za napake drugih.

Glede namigov, da imam " daljno sorodstveno vez s poklicno etiko", pa moram odgovoriti, saj gre za žaljive obtožbe, in pojasnim,  da sem v sorodu s samimi ljudmi.

Nikogar s Kmetije ne poznam in pred to oddajo nisem nikoli slišala o nikomer, vse, kar napišem, pa je rezultat mojega opažanja, če ne napišem drugače.

Kar se tiče moje poklicne etike, tu ne izdajam nobenih poklicnih skrivnosti. Svojo zavovalno delovno dobo zbiram v primarnem sektorju na nekom  vodstvenem delovnem mestu, kar s Kmetijo res nima nobene zveze. Razen, da je gnoj povsod.

Si bom pa začela  res domišljati, da imam odličen dar opazovanja in verjetni tudi preroški dar. Ali je domišljavost vrednota, ali pa grd karakter, s tem se ne bom bremenila.

Ali je to posledica mojega dobrega opazovanja, ali pa to delam nalašč, da se Issi jezi. Kaj pa jaz vem !

Vprašajte z avionom, mogoče pa se vas bom usmilila.

F r i n a

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

9. dec 2011 19:19

"Kmetija" je oddaja, ki jo je poptv lansiral zato, da jo gledamo in o njej govorimo, tako so narejeni tudi vsi drugi reality show-i. Issi očitno to dejstvo ni jasno in ji tudi ni jasno, da so udeleženci kmetije na to že vnaprej pristali. Jaz zaradi tega ne bi bila nikoli udeleženka kakršnegakoli reality show-a, ker pač ne dam svoje zasebnosti vsakomur. Oni pa so jo in so zato tudi plačani (eden izmed njih bo pa še resno mnogo zaslužil), zato ne vidim problema ne v hvali ne v kritiki. To je vse.

Barbra

Sporočilo je spremenil(a) barbra dne 09.dec 2011 19:20

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

9. dec 2011 19:44

Frina, a ti si pa z Dolenjske? Tule si me pa popolnoma presenetila. Sem te postavila v čisto drugi konec Slovenije.

Se morda ne motim?

kara

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

9. dec 2011 19:49

Jaz sem tudi mislila, da je iz Veleja.

naor

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

9. dec 2011 19:56

Frina , bravo  !

Issi , Frina si sigurno ni izmislila požiga samo zato , da bi nekaj napisala , verjemi . In , če ti na Googlu nekaterih podatkov ne najdeš , še ne pomeni , da jih ni .  Toliko !

Ob prebiranju tvojega posta sem dobila občutek , da si Matejeva sorodnica ali vsaj znanka , ker ga tako ognjevito zagovarjaš ali pa se zgolj sprenevedaš ? Mar res ne ločiš zrno od plevela ?

Tarja 83 , a se ti sploh zavedaš , kaj si napisala ? Zbodle so me tvoje besede : "Pa kaj , če se ga je nacedil , pa zažgal , pa kaj ...?  HALO !?

Torej , to so zate vrednote , pogum  ?  Seveda , saj ni požgal pri tebi , kajne ?

Neumnost , da primerjaš sebe ( otroka pri štirih letih ) z nasilnežem , alkoholikom in piromanom . Pa še več takih "cvetk " bi se našlo , a se mi ne ljubi , ker gledam kmetijo samo za razvedrilo , zgolj zato ......

manca51

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

9. dec 2011 20:58

Žalostno. Sem čist brez besed.

Suzi

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

9. dec 2011 21:05

Žalostna sem.

rrr

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

9. dec 2011 21:15

Jaz tudi, zelo.

Teka

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

9. dec 2011 21:19

Čeprav je to le šov, mi je pa vseeno hudo, da so  izločili Vesno in tudi prav je naredila da se od njih ni poslovila .

-pika

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

9. dec 2011 21:48

Saj človek ne more verjet, kako eni en navaden šov jemljejo resno. Očitno imajo zelo dolgočasno življenje.

No, pa po vrsti:

Draga Frina, o mešanju pojmov veš precej več kot jaz, to si dokazala. Pa nima veze. Glej, tvoje mnenje me ne briga in se vanj ne spuščam, niti ga nikjer nisem komentirala. Nikjer nisem trdila, da se motiš, niti da imaš prav. Ni pa pošteno, da si človek stvari izmišljuje. In tisto, o plačilu za vsak teden bivanja na kmetiji, si si gladko izmislila. Vprašala sem te, če imaš za to kakšen dokaz, pa si lepo ignorirala. S tem si samo potrdila, da ne. Nadalje sem te vprašala, od kod ti tisto o požiganju - zopet tišina. To mi daje -glede na prej opisan primer- misliti.  No, da imaš dvojna merila, pa sploh ni vredno omenjati.

Od kod si in kaj delaš, me prav malo briga, če pa si resnično na "vodilnem delovnem mestu" (a to je bilo mišljeno tako, zastraševalno ali gre za navadno hvalisanje?), se mi tvoji sodelavci in podrejeni resnično smilijo.

Človek bi koneckoncev od vodilnih, se pravi očitno tudi izobraženih, pričakoval vsaj nekaj osebnostne kulture. Ti s svojim posmehovanjem človekovi telesni hibi, je ne kažeš. Žal.

In še draga Manca: moj odgovor o nezadetkih na googlu je bil namenjen rimljanki, ki je trdila, da se to pač najde z vpisom "matej drečnik požar" v iskalnik. Se ne. To je vse in to sem povedala.

Od kod ti ideja, da sem Matejeva sorodnica ne vem. Ti zagotavljam, da nisem in nikogar od tekmovalcev ne poznam, me pa zmoti zasmehovanje ljudi zaradi telesnih hib in pomankljivosti. To je vse. Zakaj? Mogoče imam kakšno hibo tudi jaz, mogoče moj otrok, kdo drug od mojih. Ni važno, dejstvo pa je, da je to nizkotno, podlo in nekulturno. To je vse. Si kje zasledila, da branim osebnostne lastnosti Mateja ali kogarkoli drugega?

Ker, če se gremo spuščat na tak nivo, potem lahko ravnotako Vesno zasmehujemo z vzdevkom Jalovka, ljudi brez kakšnega uda Enorokec ali Enonogec in podobno. Pa tega ne počnemo, ne?

Pa bodi dovolj, meni je v realnem življenju prav luštno, niti malo dolgočasno in imam dovolj dela. Reality showe spremljam iz zabave, ne delam psihoanaliz udeležencev, sem pa in bom vedno proti natolcevanjem brez osnov, predvsem pa proti diskriminaciji zaradi hendikepov.

Issi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti