Kmetija

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

8. dec 2011 9:51

naor je napisal/a:

Torej, Esada je primerek ženske, ki si je res tudi jaz ne želim srečati niti na cesti. V eni reviji je omenjeno, da si želi izseliti se iz Slovenije na Norveško. Mogoče bi se tam ravno prav ohladila. Žal njen mož noče iz Slovenije.

naor

Njen mož niti na to kmetijo ne bi šel, če bi Esada zmagala, kaj šele na Norveško :)

Sicer se pa, Naor, popolnoma strinjam s tabo. O vsem - o Vesni, Valeriji in Esadi. Želim si, da bi zmagala Vesna, a ne bo, ker je nihče ne mara, Esada pa uspešno ščuva ljudi proti njej. Tako plehko dekle pač ne more razumet kako je, če doživiš v življenju kako travmo. To je lepo pokazala včeraj, ko je rekla nekaj v stilu: "Vesna se ne razume z ljudmi, ona ima raje živali, in mene to moti." Ima Vesna kar prav; včasih se je bolje zatečt k živalim, kot pa se družiti z ljudmi, tipa Esada ali Simon, ki ji je tako lepo obrnil hrbet, potem ko mu je zaupala vse.

Sploh je tole finale en fiasko. Da ocenjuje zadnje štiri nekdo, ki je bil 1 teden, 2,na kmetiji. To je brezveze. Če bi oddaja potekala v živo, da bi lahko vsaj po televiziji spremljali sokmetovalce, potem OK, naj jih ocenjujejo (pa še to POP prikaže le tisto, kar je zanimivo), a tole kar gledamo ta teden je pa čista traparija.

Pa naj bo kot pravi Esada - naj zmaga tisti, ki je najbolj fajn, ne tisti, ki je največ delal, si tega najbolj želi in je s srecem in dušo kmet.

saša

Mygrace

sporočila: 6506

8. dec 2011 9:53

Sem itak že zdavnaj nehala gledati Kmetijo.

Se mi ni ljubilo več gledati in poslušati tiste najstarejše dame, ki je hodila okoli najbolj razgaljena, uporabljala jezik, ki se po mojem mnenju zanjo ne spodobi (razni halooooooo..., fuc***g in podobni mladostniški izrazi)..no, ne maram "wanna be young" ljudi pač.

Esade nisem mogla več poslušati z njenim agresivnim in vreščečim načinom govorjenja.

Vesna je edina pred tistimi zasliševalnimi kamerami komentirala dogajanje tako, da ni zgolj opravljala ampak je povedala še kaj več.

Darko mi je všeč kot pojava, s klobukom in uhanom vred.

V nedeljo sem gledala Kmetijo zaradi Angelce Likovič, sem pa bila zelo prijetno presenečena ob dvoboju, ki je bil prvič na nekem normalnem nivoju, brez vzpodbujanja sovraštva in nasilja.

Mygrace

lucys  

član od: 29.10.2009

sporočila: 111

8. dec 2011 9:53

@naor se pa zelo strinjam s teboj! Bravo!   Mene tale Esada tako jezi... UF! Mah saj se še sama težko prenaša pa povsot hoče imet prvo , zadnjo in pravo besedo. 

lucys

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

8. dec 2011 13:37

naor je napisal/a:

Čeprav sem si že nekajkrat zabičala, da ne bom več "komentatorka", mi ta babji jezik ne da miru.

Torej, Esada je primerek ženske, ki si je res tudi jaz ne želim srečati niti na cesti. V eni reviji je omenjeno, da si želi izseliti se iz Slovenije na Norveško. Mogoče bi se tam ravno prav ohladila. Žal njen mož noče iz Slovenije.

O Valeriji pa še tole.Tudi piše v reviji, da je to dekle, po osemletni zvezi s prejšnjim partnerjem odšla le s kovčkom, ni vzela nič s sabo, pa je najbrž tudi kaj prispevala k skupnemu premoženju. V dvoboju je izzivalki dala pol svojega zaslužka. Mislim, da je pametno dekle in da je ona spregledala Esadino naravo. S kakšno pravico se Esada zaletava v Vesno in ji poje levite? Le kdo ima pravico nekega tako javno poniževati, celo tako, da je šla k Simonu domov in mu očrnila Vesno. Poden od podna. Jaz se takih ljudi bojim bolj kot kuge.

Res so prodali svoje ime, pa tudi pokazali, kakšni ljudje so. Jaz sem izjemno tolerantna oseba, ampak  mislim pa, da bi z Esado hudo ropotali in je lahko vesela, da jo sploh poslušajo.

Kar se pa prešuštnic tiče, pa tole. Hvala bogu, ljubezni se ne da ukazovati, niti planirati, kdaj naj pride. Čustveno razštelan človek kot je Vesna, prav kliče po nežnosti in razumevanju. Kot taka je, sama ni vedela kdaj padla Simonu v naročje kot zrela hruška. Če je platonska ljubezen vzrok za sežiganje čarovnice na grmadi, potem bi bil ta svet ena sama grmada.  Vse kar počne ta ubogi deklič, me vsakič znova prepriča, da je čista kot jutranja rosa. Ta svet pa, misleč, kako je dober in pravičen, pokvarjen kot kvargelj. To pa je moje mnenje.

naor

Bravo, napisala si moje mnenje

Teka

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

8. dec 2011 15:14

Naor popolnoma se strinjam s teboj. Valerija je pozabila doma čepke za ušesa.

Ežoj s tabo se pa ne strinjam v tem da je Esada edina ki pove svoje mnenje. Ona ne pove svoje mnenje ampak ti ga vsiljuje in to ne samo enkrat ampak sploh ne utihne. To, da je šla k Simonu in blatila Vesno nato pa še reče, da ima dva obraza, ker že drugače govori o Vesni, kot mu je ona povedala, da mora mislit o njej. Hinavka.

Suzi

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. dec 2011 15:17

Že ves čas razmišljam, h kateremu Bogu molijo na POP TV, da jim je bila Esada dana kot primerek osebe, ki je tako nemogoča, da bi lahko samo zanjo naredili novo oddajo tipa Kako postati nemogoča baba.

Včeraj sem med ogledom pomislila, da je pred menoj primerek babure, ki prijoka na socialno, da jo je mož zmatil, ona pa je tako fajn in postane žrtev. Pri takem gobezdalu, ki jezik uporablja kot ventilator, možgane pa ima na špar programu, sicer bi se iztrebljala po dvorišču, ker druge   celice poganjajo jezik, se ne bi čudila, da bi jo tudi najbolj potrpežliv tip ne mahnil, ko ne neha in ne neha. Baba bi morala terapevtsko hoditi z vodo v ustih, sicer se je bo tisa ogromna votlina pod nosom vnela od obrabe.

Meni zdaj ni čisto jasno, ali so ti ljudje prišli v to deviško naravo zato, da bi osvojili kmetijo, nekaj tudi delali, ali pa so prišli na terapevtsko skupino tipa Dear John, ali pa na psihoanalizo. Od sotekmovalcem namreč pričakujejo, da se bodo po nekaj dneh znanstva razkrili najintimnejše podrobnosti svojega živaljenja, in če tega ne storijo, potem so hinavski, neiskreni, prezira vredni.

Esada se sprašuje, zakaj ji Vesna ni zaupala. Zato, ker je čutila, da je Esada zvočnik. Da bi pridobila nekaj simpatij, je razlagala pred slovenskim avditorijem, ki je nekaj drugega kot vendarle zasebni pogovor pred spanjem, kar je zvedela o Vesni, in to raztrobila, da bi pridobila nekaj simpatij.

Iskrenost z laušpreherjem nima zveze, Esada pa je prestara, da ne bi razumela, da je potrebno stvari obdržati zase, da imajo ljudje, tudi v šovu pravico do zasebnosti. Ona res nič ne razume.

Informacija, da je v izhodnem času obiskala Simona, s katerim je očitno spletla veliko prijteljstvo, vendar tega, kaj mu je povedala, ne bomo nikoli izvedeli, zanesljivo pa je bilo dobronamerno.

Vesna je poiskala zaveznika v Simonu, saj sta bila izobčena, okoliščine so bile posebne. Ežoj ne razume, da je težko obvarovati čustva v času, ko si izoliran od civilizacijskih pridobitev, od oseb, ki jih poznaš.

Koneckoncev pa je Ežoj padel v vsem obilju dobrega, na ene dehidrirane žleze. Pa ravno on ne razume, da nekaterih stvari ni mogoče načrtovati.

F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 08.dec 2011 18:21

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. dec 2011 16:02

No, ja, z vsem povedanim ( o Esadi ) se strinjam in podpišem, pozabili ste edino, da punca ne laže in vse pove tako kot je bilo, pa prefinjenost gor/dol. Pa pustimo Esado, eno retorično vprašanje ( saj pravim retorično, vendarle, odgovorite sami sebi ):

Grete na službeno pot kak teden, in ko se vrnete vam soseda pove, da je una druga soseda ( ki ji je ravno v tem času mož odsoten ) ob štirih zjutraj prihajala vašem možu v posteljo. Mož potrdi, češ bila je  " čustveno razrvana ", in on jo je razumel ( po pripovedovanju vaše sosede in škripanju postelje celo večkrat ), pa si prosim odgovorite: ali boste klicali onega grka v posteljo, da vam kaj pojasni, ali pa vam bo vse jasno brez njega.

Seveda, o kurbariji ne črhnem nobene, saj veste, da me bo  una, ki sumi na slabo družbo, požrla.

A, ja: ob štirih zjutraj delajo hormoni, dokler dohtarji ne spremenijo mnenje ( Platon je za čez dan ).

ežoj

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

8. dec 2011 16:21

ežoj je napisal/a:

Grete na službeno pot kak teden, in ko se vrnete vam soseda pove, da je una druga soseda ( ki ji je ravno v tem času mož odsoten ) ob štirih zjutraj prihajala vašem možu v posteljo. Mož potrdi, češ bila je  " čustveno razrvana ", in on jo je razumel ( po pripovedovanju vaše sosede in škripanju postelje celo večkrat ), pa si prosim odgovorite: ali boste klicali onega grka v posteljo, da vam kaj pojasni, ali pa vam bo vse jasno brez njega.

ežoj

Ja kaj pa sosedo briga, kdo je hodil k mojemu možu. Naj pred svojim pragom pometa.

Nikoli nisem marala ljudi, ki so skozi okno opazovali, kaj se godi pri sosedih in to okoli komentirali.

Tako bi tudi Esadi svetovala, naj doma najprej pomete. Pa tudi, če še nima kaj, pri tem njenem karakterju bo kmalu imela.

pirnica

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

8. dec 2011 16:45

ežoj je napisal/a:

No, ja, z vsem povedanim ( o Esadi ) se strinjam in podpišem, pozabili ste edino, da punca ne laže in vse pove tako kot je bilo, pa prefinjenost gor/dol. Pa pustimo Esado, eno retorično vprašanje ( saj pravim retorično, vendarle, odgovorite sami sebi ):

Seveda, o kurbariji ne črhnem nobene, saj veste, da me bo  una, ki sumi na slabo družbo, požrla.

A, ja: ob štirih zjutraj delajo hormoni, dokler dohtarji ne spremenijo mnenje ( Platon je za čez dan ).

ežoj

Ežoj, saj se strinjam, jaz bi ponorela, če bi mi soseda kaj takega povedala, ampak oni ni kmetiji so bili ločeni od vseh prijateljev, sorodnikov in zaupnikov, tako da situacijo težko primerjaš. Po mojem je Vesna iskala podporo, ki jo je našla, ni pa znala potegniti črte, kar se ji je najbrž zgodilo zaradi čustvene zmede. Ne rečem, da je to prav, ampak j***ga, včasih pač delamo napake. Vsi.

JJ

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

8. dec 2011 17:15

Sploh je tole finale en fiasko.

saša[/citat]

Finale-a, je samostalnik moškega in ne srednjega spola.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti